Arkadaşlar froumdaki çoğu konu güncel değil, örneğin kis7.0 için verilen 6 aylık kod şu anda çalışmıyor, benim bilgisayarıma ücretsiz olarak yükleyebileceğim en iyi antispy, antivirüs ve güvenlik duvarı(en iyisi comodo onu biliyorumda güvenlik duvarı şart mı onu sormak istedim) nedir?
Bu arada işlemcim intel centrino 1.73, 3 bileşeni kullanırken birde oyun falan açsam aşırı ısınma, kasma falan olur mu?
vozer arkadaşım kullandığımız sistem hemen hemen aynı. Ben Nod32 3.0.560 kullanıyorum. Şu anda memnunum. Fakat NOD32 ücretli. Ben de ücretsiz antivirüs kullanmayı düşünüyorum. Eğer NOD 32 kullandıysan AVG ile karşılaştırabilir misin?
Nod32 hiç kullanmadım o yüzden bir karşılaştırma yapamayacağım malesef. Eskiden harici bir de Anti-spyware prıgramı kullanırdım ama AVG 8'de anti-spyware de eklenince programa diğerini kaldırdım. Şuan bazı sitelerde bazı cookies bilgilerini engellediğine dair bilgiler çıkıyor.
Ben kişisel olarak biraz da şüpheci ve dikkatli bir kullanıcı olduğum için AVG ile henüz bir virüs belasına bulaşmadım. Sürekli crack sitelerinde dolaşan kişileri ne kadar korur açıkçası bilemiyorum ama NOD32, Kaspersky gibi ücretli rakiplerinin gerisinde kalacağını düşünüyorum.
Nod32 hiç kullanmadım o yüzden bir karşılaştırma yapamayacağım malesef. Eskiden harici bir de Anti-spyware prıgramı kullanırdım ama AVG 8'de anti-spyware de eklenince programa diğerini kaldırdım. Şuan bazı sitelerde bazı cookies bilgilerini engellediğine dair bilgiler çıkıyor.
Ben kişisel olarak biraz da şüpheci ve dikkatli bir kullanıcı olduğum için AVG ile henüz bir virüs belasına bulaşmadım. Sürekli crack sitelerinde dolaşan kişileri ne kadar korur açıkçası bilemiyorum ama NOD32, Kaspersky gibi ücretli rakiplerinin gerisinde kalacağını düşünüyorum.
Sürekli crack sitelerinde dolaşan kişileri tam olarak koruyamacağı kesin. Zaten hiçbir antivirüs programında da bunun garantisi yok. Antivirüs programının yanında kullanıcının da biraz dikkatli olması gerekiyor. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
ücretsiz antivirüs isterseniz avg yada avira antivir'i deneyebilirsiniz. antivir biraz daha ram dostu bir anti virüstür.sistemi fazla yormaz.benim gibi 512ddr ram kullanıyorsanız tavsiye edebilirim. spy için de spy bot adli program işinizi fazlasıyla görecektir. şimdiden kolay gelsin.
Ücretsiz en iyi alternatif firewall olarak comodo, antivirüs olarak kampanyaları takip et, www.pckoruma.com da birçok kampanya ile ilgili bilgi var, incele derim, kolay gelsin , bol virüssüz günler.
Avira Antivir Premium[Forumda linki vardı yasal key için] ve Comodo Firewall[zaten ücretsiz] ikilisini kullanıyorum. Deneyebilirsiniz.
+1 aynen... bu ikisi üzerine başka bir program kullanmıyorum, 15 günde bir de adaware ile taratıyorum, ne olur ne olmaz diye.. şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım...
Başlığı görünce nedense gülsesim geldi biraz İçim fesat galiba Neyse
Ücretsiz olarak Avira AntiVir ve Comodo ikilisini öneririm sana. Güvenlik duvarı şart değil ama kullansan iyi olur hele ki bu zamanda sezgisel olarak zararlılar türemeye başladı daha da şart oldu (outbound, indound bağlantı için). Anti-Spy olarak da Spyware Doctor bi ara ücretsiz dağıtıyordu ürününü ama n'oldu bilmiyorum onu önerebilirim. Ya da Avg Anti-Spy işini görür