iPod Touch'un apple web sitesindeki satış fiyatına bakınız daha sonra aynı ürünün bimeks tarafından TÜRKİYE'deki satış fiyatına bakınız. Arada ki mevcut rakam farkının orantısını iPhone'a uyarlayınız...
Bu yazıyı bu kadar uzun yazacağınıza hemde beni uğraştıracağınıza direk yazsanız olmazmıydı?Bulmaca gibi oldu yani
Ben,3G iPhone'un tasarımının yeni olmasından yanayım ki öyle olacağını da tahmin ediyorum.Sonuçta Apple temelde tasarım ve arayüz firması. Ve kullanıcılarını yine yeni sürprizlerle şaşırtacağını umuyorum.Sn Steve'i 4 gözle bekliyorum.
9 Haziranda iPhone For Euro 2008 i Çıkarıp Herkesi Dumura Uğratacak Steve emice 3g 5g şekli şemali güzel olursa bunu koyarım kenara alırım onu Maksat iPhone olsu yenisi olsun 3g şebekesi bu ülkeye gelip normal fiyatlardan kullanılacak hale geldiğinde artık wimax falan konuşuyor onu bekliyor oluruz oğlumda onları kullanır. Ben memnunum iPhonumdan 3-4 gündür kullanmıyorum boşlukta gibiyim evde falan unutuyorum yerine kullandığım telefonu. 3g için yenisi alınmaz yeni olduğu için yenisi alınır istersen alırsın Ha birde 3G telefonun Kameralısı Makbul Türkiyede inanmıyorsanız 2-3 senedir Çift Kameralı Nokialara Para veripde o kamerasını bir defa kullanamamış Arkadaşlara Sorun
bencede çok haklısın katılıyorum sözlerine.. Ama şu anda iphone um yok, usa den getirtiyordum ama ordada satışı durdu. Beklentimin asıl nedeni bu. Yoksa 3G benim için de o kadar önemli değil.
@ iRoNMaSTeR arkadaşımız ne de güzel söylemiş.Arkadaşlar herkez 3g için almaz diyor.Doğruda diyor.Ama hala birşeyi görmemezlikten gelip kendimizi kandırıyoruz.İphone 3g adıyla çıkmaz zaten.Sadece bu haberi ilk duyuranlar böyle dediler.Bizde de gidiyor 3g de 3g.Kimse yeni çıkacak iphone u 3g olduğu için,yok içinde kamera olacağı için almayacak.Yeni nesil bir yazılım.Artıtırılmış ve güçlendirilmiş özelliklerle gelecek.
Benim istediğim en fazla 3 özellik var yeni iphone da olmasını istediğim :
1-Dahili GPS olması 2-Hoparlörlerin iyileştirilmesi 3-Bluetooth özelliğini de kullanırsak iyi olur
Ayrıca Wifi sınıfı değişicek diye biliyorum,yani öyle duyumlar var.Daha geniş kapsama alanlı n sınıfı olacak diye söylentiler var.Bu da çok iyi bir özellik olur
@ iRoNMaSTeR arkadaşımız ne de güzel söylemiş.Arkadaşlar herkez 3g için almaz diyor.Doğruda diyor.Ama hala birşeyi görmemezlikten gelip kendimizi kandırıyoruz.İphone 3g adıyla çıkmaz zaten.Sadece bu haberi ilk duyuranlar böyle dediler.Bizde de gidiyor 3g de 3g.Kimse yeni çıkacak iphone u 3g olduğu için,yok içinde kamera olacağı için almayacak.Yeni nesil bir yazılım.Artıtırılmış ve güçlendirilmiş özelliklerle gelecek.
Benim istediğim en fazla 3 özellik var yeni iphone da olmasını istediğim :
1-Dahili GPS olması 2-Hoparlörlerin iyileştirilmesi 3-Bluetooth özelliğini de kullanırsak iyi olur
Ayrıca Wifi sınıfı değişicek diye biliyorum,yani öyle duyumlar var.Daha geniş kapsama alanlı n sınıfı olacak diye söylentiler var.Bu da çok iyi bir özellik olur
Ayrıca,tarayıcı flash destekli olursa çok iyi olurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olkancan -- 23 Mayıs 2008; 9:19:31 >
İşin saçma tarafıda hepsi sadece bizim onun bunun tahminlerinden ibaret, apple hiç bir bilgi vermiyor. 9 hazirana kadar hiç bi açıklama yok, çok saçma, buşekilde beklentileri yüksek tutuyor. Hayal kırıklığı yaşayabilir.
Evet aslında en büyük soru işareti orada.Apple ser verip sır vermiyor.Açıklanacak elbet.Aslında kendimize baktığımızda çok şeyler istiyoruz.Apple ın bütün bunları bir arada toplaması zor.Birazda strateji
Bekleyip göreceğiz.İphone u biliyoruz nasıl olsa ek özelliklerine göre de anlarız nasıl bir telefon olacağını
İşin saçma tarafıda hepsi sadece bizim onun bunun tahminlerinden ibaret, apple hiç bir bilgi vermiyor. 9 hazirana kadar hiç bi açıklama yok, çok saçma, buşekilde beklentileri yüksek tutuyor. Hayal kırıklığı yaşayabilir.
Apple şu ana kadar çıkarttığı hiçbir ürünü hakkında hiçbir bilgi vermemiştir...Her zaman Keynote'larda (2-3 hafta önce basına sunumun davetiyeleri gönderilir)yeni ürünü açıklamış hemen ertesindede piyasaya sürmüştür..Zaten Mac dedikodu sitelerinin varlığıda burdan kaynaklanır...Apple'ın mac dedikodu sitelerine dokunmamasıda zaten kullanıcıların biraz da olsa yeni ürünleri hakkında az da olsa bilgi almalarını sağlamak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 23 Mayıs 2008; 13:07:05 >
Yeni çıkan iPhone'ların fiyatları şimdikiyle aynı olacaktır...
8gb=399 Dolar 16gb=499 dolar 32gb=599 dolar (Bazı kaynaklar 16gblık iPhone güncellemesinden sonra 32liğin Haziran 9da geleceğini söylüyor)
Eğer 8gb'ın üretimi durdurulursa bu sefer 16gb 399 dolar,32gbta 499 dolar olur...
Türkiye'de ise Vodafone'un Almanyadaki fiyatlara yakın bir değerden satacaktır...Sakın iPod Touch şu kadar olduğu pazarda iPhone şu kadar olur demeyin çünkü Türkiye'ye bu iki alete sokan firmalar farklı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 23 Mayıs 2008; 13:52:22 >
Arkadaşlar Peki Bu Yeni İphone'da Kolayca Kırılıp Türkiyede İstenilen Bi Hatla Kullanılabilecek mi?
Yoksa İlk İphonelarda Olduğu gibi 1 ay fln beklicekmiyiz??
(ayrıca satış taktiği klasik benim umduğum gibi oldu önden dandini 3g siz iphonealrı çıkardılar sonra 3Gli ek özelliklisini çıkardılar. şuanki iphone'a 3g koyabilicek teknolojileri yokmuydu vardı elbet ama koymadılar ki 2.nesil iphoneları satabilsinler helal olsun)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:BBR:. -- 23 Mayıs 2008; 15:43:47 >
(ayrıca satış taktiği klasik benim umduğum gibi oldu önden dandini 3g siz iphonealrı çıkardılar sonra 3Gli ek özelliklisini çıkardılar. şuanki iphone'a 3g koyabilicek teknolojileri yokmuydu vardı elbet ama koymadılar ki 2.nesil iphoneları satabilsinler helal olsun)
çıktığı gibi alırım gerekirse kırılana kadar 1 ay beklerim
oGuxXx*
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 4 günü kaldı.
23 Mayıs 2008, 18:01:37
bende aynı senin gibi düşünüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: nerwo
quote:
Orjinalden alıntı: .:BBR:.
Arkadaşlar Peki Bu Yeni İphone'da Kolayca Kırılıp Türkiyede İstenilen Bi Hatla Kullanılabilecek mi?
ama almak için beklemem 1 ay falan :p
Ben öyle düşünmüyorum...Zaten 1.Nesili almamamın nedeni Türkiye'ye resmi olarak gelmemeseydi...Türkiye'ye gelene kadar bekleceğim...O da Ağustos-Eylül gibi olacak büyük ihtimalle...
