merhaba ceabınız şimdiden teşekkürler bilgisayara format attım şimdide 1394 kablosunu tanımıyor sony camera takarsan tanıyor fakat samsung kamera var kabloyu takınca imkansıs tanımıyor 1394 kablonun cd sini tanıttım ne yapmam lazım ömer
1394 kablosunun tanıtılması diye bir şey olmaz.Sistemde İEEE1394 kartı var ise bunu zaten SP2 li bir windows otomatik olarak bir ağ kartı olarak tanır.Eğer işletim sistemi Sp1 li ise o zaman tanımamış olabilir.(Bu arada,hala sp1 li bir windows kullanılıyor olabileceğini düşünmüyorum.)
Formattan sonra windowsun service paketlerini kurdunuz mu? SP2 kurulu olsun.
Eğer Sony kamerayı tanıyorsa gerek kartta gerekse kabloda bir sorun yok demektir.Hatta yukarda değiğim şey de kurulu demektir.Bu durumda Samsung kameranın USB aktarım sürücülerini kurmanız gerekir.Samsung kamera ile gelen Cddeki sürücüleri kurun.Ayrıca kameradaki USB akratım ayarını açın.Bunu kameranın kullanma klavuzundan bulun.Ya da ayar menüleri arasında gezerek bulun.
Evet 1394 ya da USB olsun farketmez video aktarım için kameradaki USB aktarım ayarını aktive etmeniz gerekir.Bunlar elinizdeki sony kamerada galiba açık o yüzden onu tanıyordur.Samsung kameradaki ayarları bulmalısınız.