ben de gidip aldım 392h. gerçekten şık görünümlü ,divxlerde ve orj dvd lerde başarılı bir alet. almak isteyenler bu konuda tereddüt etmesin
ancak ilginç bir sorun yaşıyorum, benzeri bir problem yaşayan ya da yorum yapabilecek birileri varsa çok sevinirim
external usb harddisk olarak mikrobox 250 gb aldım ve bunu swissknife programı ile fat 32 formatına getirdim (çoğu insanın bahsettiği gibi ntfs formatındayken görmüyor player)
fat 32 haline getirdikten sonra lg player a bağladım ve gördü sorunsuz ancak henüz içinde dosya yoktu
başardığımı zannedip hard disk in içine hemen "batman.begins.2005.m-HD.x264-vaLk" hd rip filmi attım (uzantısı mkv,boyutu 1.499.995 , bilgisayarımda bs player sorunsuz çalıştırıyor)
ancak bu dosya hard disk in içindeken error mesajı alıyorum. yılmadım bu sefer "No.Country.For.Old.Men.2007.Eng.DivX-LTT" avi dosyasını, batman begins i silmeden yükledim ve çatır çatır gördü. ama batman begins hala görünmüyor
bu cihaz mkv dosyalarını görmez mi? konuya yeni heveslenmiş birisi olarak bilmediğim için soruyorum, eğer lg mkv formatını görmüyorsa, hdrip filmler uzantısı mkv dışında bir şey olabilir mi? eğer öyleyse bundan sonra bu detaya dikkat ederek indirmeye çalışayım..
yardımlarınız için teşekkürler!!!!!
bu cihaz mkv uzantılı dosyaları desteklemez. 720 x 576 çözünürlükten yukarısını oynatmaz. hd rip filmler için ayrı playerlar mevcut.
Bugun mavi bilgisayardan 250 gb segata tasınabilir hdd teknosasdan da bu urunu aldım ilk gözume batan usb bolumu bıraz oynak. 2gb kingston bellegi sorunsuz gördu. sorun su ki segate NTFS bunlar sadece fat32 yı desteklıo mav bilg. elemen ithalatcıya soralım bi sorun olur mu fat32 ye cevierme dedi. içinde kendinden bişiler yuklu.
ben de gidip aldım 392h. gerçekten şık görünümlü ,divxlerde ve orj dvd lerde başarılı bir alet. almak isteyenler bu konuda tereddüt etmesin
ancak ilginç bir sorun yaşıyorum, benzeri bir problem yaşayan ya da yorum yapabilecek birileri varsa çok sevinirim
external usb harddisk olarak mikrobox 250 gb aldım ve bunu swissknife programı ile fat 32 formatına getirdim (çoğu insanın bahsettiği gibi ntfs formatındayken görmüyor player)
fat 32 haline getirdikten sonra lg player a bağladım ve gördü sorunsuz ancak henüz içinde dosya yoktu
başardığımı zannedip hard disk in içine hemen "batman.begins.2005.m-HD.x264-vaLk" hd rip filmi attım (uzantısı mkv,boyutu 1.499.995 , bilgisayarımda bs player sorunsuz çalıştırıyor)
ancak bu dosya hard disk in içindeken error mesajı alıyorum. yılmadım bu sefer "No.Country.For.Old.Men.2007.Eng.DivX-LTT" avi dosyasını, batman begins i silmeden yükledim ve çatır çatır gördü. ama batman begins hala görünmüyor
bu cihaz mkv dosyalarını görmez mi? konuya yeni heveslenmiş birisi olarak bilmediğim için soruyorum, eğer lg mkv formatını görmüyorsa, hdrip filmler uzantısı mkv dışında bir şey olabilir mi? eğer öyleyse bundan sonra bu detaya dikkat ederek indirmeye çalışayım..
bu cihaz mkv uzantılı dosyaları desteklemez. 720 x 576 çözünürlükten yukarısını oynatmaz. hd rip filmler için ayrı playerlar mevcut.
ok üç sorum daha olacak o zaman: 1) dosyanın çözünürlüğüne nasıl bakabilirim? 2) bu hdrip dosyayı benim 392h e uygun formata getirmenin yolu vr mı? 3) hdrip dosyaların çözünürlüğü genelde ne kadar olur?
