Arkadaşlar 2000 lira civarı bi laptop düşünüyorum.Monster bilgisayarların özellikleri mükemmel,masaüstüler yanında hurda gibi kalır :) Yalnız kafama pil süresi takıldı.İnternette çok değişik süreler konuşuluyo.(mesela http://www.chip.com.tr/urun/MONSTER-T77M571RU8803_2194.html da 1,11 dakika diyor). Pil süreleri hakkında bilgi verebilir misiniz...
yaptığın işe göre değişir. wireless ın bluetooth un ışığın açıklığı kapalıılğı gibi herşey etki eder. benim izlnmlerim kablo takılı olmadan film izlersen yaklaşık 1.5 saatlik film bitio üstüne yüzde 17 15 kalıo. ki. benim diğer bi farkettiğim şey se 1 dakikada yüzde 1 gidio.
tabi sen oturur oyun oynarsan bu süre 1 saate bile düşer. ama tabi tam kesin değil.
ancak bu tüm laptoplarda böledir.
+ monsterın kullandığı parçalar gçlü şeyler olduklarından çok daa fzla pil yiyo die dşnüorm!!
Arkadaşlar 2000 lira civarı bi laptop düşünüyorum.Monster bilgisayarların özellikleri mükemmel,masaüstüler yanında hurda gibi kalır :) Yalnız kafama pil süresi takıldı.İnternette çok değişik süreler konuşuluyo.(mesela http://www.chip.com.tr/urun/MONSTER-T77M571RU8803_2194.html da 1,11 dakika diyor). Pil süreleri hakkında bilgi verebilir misiniz...
forumda yenisin galiba hoşgeldin bence pil süresine en büyük etkilerden biri işletim sistemidir. Çünkü mesela vistayı bilirsiniz ram çok zorlar pc'nin parçalarının ısınmasına vs. bir sürü şeye neden olur ve tabi arkadaşların dediği gibi o an ne yaptığında önemli 3d oyunların daha çok elektrik harcadığını biliyorum çünkü o an pc hem ekran kartı, hem ram, hem harddisk aynı anda bir ço şeyi yüksek düzeyde kullanır sürede en önemli etkenler bunlardır
benim asus m51sn, battery saving modda sadece wireless açık iken 2 saat 15 dakika dayanıyor..ama high performance modunda 1,5 saatten az gidiyor, dakikada yüzde 1 gibi bir orana denk geliyor...speklerinde yazılan pil sürelerini neye göre hesaplıyorlar anlamadım
ee peki bende laptop almayı düşünüyorum 1-2 saat kullanıp ondan sonra saatlerce şarj etmem mi gerek yoksa bunun bir çözümü yokmu? ben laptopta oyunda oynarım filmde izlerim eğer öle 1-1,5 saat oynayıp kapatacaksam hiçbir anlamı yok. benim bildiğim laptop kabloyla adapatöre takılı olduğu zaman şarjı bitmiyor dimi?
bu arada benim şarj en fazla 2 saat gidiyor normal standartlarda kullanınca sizde durum nasıl , batarya tüketimini min. indirmek için ayar yapan bir baterry saving programı var mı acaba ?