Malum havaların ısınması ile birlikte sıcaklıklarda artmış durumda. Ben baya bi problem yaşamaya başladım şu sıralar..
Sistem özelliklerini yaziim başta. Radyatör:Aquacomp.240Pro. Bloklar:Cpu:Zalman WBgold Chipset:Aquacool chipset bloğı NB de. Pompa SWiFTEC:1400L/H
Radyatörü 2x120 yaklaşık 50cfm fan soğutuyor.
İşlemci q6600@3.6ghz 1.3volt. Ve şu an iddle da işlemci sıcaklığı 50 55 derece civarı oyunlarda 70 e çıkıyo gerçekten rahatsız edici ve radyatör ciddi ısınıyo.
Slm Mustafa abi uzun zaman oldu görüşmeyeli nasılsın
Ben de yakında sıvı soğutma sistemi kuracağım, o zaman değerleri veririz...
Bu arada bana kalırsa senin problemin radyatör. Bir defa 240lık oluşu bir de senin radyatör tipi performanslı değil. Boru gibi kanallardan geçiyor sıvı yanlış bilmiyorsam. Onların performansı kötüdür. Normal kanallı bir radyatör alırsan çok fark eder.
Benimde radyatör konusunda şüphelerim var yakınca 3x120 lik gelicek kalın modellerden.Ozaman anlaşılır problemin radyatörden olup olmadığı ama aklıma takılan sorular var haala. Mesela Nb bloğunun giriş çıkışarı dar su akışını engelliyo gibi geldi bana.Birde bendeki bağlantıda suyun akış yönü pompa cpu nb radyatör rezervuar şeklinde onunla ilgili de kuşkularım yok değil. Bu akış yönü ile ilgili tecrübesi olan varmı acaba
Pompa'dan geçen su motorun sıcaklığı nedeniyle ısınır. Eğer varsa bir problem budur, yoksa yine de ben radyatörünün buna yol açtığını düşünüyorum. Tabii şu da var, nb çıkışı darsa ve pompayı zorluyorsa pompa fazla ısınır. O zaman da direk pompadan çıkıp işlemciye giden su bir işe yaramaz tabi
HWA Overclock & Modding Intel Cedarmill 641 - Asus P5KE-Wifi P35 - 2Gb Mushkin DDR2 800 Cl5 - 256Mb Leadtek 7600GT Tagan BZ 700W - A+ Black Pearl - Seagate 2x250Gb SATA2 - Western Digital 500Gb SATA2 16x Pioneer DVD - 16x BENQ 1650 DVD-RW - Pioneer KEH-7250 & TS-A6956 (150Wx2)
EK Supreme Pleksi - EK NF4 - Magicool Extreme II-240mm - Magicool Elegant-120mm Magicool 250mm Silindirik Hazne - Laing DDC - Bir Sürü Nanoxia 12cm
Adaşım, kardeşim Sıcaklık değerlerin bana da fazla geldi. Radyatörünün tipini tam olarak bilmiyorum ama, pek o kadar da değişeceğini sanmıyorum. Bence araya (Mesela işlemci blok çıkışına) 120mm bir radyatör koysan diyorum.. Bir de kapalı sistem kullanıyorsan, sıralama pek fark etmiyor.. Çipset bloğunun çıkışları darboğaz yapabilir.. Saygılar, sevgiler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 19 Mayıs 2008; 17:47:17 >
Radyatör sistemin dışında abi ve baya bi ısınıyo ısıyı üstünden atamıyo suyun akışında veya radyatörün ısıyı atması ile ilgili bi problem olabilir diye düşünüyorum bende. Nb bloğunun giriş kısmında da tortular var onlarda suyun akışını etkiliyo olabilir.