Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
tüketici hakları konusunda yardım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> tüketici hakları konusunda yardım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
teltel

19 Mayıs 2008; 16:53:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

burda acaba ***** yeni kombi tipi buzdolapları nasıl diye araştırırken bayii ile görüştüğümde ürün degisimi yapamayacaklarını söylediler. Biz ürünü alırken ise tam tersini söylemişlerdi. eger yeni bir ürün cikarsa farkını ödeyip alabilirsiniz demişlerdi. şimdi ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilecek olan var mı? ülkemizde tüketici hakları hala bu kadar mı :(( ürünlerin ücretini subat ayında tek cekim olarak yaklasık 7 milyar olarak odedik. o zaman her konuda inanilmaz bir güleryüzle yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. ürünler haziran veya temmuz ayında teslim alacaktik buna dair de bir ibare yazdırdık. bu durumda hic bir hakkımız yok mu? daha pahaliya mal olacagini da bilse,m eger degisikligi yapmazlarsa ürünleri iade etmek istiyorum. bu konuda ne yapabilirim :(((

edit (signore)
Firma adını sildim, firma ile yaşanan sorunların dile getirilmesi yasaktır.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

albati

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

19 Mayıs 2008; 20:31:53 

Klasik satıştan önce, satıştan sonra sendromu.
Ürünü alalı ne kadar oldu?

teltel

19 Mayıs 2008; 23:00:12 

15 şubatta parasını odedik ama teslim almadık ürünleri. cok sinirliyim. insanlari düpedüz kandırıyolar. bunlara dur denmedigi icin "size yanlis bilgi verilmiş" deyip gecistirmeye calisiyolar. ama paraları alırken hersey güllük gülüstanlık :(( sirf bunlara gereken dersi vermek icin iade etmeyi bile göze aldik ama bunu yapma sansimiz var mı bunu nereden ogrenebiliriz bilmiyorum

kasap34

20 Mayıs 2008; 0:15:09 

Bulunduğun yerdeki kaymakamlığa git Tüketici Hakları Komisyonu nerede diye sor sana yardımcı olacak lardır.Tabii giderken elindeki makbuz dekont vs yanına almayı unutma.Tükoder internet sayfasına yaz.

İMZA
1 KGR ÇİFT ÇEKİLMİŞ AZ YAĞLI KIYMA
signore

20 Mayıs 2008; 0:28:29 

Burada taraflar arasında bir nevi özel anlaşma yapıldığı için ve ürün teslimi henüz gerçekleşmediği için Tüketici Kanunu devreye girmez gibi geliyor bana. Sizin durumunuz daha çok sözleşmeden caymaya benziyor. Anladığım kadarıyla imzalanan kağıtlarda ürün değişimi vb. durumlar hakkında maddeler yok.

Benim önerim, o markanın genel merkezi ile irtibata geçip durumunu anlatın. Açıkcası ben Haziran veya Temmuz'da alacağınız ürünleri şimdiden depolarında sakladıklarını hiç zannetmiyorum, zamanı gelince getirtiyorlar. Aynısı geçende abimin başına geldi. Haftalar önce parasını ödediği buzdolabını düğünden birkaç gün sonra getirmişlerdi.

butonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
taşkafa

20 Mayıs 2008; 3:27:16 

TESLİM ALMADIGIN BİR MALDAN CAYMA HAKKIN VAR. NOTERDEN İHTARNAME ÇEK. MALI ALMAKTAN CAYDIGINI SEBEPLERİYLE AÇIKLA..BANA BÖYLE DENDİ ŞİMDİ İSE BÖYLE DENİYOR. MALI TESLİM ALMADIM. ALMIYACAGIM. PARAMIN İADESİNİ İSTİYORUM.... DİYECEKSİN....PARAMI ÖDEMEZSENİZ KANUNİ FAİZİYLE TAHSİL EDECEGİM....DİYECEKSİN...YOK DERLERSE DOGRU MAHKEMEYE BAŞVUR...PARANI ALIRSIN...hANGİ MAHKEMEYE BAŞVURACAKSIN ? aVUKATA DANIŞ....Bak atmıyorum yüzde yüz paranı alırsın....Kolay gelsin....

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
teltel

20 Mayıs 2008; 9:17:39 

çok teşekkürler cevaplar için. firmanın merkezini aradım bi sikayet formu olusturdular. ama bakalım burdan bisey cikacagini sanmıyorum. firmanın merkeziyle görüşmye gitmeyi düşünüyorum. inşallah bi sonuc alirim. aynı zamanda tuketici derneklerine de basvurmayı dusunuyorum. daha once kredi karti aidatiyla ilgili girisimlerim olmus ve paramı almıstım. bakalım insallah yine basaririm. sonucları da burdan bildiririm ki bunndan sonra alacak olanlara yol gostersin.

teltel

20 Mayıs 2008; 16:27:59 

genel müdürlükle konuştum ne yazıkki bu durum sadece bayiinin insiyatifindeymiş. bişey yapamiyolarmiş. bundan sonra bu marka ürünleri kimseye tavsiye etmiyorum. iyidir diye gidip aliyosunuz ve aldıgınız sonuca bakın :(( iade icin ne yapmam gerekiyor bilen yok mu acaba?

teltel

21 Mayıs 2008; 14:38:09 

bugun tüketici hakları koruma dernegi ile görüştüm. yazılı olarak bir belge almak gerekiyormus ürünün degisitirilebilecegine dair. tabii bizim oyle bir sansimiz kalmadi :(( bundan sonra alacakların kulagına küpe olsun. satıcılar her ne vaadde bulunurlarsa bulunsunlar mutlaka yazılı bir şekilde alın. daha sonra satıcı size yanlıs bilgi vermiş diyip isin icinden cıkıyolar. cok sinirliyim ama yapabilecek birseyim yok :(( allah baska dert vermesin demekten baska caremiz de yok.

candogan62

21 Mayıs 2008; 14:53:18 

quote:

Orjinalden alıntı: teltel

bugun tüketici hakları koruma dernegi ile görüştüm. yazılı olarak bir belge almak gerekiyormus ürünün degisitirilebilecegine dair. tabii bizim oyle bir sansimiz kalmadi :(( bundan sonra alacakların kulagına küpe olsun. satıcılar her ne vaadde bulunurlarsa bulunsunlar mutlaka yazılı bir şekilde alın. daha sonra satıcı size yanlıs bilgi vermiş diyip isin icinden cıkıyolar. cok sinirliyim ama yapabilecek birseyim yok :(( allah baska dert vermesin demekten baska caremiz de yok.

Maalesef satıcılara güvenmemek lazım. Özellikle anlaşmalı durumlarda bunu mutlaka kağıda dökmek gerek. Ağız ile verilen sözlere hiçbir zaman kanmayın. Daha kötüsü de olabilirdi. Bence mallarınızı geciktirmeden alın. Daha önceden mallarını bayide depoya bırakarak, almaya gittiklerinde bayiyi kapanmış görüp eli boş dönenler var. Allah beterinden saklasın.

Bence evlenmeden evvel en mantıklısı altın satın almak. Sonra onu bi güzel bozdurup evlenmeden evvel hepsini nakit ve büyük indirimlerle alırsınız. Hem de en yeni modellere sahip olursunuz.

Tekrar geçmiş olsun.
teltel

21 Mayıs 2008; 14:58:02 

tesekkurler candogan bey, dediginiz gibi artik hic guvenim kalmadi. hatta daha once cesitli forumlarda okudugum icin teshir urunlerini de getirebileceklerini dusunmeye basladım. bu teshir urununu de orjinal paket yapıp getirebilirler mi? bunun icin bi onlem alabilir miyiz acaba? ne yazık bizi bu kadar paronayaya dusurenlere.

candogan62

21 Mayıs 2008; 15:52:25 

quote:

tesekkurler candogan bey, dediginiz gibi artik hic guvenim kalmadi. hatta daha once cesitli forumlarda okudugum icin teshir urunlerini de getirebileceklerini dusunmeye basladım. bu teshir urununu de orjinal paket yapıp getirebilirler mi? bunun icin bi onlem alabilir miyiz acaba? ne yazık bizi bu kadar paronayaya dusurenlere.

Maalesef bu olay benim başıma televizyonda geldi. Babamı sinir ve strese sokmamak adına bu olayı kurcalama şansım olmadı. Bayi her aklıma geldiğinde zehir zıkkım olsun parası diyorum.

Çamaşır-bulaşık makinesinde bunu yapamaz. Çünkü aldığınız mallar açılıp birdaha paketlenemeyecek streç ile sarılıdır. Bunu buzdolabı-tv gibi kutulu ürünlerde yapabilir. Biz tv alırken de televizyonu bir güzel paketlemişlerdi. Bir ay sonra üzerindeki minik çiziklerden anladım maalesef. Küçük ev aletlerinde ise kutuyu açma yerinin üzeri "original" isimli yuvarlak bir bantla kapatılmıştır. Ondan bunda da hile yapamazlar.

Hangi ürünleri aldığınızı söylerseniz ambalajlarını aşağı yukarı bildiğimden başınıza böyle birşey gelmemesi için tüyo verebilirim. Ancak bazı bayiler pişkin pişkin ambalajsız ürün de yollayabiliyor. Bunları sonra değiştiririz vs derlerse bile asla kapınızdan içeri sokmayın. O mal sonra elinizde kalır, hiçbir şey yapmazlar.

Burada elbette en büyük suç bayilerini adam gibi eğitmeyen ve sorun olunca müşteri ile yüz yüze bırakan malum firmanın. Keşke ürünleri alırken ne yapmam lazım sizce diyerek forumda sorsaydınız. Neyse, bence konu açmanız iyi oldu, diğer insanların başı yanmaz.
teltel

21 Mayıs 2008; 16:05:25 

Aslında forumda araştırmıştım alırken. yalnız sadece benim ikna olmam yeterli olmuyordu o yuzden istemeden de olsa bazi ürünleri almış bulunduk :( aldıgım buzdolabı KD 49 NA 70 NE. sanırım aynı ürünün KD 49 NA 71 NE versiyonu da var bununla ikisinin arasında ne fark var bilemiyorum ama fiyatlari ve ürünlerin kılavuzdaki numaraları aynı oldugu icin KD 49 NA 71 NE'nin bizim aldıgımız buzdolabının yeni üretimi oldugunu dusunuyorum. Acaba bizimki üretimden kalkmis olabilir mi? Öyle bir durum varsa degistirmeleri gerekiyo sanırım ama bu konuda bilgi bulmak cok zor. Tv'yi allahtan almamıştık daha, onu düğünden sonra alsak daha mantikli olacak gibi geliyor. diğer ocak fırın davlumbaz ve mikrodalganın kodları da söyle:
HB43S540E
ER15153EU
LC47650
SE25M557EU
WM12S760TR
HF15M560

bu forumdan cok faydalandım, insallah boyle bir konu baslıgından da baska insanlar faydalanır ve tüketiciler olarak bayilerin insafına kalmayız.

taşkafa

22 Mayıs 2008; 16:18:22 

Teltel sen daha malı teslim almadım dedin. Sana zorla kimse mal satamaz. Tüketici mahkemesine degil sulh hukuk yada asliye hukuk mahkemesine başvur. Bu malı teslim almaktan caydım. Paramı geri istiyorum....Önce noterden ihtarname çekeceksin...Sana yukarıda yazdım....Bir avukat tut. Davanı aç.....Parasını kaybeden öder....ORTADA TESLİMAT YOK....FATURA KESİLDİYSE İADE FATURASI KESECEKSİN....YADA ONLAR İPTAL EDECEKLER...Zorlamı satacaksın...Caydım teslim almıyorum.....Malın senin olsun....Teslim alsan bile 7 gün içinde cayma hakkın var....Selamlar.

