Arkadaşlar diskleri ikiye böldüm. Doğru mu yaptım yanlış mı? Bu şekilde iyi mi yok sa performans kaybı olur mu?. Tekrar birleştirmemi önerir misiniz? Yanıtlar sanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Arkadaşlar diskleri ikiye böldüm. Doğru mu yaptım yanlış mı? Bu şekilde iyi mi yok sa performans kaybı olur mu?. Tekrar birleştirmemi önerir misiniz? Yanıtlar sanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Eğer anakartın RAID desteğine sahipse HDD'leri RAID0 yap ondan sonra istediğin gibi ikiye üçe böl. Şu anda da sorun çıkarmaz ancak RAID0 ile daha iyi yüksek performans elde edersin.
Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.43GHz || Gigabyte GA-P35-DS3R || 2x1GB Kingston HyperX KHX7200 @ 1176MHz 5-5-5-10 2.2V || 320GB Seagate 7200.10 SATA2 || Palit 8600GT Sonic || Asus DRW-1814BLT SATA || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || 19" AG Neovo F-419 4ms || Logitech Cordless Desktop Wave
anakartım raid özellliğini destekliyor fakat, verilerin her iki diske bölünerek yazılması beni açıkçası raidden soğutuyor. Çünkü disklerin birine bir şey olur sa veriler de uçuyor.
O kadar büyük harddiskler ile RAID 0 yapıp verileri riske atman neden?
bak ben o dediğini yaptım performas yönünde bi artış sagladı çok çok önemli olan dosyalarımı 2. sisteme akatardım bire bir şeklinde raid çökerse torrent dosyaları ve oyunlar gider ama bana çokda zarar vermez yani
Raid 0 okadar tehlikeli değil yapan arkadaşlarım 1 seneden fazla kullanıyor tık yok ben olsam düşünmeden yapardım zaten bir 250 gb lık daha alıp raid0 yapmayı düşünüyorum gerçekten mükemmel sonuçlar veriyor....
Benim aldığım diskler ( 2 adet Seagate 500 GB 32MB NCQ ) Thiland üretimi. Çin üretimi olanlarını da gördüm. Bi fark var mı? Yok sa sadece üretim üssü olayı mı?
Orjinalden alıntı: moffaka Ayrıca raidde veri kaybı olayıda şehir efsanesine döndü. Raid yapmak demek yüzde yüzlük bir risk değil. sadece bir "belki"dir.
4 Senedir değişik anakartlarda RAID 0 kullandım. Hepsinde de RAID 0 çok güvensiz. Mesela bir voltaj dalgalanması sonucu PC göz kırptığında artık RAID 0 üzerine kurduğun sistem açılmaz hala gelebiliyor.
4 Senedir değişik anakartlarda RAID 0 kullandım. Hepsinde de RAID 0 çok güvensiz. Mesela bir voltaj dalgalanması sonucu PC göz kırptığında artık RAID 0 üzerine kurduğun sistem açılmaz hala gelebiliyor.
Doğrudur ama ben hiç sorun yaşamadım. işyerinde evde orda burda derken 4 tane PC sahibi oldum 3 PC yi raidli kullanıyorum.Format atmam virusler girer çıkar ahbabızdır ama birtürlü dediğin sorunları yaşamadım. heralde birazda şans faktörü önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 20 Mayıs 2008; 2:54:33 >
Orjinalden alıntı: moffaka Ayrıca raidde veri kaybı olayıda şehir efsanesine döndü. Raid yapmak demek yüzde yüzlük bir risk değil. sadece bir "belki"dir.
bende 3 senedir raıd0 kullanıyorum hiç başıma raıd0 dan kaynalanan bir sorun olmadı
Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4500Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL4 |:| 2X Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0)|:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:|