Çok ilginç. Internette her yerde 3G gelecek deniyor, fakat Apple'dan ses seda yok...
quote:
Orjinalden alıntı: tomeytos
teknosalarda ipod touch'ın satış fiyatını göz önüne alın fiyatı gerçekten enteresan olacak...
Aynen katılıyorum. iPod Touch'ın Türkiye'deki fiyatını görünce şok oldum. iPhone'un fiyatı kesinlikle ondan daha fazla olacaktır, değil mi? Ama yine de Operatör olayı yüzünden Vodafone belki kampanya ile ucuza verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eaststreetz -- 23 Mayıs 2008; 19:58:57 >
teknosalarda ipod touch'ın satış fiyatını göz önüne alın fiyatı gerçekten enteresan olacak...
Aynen katılıyorum. iPod Touch'ın Türkiye'deki fiyatını görünce şok oldum. iPhone'un fiyatı kesinlikle ondan daha fazla olacaktır, değil mi? Ama yine de Operatör olayı yüzünden Vodafone belki kampanya ile ucuza verebilir.
Apple hiçbir ürünü hakkında doğru yada yanlış bilgi vermez...9 Haziran'a kadar bu böyle gidecektir..Yani işin ilginç bir tarafı yok....
iPod Touch ile iPhone'un fiyatını fazla kıyaslama yapmamalıyız...Çünkü birini Tr'e Bilkom-Koç getirirken diğerini Vodafone getirecek...Ancak yine fiyatının 1000-1250 arası değişeceğine inanıyorum sözleşme hariç...
Çok ilginç. Internette her yerde 3G gelecek deniyor, fakat Apple'dan ses seda yok...
quote:
Apple hiçbir ürünü hakkında doğru yada yanlış bilgi vermez...9 Haziran'a kadar bu böyle gidecektir..Yani işin ilginç bir tarafı yok....
iPod Touch ile iPhone'un fiyatını fazla kıyaslama yapmamalıyız...Çünkü birini Tr'e Bilkom-Koç getirirken diğerini Vodafone getirecek...Ancak yine fiyatının 1000-1250 arası değişeceğine inanıyorum sözleşme hariç...
Yeni iphone fiyatının mı 1000-1250 ytl olacağını düşünüyorsunuz?
quote:
Yeni iphone fiyatının mı 1000-1250 ytl olacağını düşünüyorsunuz?
Almanya fiyatı 599 euro 16gb (sözleşme hariç) Tr'de de aynı fiyattan gireceğini düşünürsek +kdv'i de eklersek 1270 ytl gibi bir fiyat açığa çıkıyor...Bu fiyatta +50,-50 oynama olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 23 Mayıs 2008; 21:55:30 >
yeni çıkacak iphonelarda acaba wifi anteninin yerini değiştirdiler mi malum avuç içine denk geldiği için iphonelarda o sorun yaşanıyordu.ipod touchta wifi anteni üstte olduğu için sorun olmuyordu fakat iphonelarda böyle bir sorun var sanırım.ben de ipod touchı satıp iphone a geçiyorum umarım ona bir çözüm bulmuşlardır :)
DeLL Inspiron 6400 CoreDuo 1.83 GHz 2GB Ram // ATI x1400 256 Mb Ekran Kartı // 15.4" WXGA TrueLife Wide Screen // Windows 7 RC 7100 // Logitech S220 | 1TB WD Elements External HDD // Casio EF-514SP Kol Saati // Quantum Z380-B02AB Kol Saati // Zippo BlackIce // iPhone 3G 16GB Black || İpana Anti-Tartar Diş Macunu // Colgate Extra Clean Diş Fırçası // Totex Saç Jölesi // Axe Africa // @paTRon ||| .. oKaN ..
yeni çıkacak iphonelarda acaba wifi anteninin yerini değiştirdiler mi malum avuç içine denk geldiği için iphonelarda o sorun yaşanıyordu.ipod touchta wifi anteni üstte olduğu için sorun olmuyordu fakat iphonelarda böyle bir sorun var sanırım.ben de ipod touchı satıp iphone a geçiyorum umarım ona bir çözüm bulmuşlardır :)
bunlar yeni ürünün ayrıntıları olduğundan 9'undan önce ortaya çıkmayacaktır...Bekleyeceğiz artık...
batarya sorununu cozsunler wifi de iyilestirme yapsinlar baska bisi istemiyorum.bu mesaji touchtan atiyorum touchi wifi kalitesinden dolayi tercih ettim.ins iphone da iyilestirmeye giderler bu konuda
DeLL Inspiron 6400 CoreDuo 1.83 GHz 2GB Ram // ATI x1400 256 Mb Ekran Kartı // 15.4" WXGA TrueLife Wide Screen // Windows 7 RC 7100 // Logitech S220 | 1TB WD Elements External HDD // Casio EF-514SP Kol Saati // Quantum Z380-B02AB Kol Saati // Zippo BlackIce // iPhone 3G 16GB Black || İpana Anti-Tartar Diş Macunu // Colgate Extra Clean Diş Fırçası // Totex Saç Jölesi // Axe Africa // @paTRon ||| .. oKaN ..
batarya sorununu cozsunler wifi de iyilestirme yapsinlar baska bisi istemiyorum.bu mesaji touchtan atiyorum touchi wifi kalitesinden dolayi tercih ettim.ins iphone da iyilestirmeye giderler bu konuda
Batarya konusunda umutsuzum...Apple kolay kolay bataryada güçlendirmeye giden bir firma değildir öyle büyük bir değişiklik beklemiyorum bataryada ama Steve bu ne yapacağı belli olmaz...
peki bir şey sormak istiyorum ben bu ipod ve iphone u özellikle wifi için istiyorum.touchın wifisinden oldukça memnundum ancak satıyorum şu anda ve telefonumu da satıp 2sinin bir arada olduğu yani hem ipodtouchın olduğu hem de telefon özelliğinin olduğu iphone a geçmek istiyorum.wifi konusunda hayal kırıklığına uğrar mıyım bir de ne kadar bir süre beklemeliyim hemen alayım gibi bir amacım yok benim düşüncem yeni iphone bir açıklansın 9unda vodefone tr piyasasına girsin diyorum bi otursun her şey ondan sonra bir karar vereyim diyorum.siz ne yapmamı tavsiye edersiniz bu durumda ?
peki bir şey sormak istiyorum ben bu ipod ve iphone u özellikle wifi için istiyorum.touchın wifisinden oldukça memnundum ancak satıyorum şu anda ve telefonumu da satıp 2sinin bir arada olduğu yani hem ipodtouchın olduğu hem de telefon özelliğinin olduğu iphone a geçmek istiyorum.wifi konusunda hayal kırıklığına uğrar mıyım bir de ne kadar bir süre beklemeliyim hemen alayım gibi bir amacım yok benim düşüncem yeni iphone bir açıklansın 9unda vodefone tr piyasasına girsin diyorum bi otursun her şey ondan sonra bir karar vereyim diyorum.siz ne yapmamı tavsiye edersiniz bu durumda ?
wifi konusunda hiçbir sıkıntı çekmedim ben gayet yeterli.
alma meselesine gelincede garantiyi şart koşmuosan benim gibi türkiyeden hiçbir elektronik malzeme alınmaz. yurtdışından getiricem ben.
9 unda çıksıın bakalım neymiş ne değilmiş. ona göre al bence. bende öyle yapmayı planlıyorum
benim kötümser olduğum konu bu iphone a tek bi 3G koyarlar 6 7 ay sonra gene böyle piyasadan çekip gpslisini çift kameralısını fln koyarlar diye endişeleniyorum
9 unda çıksıın bakalım neymiş ne değilmiş. ona göre al bence. bende öyle yapmayı planlıyorum
benim kötümser olduğum konu bu iphone a tek bi 3G koyarlar 6 7 ay sonra gene böyle piyasadan çekip gpslisini çift kameralısını fln koyarlar diye endişeleniyorum
Yok merak etmeyin Apple 6-7 ayda bir ürün güncellemesine gitmez...Senede bir kere ürünlerini günceller...
Arkadaşlar olacakları ben yazayım. Pek çok insan dileklerini öngürüleri söylemiş.
1-Radyo hayal. Unutusun gitsin. Podcast varken Radyo, hiç bir iPod veya iPhone versiyonunda olmayacak. 2-Hoporlorler aynı kalır. Kesin. 3-Kasa değişir. 4-2. kamera mutlaka olur. 5-Çektiğiniz fotografları Google Maps ile eşitleyebilceksiniz. (bunun bir adı vardı yahu? 6-3g, 3g... 7-Böyle bir yanılgı var. Ürünün adı 3g iPhone değil, ''iPhone'' olur. 8-GPS olabilir. 9-İşlemci ve pil biraz daha güçlenebilir. 10-Sürpriz birşey kesin katılır. 11- Sunumun zaten çok büyük bir bölümü donanım ile değil, yazılım üzerine olur. sONUÇTA BU YAZILIM GELİŞTİRİCİLERİ KONFERANSI. Ayrıca emin olun (9 haziranda engadget ve macworld'ten takip edin mutlaka)1 saat ballandıra ballandıra jobs App Store demosu yapacak. Bi srü ıvır zıvır yazılımı test edicek, şovunu yapacak. bu yzden donanımsal pek bir gelişme beklemeyin. Yazılım kaynaklı bir gelişmeye ise hazır olun.
5-Çektiğiniz fotografları Google Maps ile eşitleyebilceksiniz. (bunun bir adı vardı yahu?
Google tacker olması lasım zannedersem
ne işe yarıyorki bu tracker ?
bide bi allahın kulu bu 2sensör 3 sensöre çıkarıldığında ne değişir. ne gibi artıları vardır normal iphonea göre ne değişir bi sölesin çoktandır araştırıyorum bişi bulamadım çatlıcam
Google tracker programı ise;biliyorsunuz ki google earth programında bir noktaya baktığımız zaman bazı yerlerde canlı fotoğrafları görürüz.İşte bu program kendi çektiğimiz fotoyu isteğe bağlı google haritalarında gözüktürmeyi sağlıyor
Çok gezen için, gezdiği yerleri unutmamak ve bir daha gittiğinde hatırlamak için süper. Arabanın fotosunu çek, yabancı bir şehirde nerede bıraktığını unutma :P
Almanya fiyatı 599 euro 16gb (sözleşme hariç) Tr'de de aynı fiyattan gireceğini düşünürsek +kdv'i de eklersek 1270 ytl gibi bir fiyat açığa çıkıyor...Bu fiyatta +50,-50 oynama olabilir...
almanya'da nerede satiliyor 599 €'dan ?
kaldi ki ayni fiyattan girecek desek bile (ki hic sanmiyorum) 599€ = 1.186 ytl + %18 kdv = 1.399 YTL eder. 1270 nereden cikti?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 24 Mayıs 2008; 16:17:04 >
almanya'da nerede satiliyor 599 €'dan ?
kaldi ki ayni fiyattan girecek desek bile (ki hic sanmiyorum) 599€ = 1.186 ytl + %18 kdv = 1.399 YTL eder. 1270 nereden cikti?
Pardon ben kuru yanlış almışım o yüzden 1270 çıkmış...
599*118=706 Euro=1,390 YTL...
Bu arada 16gb'ı 599 euro değilmiş 499 Eurodan satılıyormuş....(T-Mobile)
499*118=590 Euro=1158 Ytl...
Yani Türkiye'de iPhone'un fiyatının Vodafone ile sözleşmeli olarak 499 ile 599 Euro arasında satılacağını düşünüyorum...
ipodtouch ile iphone un girişler farklı ya dönüştürücü jak filan kullanıyor iphone kullanıcıları onun için sordum ipodtouch ın girişi gibi olur mu diye
tanıtımından öte ne zaman satışa çıkacak beni daha çok bu ilgilendiriyor şu an
Apple genelde yeni ürününü tanıttığı gün satışına başlar..Bazen 1-2 hafta sonra falan satışada başlayabilir...Ancak genelde tanıtıldığı gün başlanır...