8800gt ye sahip olduğum için konumu buraya da açma gereği duydum.biraz daha iyi ve çok bilgi almak için. kısacası sorum şu şekilde;
arkadaşlar imzamdaki sisteme sahipim.ve 17" monitörümü değiştirmek istiyorum. 22" bir monitörüm olsa iyi olur. ve bu ekran kartı ile hiç bir oyunda sorun olmayacak crysis herşeyi very high/high karışımı oynuyorum şu an.gene very high/high te oynayabilecekmiyim.yoksa high-medium karışımı birşey mi olacak.(hepsi high olsun razıyım) kısacası oyunlar bundan çok etkilenirmi.yorumlarınız olumlu ise bana en iyi dalgalanma parlama sorunu olmayan ve 500 ytl ye alabileceğim en süper monitörü önerirseniz sevinirim
Monitör için Samsung'a bakmanı öneririm(en az 800:1 kontras ve en fazla 5ms,dvi yada hdmi'de olsa fena olmaz)
Olay çözünürlükten ibaret ekranda,yani sen 17"de oynadığın çözünürlük ile aynı ayarlarla aynı fps'yi alarak oynayabileceksin.Tabi 22" için yeterli bir çözünürlük değilse bu ekran büyük olduğundan yayılma olacaktır bu durumda çözünürlüğü artırman gerekir
Monitör için Samsung'a bakmanı öneririm(en az 800:1 kontras ve en fazla 5ms,dvi yada hdmi'de olsa fena olmaz)
Olay çözünürlükten ibaret ekranda,yani sen 17"de oynadığın çözünürlük ile aynı ayarlarla aynı fps'yi alarak oynayabileceksin.Tabi 22" için yeterli bir çözünürlük değilse bu ekran büyük olduğundan yayılma olacaktır bu durumda çözünürlüğü artırman gerekir
ben zaten çözünürlüğü maksimumda tutmak istiyorum.sadece bunun bana eksi yanlarını söylerseniz sevinirim.
Arkadaşım 17 de hangi çözünürlükte oynuyorsun bilmiyorum. Ama 22 de 1680x1050 de high ancak(?) oynar. Daha düşük çözünürlüklerde tat vermiyor belirteyim. Crysis haricindeki oyunlarda hiç bir sorun yaşamazsın. Baya bir sürede alışamazsın söyleyeyim. Benim bir hafta gözlerim sulandı ve yandı.
peki 22" monitörde crysis i 1280+1024 ayarlarla oynanıldığında görüntü dağılmaz mı?yoksa oyun hemen kendisini 1280*1024 e optimizemi ediyor.
olmaz oyle optimize filan her monitorun ideal bir cozunurlugu vardir pikseller birbirine yaklasamaz.sonucta 22 inc alirsan 1680x1050 mahkumusun 1280 kotu gelir gozune.19 4:3 da 1280 guzel olur ayrica 8800gt nin 1680 cozunurlukte very high aa af falan filan yapabilecegini pek sanmiyorum ama acsin dersen acar.1920x1080 de ikinci el araba fiyatina gx2 li bir alet vardi hani onunla crysis dx10 gorebilen var mi?dx9 dan tahminim yuksek cozunurluk cebe bayagi bir zararli.hani dusuyor fpsler dx10 olunca dx9 u oyleyse ordan tahmin ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 20 Mayıs 2008; 0:31:50 >
8800gt ekran kartımla Hp w2207 monitör kullanıyorum parlak ekran (şiddetle tavsiye edilir bu monitör) Crysisi 1680x1050'de high oynayabilirsin ama şiddetli çatışmalarda kasar, onun haricinde kalan tüm oyunlarda en son ayarlarda 1680x1050'de kasılmadan çok rahat oynarsın (Tabii ram ve işlemci hızıda iyi olacak). imzamdaki sisteme göre yazdım yorumumu.
falan yaparım.sen crysis i hangi ayarda oynuyorsun.
birde arkadaşlar şu 17" bir monitör maximum 1280*1024 gösterebiliyor.ideal olarak ise 1024*768.ve ben şu an oyunları 1024*768 de oynuyorum. 22" de de bunun gibi max. çözünürlk dışında daha küçük ideal bir çözünürlü varmı.
Artık demir almak günü gelmişse zamandan / Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan / Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol / Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol / Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli /Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli. / Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu. / Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. / Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; / Bilmez ki,giden sevgililer dönmeyecekler. / Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden. / Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden