Bu resimlerin Fake olmama ihtimali çok çok büyük. lakin şu an tasarlanan olculere oldukca uyumlu.iPod nano 3. nesilin tanıtımından once kendisinin fotolarını nette gormustuk. Herkes fake derken karşı çıkmıştım, bunda da %80 eminim. iPhone 2. nesil karşımızdaki resim olabilir.
eğer gerçekten buysa hayal kırıklığına uğradım diyebilirim daha farklı bekliyordum açıkcası
quote:
Orjinalden alıntı: soulmate
Bu resimlerin Fake olmama ihtimali çok çok büyük. lakin şu an tasarlanan olculere oldukca uyumlu.iPod nano 3. nesilin tanıtımından once kendisinin fotolarını nette gormustuk. Herkes fake derken karşı çıkmıştım, bunda da %80 eminim. iPhone 2. nesil karşımızdaki resim olabilir.
eğer gerçekten buysa hayal kırıklığına uğradım diyebilirim daha farklı bekliyordum açıkcası
quote:
Valla bence hayal kırıklığına falan uğramazsın...Tanıtılmadan önce insan iğrenç bir tasarımı varmış diyor aletler için..Hele Nano 3g fotoları internete düşünce Apple tasarımı artık beceremiyor diye düşünmüştüm ama sonra yanıldığımı anladım
iPhone daha ince olacak deniyor. Ama daha ne kdar ince. Apple tasarımlarına bakalım: iMac daha ince, iPod daha ince...
reklamlarda gorunen budur ancak var olan aslında daha ince hissettirme gibi bi durumdur. Yani oval bi yapı, bira daha farklı kasa tasarımı... bunlar hep ince hissine etki eder apple tasarımlarında. Nano'nun fake olduğu iddia edilen fotoları da işte boyleydi. Berbat. Ancak elinize aldığınızda, reklamlarda gordugunuzde gercekten cokfarklı bir his ile karsılasıyorsunuz.
walla abicim sen diosan inanırım paylaştığın bilgileri çok beğeniyorum az bi süre kaldı sabredelim görelim
quote:
Orjinalden alıntı: shady_tr
quote:
Orjinalden alıntı: ogux06
quote:
Valla bence hayal kırıklığına falan uğramazsın...Tanıtılmadan önce insan iğrenç bir tasarımı varmış diyor aletler için..Hele Nano 3g fotoları internete düşünce Apple tasarımı artık beceremiyor diye düşünmüştüm ama sonra yanıldığımı anladım
iphoneclub.nl'de yeni bir fotoğraf buldum. açıklamada bunun sadece iphone'un 3 boyutlu modeli olduğu ve beyaz renk olmasının da 3d programından kaynaklanabileceği gibi bir yazı var. ayrıca bu linktede zannedersem üretim kalıplarına ait 2 tane daha resim bulunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasabi -- 28 Mayıs 2008; 19:14:22 >
Ön tarafında kamerası olan iPhone hayırlı olsun arkadaşlar. Daha da somut bir şey artık kendisi olur.Gördğünüz fotoğraflar alanında lider olan Griffin'in üretim kalıpları.Arkadaşın verdiği ise aksesuar tasarımı için yapılmış 3d bir kalıp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 28 Mayıs 2008; 19:43:20 >
Ön tarafında kamerası olan iPhone hayırlı olsun arkadaşlar. Daha da somut bir şey artık kendisi olur.Gördğünüz fotoğraflar alanında lider olan Griffin'in üretim kalıpları.Arkadaşın verdiği ise aksesuar tasarımı için yapılmış 3d bir kalıp.
cahilliğimi mazur gör ama bu nedir?? nerden anlaşılıyor önde kamera olduğu???
Soul bende önce davrandın tam ben koyuyordum resmi bi baktım sen koymuşsun...
Evet bütün resimler birbirlerini tastikler nitelikte...Artık sadece bu aleti Steve'in elinde görmek kaldı...Hayırlı olsun...
GPS(Br ihtimal), 3G Software 2, Biraz daha spor bir kasa yapısı, iPhone Product(RED),Google Earth üzerinde foto albüm, 2. kamera ve software güncellemsi ve App Store'un attığı uygulamalarn getireceği yazılımsal yenilikler...
GPS(Br ihtimal), 3G Software 2, Biraz daha spor bir kasa yapısı, iPhone Product(RED),Google Earth üzerinde foto albüm, 2. kamera ve software güncellemsi ve App Store'un attığı uygulamalarn getireceği yazılımsal yenilikler...
