arkadaşlar XP veya Vistayı kurmaya çalışıyorum bilgisaarıma , 4 ayrı HD ve 1 TB hard diskim var ama hiçbirine kurmuyor, XP nin setupu, XP kurulumuna uygn değil seçtiğiniz hard disk diyor. Vista ULtimate de aynı şekilde seçtiğim hard diske tıkladıgımda bu HD ye Vista kurulamıyor gibi bişey diyor formatı mı uymuyr diyo onun gibi bişe... bütün HD ler NTFS ve boş yani... neden böyle yapıyor olabilir???
Hard diskimde sorun yok yani, en son vista şu kendi otomatik activasyn patchini çekmiş vista kendini kapamış fln muhabbetine formst atim dedim ve şimdi karşıma böyle bişey çıktı. sorunun ne olabileceine dair bir fikriolan varmı? veya bi çözüm önerecek birileri lutfen?
Serhan UYGUR PC: C2D E6300@3.2Ghz//4GB OCZ Platinum@1140Mhz//Gigabyte DS3 F10//1TB HD//ASUS 8800GT 512Mb//Cambridge Soundworks 5.1 Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray Drive // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb Heavenly Sword // Uncharted : DF // Eye Of Judgement >> Playstation 3 NTSC-U 20GB << M.G.S 4 // Killzone 2 // GranTurismo:5 // Little Big Planet Call of Duty 4 // Assasins Creed // Army of TWO >> XboX 360 NTSC-U Premium << Too Human // Fable 2 // Halo 5 // Forza 8 // PGR 10:P Samsung 226 BW + Samsung 2232BW + Samsung LE-40M87BD 1080P LCD TV (Oley) Killzone 2 , GT5, Cell, hangisi ile vursam :))) Doymuyorlar! ;) PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
hepsini denedim... Bölümleri sildim tekrar yapılandırdım. olmadı... bu akşam başka bilg. e takıp baştan format atacam HD ye ama yine olmayacak gibi duruyor..
Acaba SATA girişlerimde veya Ana kartımda veya Sata kablolarımda bi sorun olabilirmi?
Serhan UYGUR PC: C2D E6300@3.2Ghz//4GB OCZ Platinum@1140Mhz//Gigabyte DS3 F10//1TB HD//ASUS 8800GT 512Mb//Cambridge Soundworks 5.1 Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray Drive // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb Heavenly Sword // Uncharted : DF // Eye Of Judgement >> Playstation 3 NTSC-U 20GB << M.G.S 4 // Killzone 2 // GranTurismo:5 // Little Big Planet Call of Duty 4 // Assasins Creed // Army of TWO >> XboX 360 NTSC-U Premium << Too Human // Fable 2 // Halo 5 // Forza 8 // PGR 10:P Samsung 226 BW + Samsung 2232BW + Samsung LE-40M87BD 1080P LCD TV (Oley) Killzone 2 , GT5, Cell, hangisi ile vursam :))) Doymuyorlar! ;) PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
Eğer XP de böyle sorun olsaydı hemen Sata sorunu derdim ve biosta AHCI disable yapmanı veya Nlite ile sata sürücülerini entegre emeni veya floppy kullnmanı önerebilrdim...
Ama vistada da aynı şeyin başına geliyor olması donanımsal bir sorun gibi görünüyor.... Sen Raid felan yaptın mı acaba?
Bence diğer Harddisklerini çıkartıp anakarta tek bir Harddsik takıp bir dene... 4 Harddiskinde de sorun olacak deyilya bence anakartta bir sorun var... Tabi kabloları felan kontrol et... Anakarttaki slotları değiştirerek dene .. Ayrıca bir kezde Harddsikini sata1 moduna da ayarlayıp deneyebilirsin....
Bir çok vista oyunlar için uyumlu değil dikkat ettysen oyun cdlerinde Window 98 yada Xp yazar ;) HDD işene gelince ise Vista HDD çok kasıyo çünkü görsel efek olarak baya bi ağır Vista.Tavsiye etmem...
ne dos, ne ntfsboot boot kuramadigim bir western digital diskim vardi, dün blue_life in tavsiyesi ile hiren boot cd deki harddisk bolumunden western digital (eski diskti, orda seagete ve diger diskler icin yazilimlarda var) in programin calistirip "boot icin hazirla" gibi bisi yi secmistim.
Sonra diskime ntfs boot yukleyebildim ve artik kullaniyorum. blue_life eksiklerimi tamamlar.
Tavsiyeler için sağol.. HD leri tek tek diğer bilgisayarımda denedim, hiç sorunsuz XP kurdum Vista Kurdum hepsine tek tek... Fakat bu bilgisyarda hiçbirisine bişey yükleyemiyorum (Vista veya XP) diğerinde yükleyip bu bilgisayara taktım yine olmadı. AHCI mode kapalı, Ana kartın AHCI kullanılan slotlarına da takmıyorum turuncu normal SATA olan yerlere takıyorum. RAID hiç yapmadım.
Bende Ana karttan şüpheleniyorum... Acaba bu sorunu ana kartda yazılımsal müdahale ile çözebilirmyiiz yoksa Garanti kapsamında yolliyim mi inventusa bilemedim...
bahsettiğiniz konulardan sadece SATA I modunu denemedim onuda bu akşam işten çıkınca denerim ama ana kart sanırım şişti ya
Acaba bisou hiç default ayarlarına alıp denediniz mi? Ayrıca bir bios güncellemesi yapmayı deneyebilirsin... Sorun bana göre çok büyük ihtimal anakartta gibi.....