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
teltel

22 Mayıs 2008; 17:06:30 

evet teslim almadık ama görüştüğüm tüketici hakları dernegi su durumda yapılabilecek birsey olmadıgını soyluyor. o 7 günlük cayma hakkı sanırım mesafeli satışlarda gecerli oluyor. sadece malın ayıplı olması durumunda bundan bahsedilebiliyor. şu durumda da yapacak pek birsey görünmüyor maalesef. ancak aldıgım ürünün benim beklentilerimi karşılamadıgını soyleyebiliriz belki. sonucta parmak izi koruması yok denilebilir belki. bu da ayıplı mal kavramına girer mi. işte bilmiyorum cok sıkıldım bu işlerden maalesef.

signore

22 Mayıs 2008; 17:33:16 

quote:

evet teslim almadık ama görüştüğüm tüketici hakları dernegi su durumda yapılabilecek birsey olmadıgını soyluyor. o 7
günlük cayma hakkı sanırım mesafeli satışlarda gecerli oluyor. sadece malın ayıplı olması durumunda bundan bahsedilebiliyor. şu durumda da yapacak pek birsey görünmüyor maalesef. ancak aldıgım ürünün benim beklentilerimi karşılamadıgını soyleyebiliriz belki. sonucta parmak izi koruması yok denilebilir belki. bu da ayıplı mal kavramına girer mi. işte bilmiyorum cok sıkıldım bu işlerden maalesef.

Söylediğiniz gibi 7 günlük cayma hakkı sadece telefonla ve internetten yapılan mesafeli satışlarda geçerli. Mağazadan alınan ürünler keyfi olarak iade edilemez (eğer satıcı kendi isteğiyle bu hakkı tanımıyorsa).

Tüketici Kanunu benim bildiğim kadarıyla teslim gerçekleştikten sonra devreye giriyor. Şu anda aranızda bir sözleşme var. Siz bu sözleşmeye istinaden belli bir para ödemişsiniz ve şimdi vazgeçmek istiyorsunuz. Bunu Tüketici Kanunu'ndan ayrı tutuyorum ben.

Peki sözleşme formatında, cayma hakkı gibi koşulların tanımlandığı bir belge var mı elinizde ? Parayı ödemeniz çok kötü olmuş; paraya kene gibi yapışırlar ve bırakmak istemezler. Bir avukatla görüşmenizi öneririm. Gerçi siz paranızı geri istemiyorsunuz, model değişimi istiyorsunuz. Anlaşılan o ki, model değiştirmedikleri zaman daha fazla kâr elde edecekler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

butonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
teltel

23 Mayıs 2008; 9:08:52 

hayır elimizde böyle bir belge yok sadece parayi ödediğimize dair bir fatura var. Acemilik kötü birşey tabii. dedigim gibi en azından bu forumu okuyanlar bu acemilikleri yaşamasınlar. Tüketici Hakları Derneğindeki görevli Ankara Ticaret Odası'yla görüşebilecegimi onların bayiileriyle görüşüp belki de sorunu cozebileceklerini soyledi ancak benim kiminle görüşmem gerektiğine dair bir fikrim yok. Acıkcası ordakilerinde bizi başından ataciginı düşünüyorum. Temmuz teslimi olarak aldıgımız ürünü simdiden depolarına cektiklerine de cogu kisi inanmiyor. Bu durumda aklıma teşhirdeki ürünü satmak istedikleri gibi bir düşünce geliyor. Bunu da nasıl engelleyebilirim onu da bilmiyorum. Ben mi cok sık dokuyup ince eliyorum onu da bilmiyorum

teltel

3 Haziran 2008; 17:31:25