merhaba forumda tuhaf gelebilir ama yeni evleniyorum ve bir hevesle kendimce güzel bir sistem aldım (param dahilinde)
*JAMO S416 HCS3 *JAMO sub 200 *PİONEER cs989 (müzik dinlemek için) bunlar evvelden vardı şimdi yamaha ya bağlayacağım. *BEKO FPB 106 FHD VD (lcd) (HDMİ bağlantı 1 tane mevcut) *LG DV392 *YAMAHA htr 6030
dvd filmlerde iyi bir performans almak istiyorum ve bu bağlantılar hakkında kafamda karışık.
dvd + tv + amfi bağlatıları nasıl olmalı?
lg nin hdmi sini beko ya girmeli lg nin digital audio sunu yamaha digital audio ya mı girmeli
bu doğru mudur?
ya da diğer tercihler neler olabilir?
not: orjinal dvd alıyorum divx seyretmiyorum.
not: ekipman yeni taşınacağım evde duruyor daha vaktim olmadı kurmak için...
cevaplar için çok teşekkürler...
AZ EVVEL ÖĞRENDİM: hdmi ile tv ye sadece görüntü yolluyorum (set up dan hdmi sesi kapatarak) sonrada LG nin digital audiosunu yamahaya giriyorum... doğru oldu di mi?
buraya yazmamın nedeni bu olayların bilenlerinin bir arada olması:)
ok üç sorum daha olacak o zaman: 1) dosyanın çözünürlüğüne nasıl bakabilirim? 2) bu hdrip dosyayı benim 392h e uygun formata getirmenin yolu vr mı? 3) hdrip dosyaların çözünürlüğü genelde ne kadar olur?
tekrar teşekkürler
1. dosya üzerinde sağ tıklayıp özelliklere girin daha sonra üst menüden özete tıklarsanız dosya ile ilgili bilgileri görmüş olursunuz. 2. çeşitli converter programları ile uygun çözünürlük ve formata çevirip izleyebilirsiniz. 3. 1280 x 544 , 1280 x 720 , 1920 x 1080 gibi çözünürlüklerde olur.
merhaba forumda tuhaf gelebilir ama yeni evleniyorum ve bir hevesle kendimce güzel bir sistem aldım (param dahilinde)
*JAMO S416 HCS3 *JAMO sub 200 *PİONEER cs989 (müzik dinlemek için) bunlar evvelden vardı şimdi yamaha ya bağlayacağım. *BEKO FPB 106 FHD VD (lcd) (HDMİ bağlantı 1 tane mevcut) *LG DV392 *YAMAHA htr 6030
dvd filmlerde iyi bir performans almak istiyorum ve bu bağlantılar hakkında kafamda karışık.
dvd + tv + amfi bağlatıları nasıl olmalı?
lg nin hdmi sini beko ya girmeli lg nin digital audio sunu yamaha digital audio ya mı girmeli
bu doğru mudur?
ya da diğer tercihler neler olabilir?
not: orjinal dvd alıyorum divx seyretmiyorum.
not: ekipman yeni taşınacağım evde duruyor daha vaktim olmadı kurmak için...
cevaplar için çok teşekkürler...
AZ EVVEL ÖĞRENDİM: hdmi ile tv ye sadece görüntü yolluyorum (set up dan hdmi sesi kapatarak) sonrada LG nin digital audiosunu yamahaya giriyorum... doğru oldu di mi?
buraya yazmamın nedeni bu olayların bilenlerinin bir arada olması:)
sizinde söylediğiniz gibi dvd playerdan hdmi ile tv ye bağlantı yapıp , ses çıkışınıda receiver a digital kablo ile iletirseniz uygun bağlantıyı sağlamış olursunuz.
Teknosa'dan yeni aldim ve hemen kurup test ettim. Urun, usb bellek ve harddisk dahil elimdeki tum medyalari gordu. Dosyalari sorunsuz calistirdi. Sadece 8GB'lik USB cubuklarimdan birini gormedi. Sebebi ise kullanim kilavuzunda yazdigi gibi medyada 600 dosyadan fazla dosya varsa bunlari gormemesi idi.
Istanbulda katalogda olmasina ragmen Bahcesehir Teknosa haricinde hicbir magazada yok urun. Bahcesehir'de ise sadece bir tane kald. Telefon acip yakininizdaki bir magazaya gondermelerini isteyebilirsiniz. Bazi elektronikciler DV298'i yeni urun diye pazarlamaya calisiyorlar. Ancak aldanmayin.
Arkadaşlar ben de dün bir adet lg 392 satın aldım ancak forumlarda aksi söylendiği halde altyazılarda türkçe karakterleri görüntüleyemiyorum. Türkçe karakterler yerine bildiğimiz bozuk karakterler geliyor. Bu sorunu nasıl çözerim, bir ayarı var mı ?
