Arkadaşlar kafam öyle karıştı ki anlatamam 3-4 gündür araştırma yapıyorum buradaki yazılanların hemen hepsini okudum.
nerden dedim ses sistemi aklıma düştü. başta z5500 almaktı ve onu kullanmaktı amacım. biraz araştırınca komple sistemlerin esnek olmadığı kanısına vardım, dostlarında yardımlarıyla bu fikirden vazgeçtim.
sonra dedim kendi kendime elimde eski sony RX 99 da bulunan 4 adet hoparlör var bir de buna center eklerim hoparlör işini çözerim. öyleyse bir AV reciver alayım ve ilerde imkan olunca kolonları yenilerim diye düşünmeye başladım. devam araştırmaya ama gelin görün ki işin işine girdikçe karmaşıklaştı. fiyatlar uçmaya başladı.
Bu konuda artık sizin yorumlarınıza ve tavsiyelerinize müthiş ihtiyacım var tıkandım...
Elimde olanlar
1- HDMI çıkışlı laptop (film izlemek istiyorum) 2- HDMI çıkışlı xbox 360 (oyunları 5.1 oynamak istiyorum) 3- HDMI çıkışlı bir HD receiver almayı planlıyorum
bu ihtiyaçlar için dedim ki madem HDMI girişi olan bir AV receiver alayım
sony str dg700 dedim tamam bunda HDMI var ama sonra öğrendim ki ses işleme yokmuş HDMI dan sadece aktarma yapıyormuş (ne gereği varsa işlemedikten sonra)
sony str da1200 olurmu dedim baktım fiyat çok yüksek
yamaha 331 baktım HDMI yok (öyle sanıyorum kafam iyice karıştı)
DENON 1908 olur dediler fiyatına bakmaz olaydım.....
kısacası kaldım böylece
şimdi lütfen söyleyin HDMI girişi olan ve HDMI dan ses işleyen fiyatıda makul sayılabilecek receiver nedir
watt değerleri düşük ise yüksek seste hoparlörler yanabilir,yeni ses formatlarını desteklemesi ve hdmi üzerinden ses aktarması açısından 605 çok uygun.
yamaha rx v 661, kendi üzerinde yeni nesil ses çözücüleri yok ama playerflardan çözülmüş olarak gelen sesleri çıkışına aktarabiliyor. onkyo 605, benim de kullandığım cihaz, yeni nesil ses sistemlerini çözebiliyor ve playerdan çözülmüş olarak gelenleri de çıkışına aktarabiliyor. eğer düşünürsen aldığım yeri ve fiyatını pm atabilirim. denon 1908 bilgim yok. sony str da 1200, hdmi 1.3 olmadığı için yeni nesil sesleri aktaramıyor.
söyliyebileceklerim bunlar...
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. Sadece 4 ay kullanılmış satılık motorola E2 siyah. (garantisi sürüyor, tüm belgeleri ve parçaları mevcut) SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
watt değerleri düşük ise yüksek seste hoparlörler yanabilir,yeni ses formatlarını desteklemesi ve hdmi üzerinden ses aktarması açısından 605 çok uygun.
Yamaha'nın 3'lü modellerinin bu ay sonunda Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Benim incelediğim kadarıyla RX-V463'ün HDMI bağlantısı ve HDMI'den gelen sesi işleyebilme kabiliyeti var. Fiyat olarak da RX-V461'le yakın olması bekleniyor. (800-900YTL). Bir süre daha beklenebilir.
Saygılar.