Arkadaşlar anlamadığım bi konu olan cep bilgisayarları hakkında birşey sormak istiyorum... Mesela bu iki modeli beğendim ama bunların arasındaki farklar nelerdir bilmiyorum ya da hangisi daha iyidir amacına göre?
-HP iPAQ Pocket RW6815
-Asus P535
N82 Black 'in çıkmasını bekliyorum ben şu anda ama bu telefonlarında tipi hoşuma gitti aslında..
Sorum ise şu normal symbianlı bi telefon olan n82'de word exel vs gibi ofis programlarıda açabiliyorsam pda'larda windows un kurulu olması neyi fark ettiriyor?
Bu yazdığım modellerde yapabileceğim ve n82'de yani symbianlı bi telefonda yapamayacağım şey nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkür ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 19 Mayıs 2008; 23:49:02 >
PHILIPS 19' TFT LCD V6FB | Abit AN7 Motherboard| AMD - ATHLON 2600+ | Ati Radeon X1650 Pro Avivo 256 MB| SEAGATE 500GB SATA II 7200RPM Hdd | KINGSTON 2 GB DDR RAM | FSP bluestorm 500w | AOPEN - ES50A-A34 | ASUS 6030BI 4 Port ADSL Modem | ASUS DRW-1608P 16X Double Layer Siyah DVD Writer |
Şimdi pda lar daha hızlı işletim sistemine sahiptirler çünkü windows kullanıyorlar. O telefonda yapacağın işleri P990i P1i gibi telefonlarda da yapabilirsin. Ama işte pda lar dediğim gibi daha hızlı telefonlardır mesela internet sitelerini gezerken daha kullanışlı olurlar. Her türlü media dosyasını oynatırlar atıyorum işte bunun gibi birkaç şey. Ama p serisine bakmanı tavsiye ederim!
PDA türü cihazlar daha çok iş amaçlı kullanılıyor. Multimedya açısından, Nokia'nın N serisi yahut Sony Ericsson'un P serisi cihazlarından bir adım geridedir. Bu cihazlar, internet erişimine, çeşitli ofis dökümanlarını görüntülemeye daha elverişlidir.
Arkadaşlar anlamadığım bi konu olan cep bilgisayarları hakkında birşey sormak istiyorum... Mesela bu iki modeli beğendim ama bunların arasındaki farklar nelerdir bilmiyorum ya da hangisi daha iyidir amacına göre?
-HP iPAQ Pocket RW6815
-Asus P535
N82 Black 'in çıkmasını bekliyorum ben şu anda ama bu telefonlarında tipi hoşuma gitti aslında..
Sorum ise şu normal symbianlı bi telefon olan n82'de word exel vs gibi ofis programlarıda açabiliyorsam pda'larda windows un kurulu olması neyi fark ettiriyor?
Bu yazdığım modellerde yapabileceğim ve n82'de yani symbianlı bi telefonda yapamayacağım şey nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkür ederim...
pda lar ? her vakit diğer tellerin bir adım önünden giderler. çok daha fazla uygulama ve oyun çeşitliliği vardır. ağ kurulabilir ve sağlam veritabanı uygulamaları vardır. pda lar genellikle iş amaçlı kullanırlar. mesela bütün elektrik sayavaç okuyucuları yada bakkal market gibi yerlere mal satan toprancılar hatta şmdi şimdi garsonlar da bile pda lar var. çok daha esnek olmalarından ve çok daha gelişmiş sistem özelliklerinden dolayı bu tarz işlerde kullanılırlar. bir son kullanıcı açısında çok fark eden bişi yoktur.
ama sen dersenki ben oyun vs istiyorum mesela excel dosyalarımı bilgisayarımda açar gibi açmak istiyorum o zaman bir pda alacaksın.
Aslında bütün sorun senin beklentinle ilgili. N82 ile asus ve hp öyle farklı ki. Bir kere n82 daha çok telefon, ama hp ve asus modelleri daha çok bilgisayar. Sana ne lazım, bilgisayar mı, telefon mu?
Anlıyorum sanırım,peki bu 3 telefonun(Nokia N82,Asus P535,HP iPAQ Pocket RW6815) işlemci ve ram hızlarını karşılaştırabilirmisiniz? Tabi birde bellek? Bunun yanında kısa bi sorum daha olacak pda'larda windows yüklü olduğuna göre internetten oyun indirip direk kurabilirim yani dimi? Evde bilgisayarımdaki gibi ? Şimdiden teşekkür ederim...Bu 2 sorum hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim..Tekrar kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 20 Mayıs 2008; 18:11:56 >
PHILIPS 19' TFT LCD V6FB | Abit AN7 Motherboard| AMD - ATHLON 2600+ | Ati Radeon X1650 Pro Avivo 256 MB| SEAGATE 500GB SATA II 7200RPM Hdd | KINGSTON 2 GB DDR RAM | FSP bluestorm 500w | AOPEN - ES50A-A34 | ASUS 6030BI 4 Port ADSL Modem | ASUS DRW-1608P 16X Double Layer Siyah DVD Writer |
Anlıyorum sanırım,peki bu 3 telefonun(Nokia N82,Asus P535,HP iPAQ Pocket RW6815) işlemci ve ram hızlarını karşılaştırabilirmisiniz? Tabi birde bellek? Bunun yanında kısa bi sorum daha olacak pda'larda windows yüklü olduğuna göre internetten oyun indirip direk kurabilirim yani dimi? Evde bilgisayarımdaki gibi ? Şimdiden teşekkür ederim...Bu 2 sorum hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim..Tekrar kolay gelsin...
Sanırım bilinmeyen birşey sordum,kimsenin cevabı olmadığına göre,yorum yapan ve yapamayan herkese tekrar teşekkürler..
Nokia gerçektende çok güzel cihazlar üretiyor,buna birşey demiyorum fakat arada işletim farkı var,symbian-windows mobile...Nokia görünüşte çok güzel,karizma bir cihaz.Oyun vs bunlarıda kıvırır.Pda cihazlar int alanında daha gelişmiştir.Cihazı eline aldığında heryerini görürsün,tüm dosyaları vs herşeyi.Oyun vs indirmek istersen formatı .zip ve ya .rar dahi olsa cihazına indirir,explorer'den dosyayı bulur ve açarsın.İçindeki dosyayıda pda'na kurarsın...Kamera konusunda zaten nokia daha üstün,buna sözümüz yok.Benim sana tavsiyem g-smart cihazlarını araştırman...