..hazır olun
Bu ara kesinlikle iPhone almayın
Ben donanımsal olarak hafıza güncellemesine gidebileceklerini düşünüyorum...Çünkü iPhone'u yıl içinde sessiz sedasız 16gb'a çıkartınca bu ihtimal sanki arttı..Ben 32gbLIK iPhone'da geleceğini düşünüyorum....
32 gb'lık bir iphone beklemeyin derim... iPhone'nunda iPod'unda aslında Ram konusunda ciddi sıkıntıları var. 32'lik touch bazen kasılmakta şarjı az olduğunda saçmalamakta. stelik jb bile yapılmadı kendisine. 32 koyulabilir ama pratikte erken gibime geliyor.
Ha 32 gb iPhone çıkarsa
iPod Touch 32 gb, ABD'den alınma. nisan 2009!a kadar tr garantili...
32 gb'lık bir iphone beklemeyin derim... iPhone'nunda iPod'unda aslında Ram konusunda ciddi sıkıntıları var. 32'lik touch bazen kasılmakta şarjı az olduğunda saçmalamakta. stelik jb bile yapılmadı kendisine. 32 koyulabilir ama pratikte erken gibime geliyor.
Ha 32 gb iPhone çıkarsa
iPod Touch 32 gb, ABD'den alınma. nisan 2009!a kadar tr garantili...
600 ytl...
Hmm ben bunu bilmiyordum...iPod Touch'ın 32gb'ı bazen sorun çıkarabiliyor yani...Demekki 32liğin çıkması için + donanımsal bir değişikliğe daha gitmeleri gerekiyor... Ama ben umutluyum
Ekleme:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 28 Mayıs 2008; 20:27:38 >
eğer boyutları böyle olacaksa çok kalın değilmi sizcede ayrıca iki resimde kalınlık açısından fark var yoksa benmi öyle görüyorum
Evet iki resim arasında boyut olarak bayaa fark var. Eğer ilk resimdeki gibi olacaksa o kalınlığın yanında oldukça fazla özellik gelir gibi duruyor ama ikinci resimdeki gibi olacaksa yenilik olarak pek birşey beklemeyin derim
When I was a kid, I used to wish some stranger would come and tell me my family wasn't really my family. They weren't bad people, they were just ... insignificant. And I wanted to be different. Special. I wanted to change. A new name, a new life...
başka apple ürünlerini kullanmış olanlar bilirler, apple mantıklı işler yapar ve donanımı hiç bir cihazla karşılaştırılamaz.
şimdi ise söyleyeceklerime gelelim.
o ön üst kısımdaki boşluğa gizli gibi görünen bir isight rahatlıkla sığar(macbook u falan olanlar bilir) o kamera ufacıktır ki ortalama görüntülü konuşma çözünürlüğü için daha küçüğü bile yeterlidir.
iphone eleştiricilerin(daha doğrusu kıskançları) en büyük eleştirilerinden olan 3g olmaması, gps olmaması, kameranın kalitesiz oluşu gibi anlamsız şeyler vardı. böyle düşünenler, içinde gps olan, radyolu, el fenerli, ütü yapabiğlen, içinden tv anteni çıkan, aynı zamanda sizinle karşılıklı 2 tek atabilen, oyun oynatan, onu yapan bunu yapan içinde kısaca her ot olan bir şeyi isterler... fakat bilmezler ki ufak bir alete bir çok şey sığdırmak o bir şok şeyin kalitesiz olmasına sebep olur.
1. lan bu pil ile çalışıyor.. 2. bunu insan kullanacak 3. bunu aynı zamanda insan yapcak 4. kullanımı kolay olacak(apple) 5. internal gpsler boyutunun ve pil tüketiminin küçük tutuluşundan dolayı hiç iyi değildirler 6. lazım olmayan ve çok az kullanılacak şeyler sen bi kere kullanıcan diye o alette olmaz 7. sen 2 mp lik iphone kamerasının optik kalitesini biliyo musun?
şimdi gelelim iphone 2.0 la ilgili görüşlerime
bence gps olmaz... ama ayrı modül satılabilir çok daha mantıklıdır ayrıca. desteği olur, çünkü iphone google maps e destek veren bişey, ve google map ile entegre çalışan gps şu an moda sanıyorum ki... ama internal gps(hem fiyatı hem de boyutu arttırır) olmaz gibi...
3g olması biraz garip... bence 3.5G dir o..(bakınız wikipedia 3.5g)
tam anlamıyla cep telefonu işlerliğinde bir telefon olacak...
sanırım vodafone yakında türkiyeye getirecek bunu, çok pahalı olmaz ama konuşma paketleri ile beraber satılır... ama diğer hatlar için kırdırılacağından zaten garantisi kalkacağından bence gerek yok türkiyeden almaya hala... tabi şanlı vodafone lular hariç..
görsel açıdan kullanım arayüzü açısından zaten mükemmel, bence çok fazla değişiklik olmaz kullanımda. ama geliştiriciler için çok değişiklik vardır. içindeki framework ü daha gelişmiştir, yani bizleri daha hayvani uygulamalar bekliyor bence. mesela tarih seçme olayı var ya, o iphone un frameworkünün sağladığı bir olay, onlar değişir ve gelişir, ne demek 1.1.4 versiyonundan 2.0.0 a geçmek... piuuv, görünmeyen neler değişmiştir var ya... kolay değil o kadar sayı atlamak... haa pili de daha gelişmiş olabilir..
yukarıdakiler tamamen kendi sallamalarımdır, buraya kadar okuduysanız teşekkürler... bir macbook pro ve ipod touch kullanıcısı olarak görüşlerimdi...
Beyler uzun süredir ben bu cihazlardan istiyorum(ıphone) nakit 1500 ytl kadar param hazır,lakin ben bu yok kırdırmaydı yok restart tı,yok efendim kayıt altına alma,kapandı mesaj gelmiyo vs. işlerinde falan anlamıyorum,daha doğrusu uğraşamam,şimdi yenisi gelirse bu cihazın ıphone 2 mi artık ismi neyse onu vodafone dan alabilecekmiyiz hemen? Ve avea hattımızda kullanabilirmiyiz?Ayrıca vodafone getirtmedi diyelimki,aşağı yukarı 3-4 ayda bir kardeşim abd ye gidiyor iş için,o buraya yeni çıkan modeli getirse yine bir sürü o eziyetli işlerle uğraşmak gerekirmi?
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...
Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise; bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı.
vodafone henüz detaylı olarak bir açıklama yapmadı yani bunu zamanla göreceğiz avea hattı ile çalışıp çalışmayacağını, satışının nasıl oalcağını... iphone yurtdışından getirtirsen mutlaka kırma, kayıt vs. gibi işlerle uğraşacaksın eğer sen bu işleri sıkıntı olarak görüyorsan bence sen iphone almamalısın çünkü asıl sıkıntı bundan sonra başlar senin için ne bileim bir program yüklemek bile sana zahmetli gelebilir yani kısacası verdiğin paraya değmez senin için bnce bu işleri gözünde o kadar büyütmemelisin
quote:
Orjinalden alıntı: cluberrr
Beyler uzun süredir ben bu cihazlardan istiyorum(ıphone) nakit 1500 ytl kadar param hazır,lakin ben bu yok kırdırmaydı yok restart tı,yok efendim kayıt altına alma,kapandı mesaj gelmiyo vs. işlerinde falan anlamıyorum,daha doğrusu uğraşamam,şimdi yenisi gelirse bu cihazın ıphone 2 mi artık ismi neyse onu vodafone dan alabilecekmiyiz hemen? Ve avea hattımızda kullanabilirmiyiz?Ayrıca vodafone getirtmedi diyelimki,aşağı yukarı 3-4 ayda bir kardeşim abd ye gidiyor iş için,o buraya yeni çıkan modeli getirse yine bir sürü o eziyetli işlerle uğraşmak gerekirmi?
vodafone henüz detaylı olarak bir açıklama yapmadı yani bunu zamanla göreceğiz avea hattı ile çalışıp çalışmayacağını, satışının nasıl oalcağını... iphone yurtdışından getirtirsen mutlaka kırma, kayıt vs. gibi işlerle uğraşacaksın eğer sen bu işleri sıkıntı olarak görüyorsan bence sen iphone almamalısın çünkü asıl sıkıntı bundan sonra başlar senin için ne bileim bir program yüklemek bile sana zahmetli gelebilir yani kısacası verdiğin paraya değmez senin için bnce bu işleri gözünde o kadar büyütmemelisin
quote:
Orjinalden alıntı: cluberrr
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...
Bilgiler için saol dostum da,program falan demişsin anlamadım,ben normal alacam telefon gibi kullanıcam bunu ,daha nasıl uğraşılır anlamadımki...
Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise; bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı.
hocam bildiğin gibi bu telefona sonradan bir sürü program falan filan kuruluyor sourceler sayesinde yani demek istedim ki o işlerde bayağı uğraştırır seni sonuçta bu alet iphone eline alınca herşey bitmiyor sürekli yeni yeni şeyler çıkıyor onları takip etmek, yüklemek gerekir bunu kastetmiştim ben ama sorun olmaz onlar benim için diyorsan; kırma, kayıt etme vs. gibi işlemleri kafanda büyütme heleki kaydettirecek pasaportun varsa çok kolay. kırma işlemini 5 dk. da halletceksin zaten ne kadar kolay olduğunu anlarsın o zaman
Ok o zaman,hele bi çıksın şu yenisi,hemen getirtip deneriz artık,en kötü bozulur
Bir iki haber de ben vereyim dedim. Daha doğrusu dedikodu. Engadget'ın haberine göre Apple yeni bir dolu 'icat' içeren 371 sayfalık bir patent başvurusu yapmış. Konu iPhone.
The application also mentions "modules" for video conferencing, GPS, and other currently non-existent (though widely expected) functionality.
Eğer patent bu çıkacak iPhone'u da kapsıyorsa, GPS olmama ihtimaline hazır olmamız gerekebilir. Daha doğrusu iPhone donanımsal olarak GPS programı içerir, fakat aleti ayrıca satar. (Bir zamanlar iPod+Nike işbirliğinde yaptıkları gibi, onda da Nike ayakkabınıza taktığınız alıcı ile, iPod'unuzda ne kadar kalori yaktınız falan sıralıyordu.)
Fakat bu modül iPhone'un içerisinde de olabilir. Yine de ben de pek ihtimal vermeyenler tarafındaıym. (9 Haziran'da bozum olmasak bari.)
Bu arada Apple'ın aldığı bir başka patentten de bahsediyorlar, sonraki sayfalarda. Çılgınca patentler alıp, ürünlerde pek kullanmamak konusunda başarılı olan Apple, şebeke vericisinden ne kadar uzaklaştığımızı, ne kadar sonra şebeke dışı kalacağımızı gösteren bir 'yazılım ya da hardware' patentlemiş. Bu o kadar ilginç değil. Esas ilginç olanı, bir diğer patent. (Nasıl olduğu sitede de yazmıyor, sadece bluetooth üzerinden demişler.)Diyelim anahtarınızı kaybettiniz, iPhone ile anahtarınıza yaklaştıkça 'sıcak', uzaklaştıkça 'soğuk' diyebilen ve kaybettiğiniz nesneyi bulabilen bir 'program/donanım'.
Bu özelliği belki 2. nesilde görmeyiz (gerçi kim bilir) ama 3. nesilde görsek, benim gibi sık sık bir şeyler kaybeden biri için ne iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krysrn -- 30 Mayıs 2008; 20:22:11 >
GPS tümleşik olsun istiyorum ama en çok istediğim : copy/paste.Bana göre en önemli eksik şu an için bu alıştığımız nerede ise olmaz ise olmaz olan özellik. 3G olmaması ABD vb ülkelerde çok önemli değilde Avrupalı için çok önem ihtiva ediyor.3.5G ile günlük cep telefonu hızları bizim 4mbit adsl den kat be kat hızlı.Eh insan alıştımı yavaşı ile yetinmek istemez.Hem Apple operatörler ile birlikte iTunes üzerinde wifi olmadan filim,müzik vb satmak için çok çaba sarf ediyor zira içerik sağlamak en büyük avantajları/kar marjlarını ciddi arttırıyor + şu an dünyanın görece en yaygın&ileri müzik/fili dizi vb satan store da Apple da.Bildiğiniz gibi buna ek olarak program satışıda yapacaklar. Bence çok zekice hazırlanmış.Tek tıkla içerik iPhone'a paralar Apple'a
GPS tümleşik olsun istiyorum ama en çok istediğim : copy/paste.Bana göre en önemli eksik şu an için bu alıştığımız nerede ise olmaz ise olmaz olan özellik. 3G olmaması ABD vb ülkelerde çok önemli değilde Avrupalı için çok önem ihtiva ediyor.3.5G ile günlük cep telefonu hızları bizim 4mbit adsl den kat be kat hızlı.Eh insan alıştımı yavaşı ile yetinmek istemez.Hem Apple operatörler ile birlikte iTunes üzerinde wifi olmadan filim,müzik vb satmak için çok çaba sarf ediyor zira içerik sağlamak en büyük avantajları/kar marjlarını ciddi arttırıyor + şu an dünyanın görece en yaygın&ileri müzik/fili dizi vb satan store da Apple da.Bildiğiniz gibi buna ek olarak program satışıda yapacaklar. Bence çok zekice hazırlanmış.Tek tıkla içerik iPhone'a paralar Apple'a
copy/paste olayı şu an zaten yapılabiliyor yüklenen bi eklenti ile