Televizyonlarda bangır bangır reklamlarını gördüğümüz LG Scarlet serisi Türkiye'ye de geldi. Bu topic altında LG'nin bu ürünleri hakkında düşüncelerimizi paylaşalım. Benim gibi almayı düşünenler için faydalı olacağını düşünüyorum. Şu an için ürünler Darty ve Teknosa'da bulunuyor bildiği kadarıyla...
LG 32LG6000
LCD Specification
Resolution 1366 x 768 Brightness (cd/m2) 500 Dynamic Contrast Ratio 50,000:1 Viewing Angle Degree 176/176 Colors Reproduction (R,G,B) 8Bit Response Time(G to G) 8m/s TruMotion (100Hz) - Just Scan ● Eye Care (Anti Dazzling) ● WCC(Wide Color Control) ● Fresh White ● Broadcasting System Digital: DVB-T Video New Name (XD Engine) ● Aspect Ratio 16:9 Color Temperature Control ●(Cool/Medium/Warm) Cinema 3:2 / 2:2 Pull down Mode ● Booster ON/OFF (Analog) ● Picture Status Mode ● (IntelligentSensor/Vivid/Standard/Cinema/Sport/Game Audio Audio Output 10W+10W Speaker System 2 Way 4 Speakers Dolby Digital Decoder ● Surround System SRS TruSurround XT Sound Status Mode ● 5 modes (Standard/Music/Cinema/Game/Sport) Invisible Speaker ● Clear Voice ● USB (2.0) ● Special Features EPG(SI) ●(8 Days) 1080P Source Input HDMI 60p/50p/30p/24p AV Input Navigation ● Input Labeling ●(DVD/VCR/PC/Set Top Box/Satellite/Game) SimpLink (HDMI-CEC) ● CU:V ● AV Mode ● Expert Mode/ ISF Ready ● Intelligent Sensor ● CI Slot ● Scart Jack 2 Teletext Pages 1000p Channel Auto Programming ● Side AV In 1 HDMI In ●( HDMI ver 1.3 + Deep color) USB 2.0 - Jack Pack Rear RF In 1 AV In ● S-Video In - Component in (Y,Pb,Pr) + Audio 1 HDMI/HDCP Input 3 RGB In (D-sub 15pin) - PC 1 PC Audio Input 1 RS-232C (Control / SVC) 1(For Service & Control) Headphone out - Power Consumption (Typical) 160W Stand-by ( Cable card off ) 1W ↓ Weight (Kg) 1) SET (w/o stand) 12.2kg 2) Including stand 14.4kg 3) Packing 2.7kg 4) Boxed weight 17.1kg Dimensions WxHxD (mm) 1) SET (w/o stand) 805.6x587.4x96.2 2) Including stand 805.6x706.9x374.7 3) Packing 995x660x205
kardeş scarlett serisi bence bomba gibi düştü piyasaya. ama fiyatı uygun olsa bile hala bir güven sorunu var forumdan anladığım kadarıyla. LG çok tutulmuyor anlayacağın. aslında nerede kullanacağında çok önemli. ben mesela şundan kesin eminim uydu yayını ve dvd için alıyorsan kesinlikle plazma düşünülmeli. son olarak bu modeli canlı gördüm, ortadaki büyük delik ne işe yarıyor çözemedim. kötü durmuş bence..
slm aynı seriden LG 5000 veya 6000 almayı dusunuyorum ama 8 ms tepki süresi düşündürüyor. LG5000 gordum goruntu güzel ama tepki süresi 8 mi 6,5 mi 100 hz mi 50 hz mi bu bilgileri nerden bulabiliriz? yani sizin kadar ayrıntılı bi de lg 5000 i koyup ozelliklerini bi de onu görsek?seçim yapacam da
herhalde sadece dizayna önem vermişler (oda çok iyi değil bence) çünkü teknik özellikleri oldukça vasat bir tv, reklamları gibi bence üründe kocaman bi balon
LG yine yapmış yapacağını, bu linkte resimli kıyaslamalar ile yine döktürmüşler. Uzun zaman önce XD Engine teknolojisini tanıtırken de, solda SD resim, sağda HD resim gösterip, bu farkı XD Engine yaratıyor diye ürün tanıtıyorlardı.
Bu söylediklerim LG'ye özgü değil tabi, soldaki resim-sağdaki resim kıyaslaması yapan ve bu testi nasıl yaptığı belli olmayan ve genellikle tam anlamıyla gerçeği yansıtmayan tüm markalar için geçerli.
Bu arada, son dönemde "LG pek tutmadı, pek popüler değil" gibi mesajlar okuyorum ama, kısa bir süre öncesine kadar LG çok tercih edilen ve sık önerilen bir model olarak geçiyordu. Son dönemde ne oldu ise birden bire herkes Sony, Samsung demeye başladı; LG'ye Philips'e burun kıvrılmaya başlandı.
Benim gördüğüm kadarıyla en üst modeller dahil, Lcd Tv'ler SD futbol yayınlarında güzel görüntü vermiyorlar (tabi Plazma ve tüplü Tv'lere göre) ve 3 ms olan Lcd Tv'lerde dahi yatay akan görüntülerde flulaşma sorunu var.
LG' yi başlarda severdim ama benim için "Diğerleri" ligine girdi :( Bu scarlet serisi piyasada pazar payı kapabilmek için sadece bir pazarlama taktiği idi, bunca reklamdan sonra elbetten insanlar merak edip alacak ama nereye kadar.
NOT: kasası bir tasarım harikası desek yeridir. Gördüğünüz o beyaz boişluksa dokunmatik açma kapama tuşu! Bildiğim kadarıyla mavi kırmızı renkler alıyor... Öyle bişey.. Ben de satıcının ylancısıyım, renklerini hiç görmedim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Gerçekten bundan bir iki sene öncesine kadar, LG ve Samsung en tercih edilen markalardı.Ancak Sony'nin rekabet edebilmek için fiyat indirmesiyle beraber, LG çok gerilere düştü.Açıkcası şu an piyasada Samsung ve Sony dışında alınabilir LCD TV göremiyorum.
Orjinalden alıntı: srazon Panelinin eski bir panel olduğu, değişen tek şeyinin de kasasının küçülmesi nedeniyle havalandırma sorunlarının yaşanabileceği, ayrıca da işçiliğinin de ucuz parçalardan oluştuğunu duyduğumdan beri Scarlet ile hiç ilgilenmedim.
Bu söyledikleriniz için kaynağınız var mı ? Eğer yoksa silinmesi gerekir, çünkü siz art niyetli değilsiniz belli ama firma ve ürün hakkında dayanaksız bilgi verilmiş oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: visceroid O zaman benim gibi DVD,DivX ve Uydu yayınları için kullanacak arkadaşlar PLAZMA'lara yönelmeli yani
Eğer %70-80 üzeri SD yayınlar olan uydu yayınları, normal dvd, divx izlenecekse Plazma Tv'ye yönelmekte pek düşünmeye gerek yok. Özellikle 42" Plazma Tv'ler ile Euro 2008 çok keyifli olur. Uydu alıcınız da component çıkışlı olursa tadından yenmez (bkz.Next Super Plus)