Bir önceki sayfada Zeus'un açıklamasını şimdi gördüm ve Sorunu çözdüm. Alt yazı kapalıyken subtitle tuşuna basılı tutunca çıkan ayarlardan CP 1254 seçilince karakter sorunu olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canakp -- 20 Temmuz 2008; 14:00:29 >
Arkadaşlar forumu okudum başım döndü. Benim sıkıntıda olduğum nokta şu: LG Dv 392h, Vestel 6700, Philips 5980 arasında kaldım. 1-LG DV 392h -Divx flim ile altyazı adının aynı olması gerekiyormuş. -Upscale yapabilmesi için mutlaka orijinal DVD olmalı imiş.Yoksa HDCP koruması "Arkadaş ne oluyor burada kaçak var deyip " yapmıyormuş.Kısaca Divx'leri upscale ederek yüksek çözünürlükte seyredemiyormuşuz. -USB 1.1 desteği varmış.Yüksek teknoloji 2.0 halen desteklenmiyormuş. +USB'den takılan hard disk v.s. ise birbirlerini görüyor, çay içiyor hatta fiskos bile yapıyormuş. +DVD okuyucusu çok kaliteli imiş kolay kolay bozulmaz imiş. +2 yıl garantili imiş.
2-Vestel 6700 -Analog ses çıkışlarında problem varmış. 5+1 sistemler bağlanamıyormuş. -Upscale özelliği yokmuş. -USB 1.1 desteği varmış.Yüksek teknoloji 2.0 halen desteklenmiyormuş. +USB'den takılan hard disk v.s. ise birbirlerini görüyor, çay içiyor hatta fiskos bile yapıyormuş. +"Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" şeklinde büyütülen bizim neslimize daha sempatik gelen marka. HEr ne kadar iş başvurularımı reddetse de halen sempatik geliyor Vestel. +3 yıul garantisi varmış.
3-Phipls 5980 -Kullanmadan önce güncellemek gerekiyormuş. -HArici harddisk içini 3 satır gösterirmiş. Aşağılara bakmak için devamlı aşağı basılmalıymış. -Kumanda üzerinden ses açılıp kapatılamıyormuş. -Çoğunlukla olumsuz görüş belirtilmiş. -Usb 1.1 burada da karşımıza çıktı. +USB'den takılan hard dikler izlenebiliyormuş. +2 yıl garantisi varmış.
Şimdi bu 3 üründe yaklaşık aynı fiyatlarda. HEpsiburada da Philips 149, teknosada LG 149, Vestel'de 163 ama peşin alacağım falan der adamı 150'ye razı edebilirim. Görüşleriniz nedir? Keşke imkanlar bol olsada en pahalı 1000Wattlık home theater sistemleri hop diye alsak alışveriş arabasını tıka basa DVD Flim ile doldurup tezgahtar kızları şaşırtsak ama olmuyor işte. İmkan meselesi
Vestel 6700 şu anda alınabilecek en iyi cihaz. Ardından da LG DV-392 geliyor. Üçüncü ve ucuz tercih olarak da Hometech 567 olabilir. Ama bence Vestel al.
Vestel 6700, philips 5980'den daha pahalı.. media markt da philip 5980 155 YTL. HDMI kablo hediyeli. vestel içinde 170 YTL istiyorlar.. bu durumda yinede vestel öneriyormusunuz? heryerde lg 392h aradım ama bulamadım. 2-3 hafta sonra gelecekmiş..
quote:
Orjinalden alıntı: .ZeuS.
Vestel 6700 şu anda alınabilecek en iyi cihaz. Ardından da LG DV-392 geliyor. Üçüncü ve ucuz tercih olarak da Hometech 567 olabilir. Ama bence Vestel al.
Bende dün aldım lg yi ve mkv. uzantılı dosyaları oynatmaması acayip canımı sıktı (bu arada kutunun içinden HDMI kablosuda çıktı) Bir ara "stage6" adında bir site vardı orda hd özellikli divxler mevcuttu onları indirdiğimiz taktirde yine izleyemezmiyiz sonuçta divx değilmi yoksa onların uzantısıda mkv mi?Ne zor iş yaaavv parayı bastırıp alacan bi bluerayplayer uğraşmayacan bunlarla ama ozamanda filmlere para yetiştiremessin napacamı şaşırdım valla