Toshiba'nın yeni A300 serisinden kullanan arkadaşlara bir ricam olacak..
Hangi A300 modelini kullandıklarını ve cpu ısı seviyesini yazabilirler mi acaba?
Bende A300-15D var ve ısınma sorunu var galiba bilgisayarımda. Kasanın sol alt tarafı oldukça ısınıyor.. Elle değince bayaa ısınmış olduğunu farkediyorsunuz.. Sol üst tarafında ve touchpad kısmında da ısıyı hissediyorsunu elle.
Zaten cayır cayır sıcak hava çıkıyor fan boşluğundan.. Altı da çok ısınıyor bence yani.
İşlemcim 50 derecede ortalama ve 60-62 derece filan gördüm yüksek performans modunda çalışırken. Ki oyun yüklemedim, oyunda denemedim bile. Normal internet gezintisi ve 1-2 basit program yüklemesi sırasında gördüm bu ısıları.
Pili dengeli moda getirince bile en az 50 civarı oluyor galiba..
Bir bakabilirseniz çok seviniirm.
Eğer program yoksa aşağıdaki 1,5-2mblık program ile bakabilirsiniz.
dostum öncelikle makinen hayırlı olsun. bende a300-149 vardı. makineyi doğru düzgün kullanamadan iade ettim ama kullandığım süre içinde hiç ısınma sorunu olmadı. hatta fan doğru düzgün çalışmadı bile. satıcının söylediğine ve araştırdığıma göre en az ısının notebook modeli a300 serisiymiş. gerçekten de öyleydi. ama seninki daha üst bir model belki durum farklı olabilir.
dostum öncelikle makinen hayırlı olsun. bende a300-149 vardı. makineyi doğru düzgün kullanamadan iade ettim ama kullandığım süre içinde hiç ısınma sorunu olmadı. hatta fan doğru düzgün çalışmadı bile. satıcının söylediğine ve araştırdığıma göre en az ısının notebook modeli a300 serisiymiş. gerçekten de öyleydi. ama seninki daha üst bir model belki durum farklı olabilir.
Dostum senin sorununu hatırlıyorum. Neyse ki değiştirmişler. Alır almaz öyle bir sorunla karşılaşman kötü olmuş yani.
Ben de özellikleri full olan bir model olduğu için belki biraz ısınır diyordum ama benimki baya bir ısınıyor. A300 kullanan başka arkadaşlar varsa onların ısınma durumuna göre servise götüreyim diyorum ben de. Makina mükemmel ama işte bakalım sorun mu var :(
makine soğuk olduğu sürece fanın sürekli çalışması çok sorun değil bana göre ama çok ısınma varsa 1 aylık süreyi geçirmeden servise götür derim
quote:
Orjinalden alıntı: Designer83
quote:
Orjinalden alıntı: karenin
Dostum senin sorununu hatırlıyorum. Neyse ki değiştirmişler. Alır almaz öyle bir sorunla karşılaşman kötü olmuş yani.
Ben de özellikleri full olan bir model olduğu için belki biraz ısınır diyordum ama benimki baya bir ısınıyor. A300 kullanan başka arkadaşlar varsa onların ısınma durumuna göre servise götüreyim diyorum ben de. Makina mükemmel ama işte bakalım sorun mu var :(
ISINMA SORUNU EN DOĞAL SORUNDUR SEBEBİ HAVALARIN ISINMASI EN BÜYÜK ETKENLERDENDİR.....
BULUNDUĞUNUZ ORTAMLARDAKİ HAVA DEĞERLERİ BİLGİSAYARLARI ÇOK ETKİLEYECEKTİR.
TOSHİBALAR MAXİMUM 100c YE CIKMAKTADIR....
BUDA ATEN BU HAVA ŞARTLARINDA NORMALDİR...
STANDART ISI DEĞERİ 70 İLA 80 DERECE ARASINDADIR.... (HER MARKADA)
BU AYLARDA NOTEBOOK SOĞUTUCU ALMANIZI TAVSİYE EDERİM.
Uğur bey,
Ben Ankaradayım. Daha hiç sıcak hava olmadı. Yani havalar serin. Balkonda serin yerde filan kullansam da aynı.
2 ay önce anneme A200-1YX aldım. Onda da sıcaklık değerleri 50-60-70 geziyor. Ama şöyle bir durum var. Fanı çok nadir çalışıyor. Kasası buz gibi. En ufak ısınma yok. Altı çok az ısınıyor. Fan ise serin hava üflüyor.
Benim sorunum derecelerden öte kasanın da çok ısınması ve fanın aşırı sıcak hava üflemesi.
Burada diğer a300 kullanan arkadaşlar kasalarının buz gibi olduğunu, fanlarının da soğuğa yakın hava üflediğini belirtmişler..
Benim ise kasanın altını geçtim.. sol üst, sol alt ve touchpad oldukça ısınıyor ve fan cayır cayır hava üflüyor elimi önünde 30 saniye tutamam bile.
Ki bu dengeli modda da oluyor. 70 derece sıcaklık gördüm. Onu geçtim daha hiç oyun filan yükleyip çalıştırmadım bile. Yani yüklenmedim bilgisayara korkudan.
Bir virüs taraması ve 2-3 pencere ile nete gezerken bu duruma geliyor..
Yine belirteyim sorun derecelerden öye kasanın çok fazla ısınması. Altı olsa yine neyse. Kasanın üst yüzeyi de çok ısınıyor.
Yarın bir götüreceğim servise. Bakalım ne derler?
Siz de toshiba mağazasında yetkilisiniz yanılmıyorsam. Reyondaki, gösterimdeki a300lerden (özellikle varsa a300-15d) kasasının üstü ısınan ve üstüne elle dokununca sıcaklığın bariz farkedildiği oluyor mu acaba?
hocam kullanıcı hatası dışında kalan tüm arızalar eğer ilk 1 ay içinde olmuşsa para iadesi, yenisiyle değişim, tamir, ve ayıplı mal indirimi talep edebelirsin. bunlara satıcı değil sen karar verirsin, yani hangisini istersen onu seçersin. servise verirken tamir istemediğini sadece değişim veya iade için "ayıplı mal" raporu istediğini söylemeyi unutma bu senin yasal hakkın,kıl tüy yapmaya kalkarlarsa sanayi bakanlığının sayfasından tüketici haklarını al burunlarına daya, ilk başta kandırmaya çalışırlar yasayı gözlerine sokunca tamam haklısınız derler. şimdiden kolay gelsin. bu hakları ezberledim artık elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ama sakın ürünün paketini atma, o olmadan değişim ve iade çok zor. şimdiden kolay gelsin.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: duygusalfil
quote:
Evet arkadaşlar yok mu forumda başka A300 modeli kullanan? Hatta A300-15D kullanan?
Napacağımı şaşırdım. Yarın servise bir göstereyim diyorum.
Serviste neler isteyebilirim? Haklarım neler? Nelere dikkat edeyim?
yalnız şu var a300 15-d standartların üstünde yüksek özellikte bir diz olduğu için ısınması normal diye biliyorum!
çünkü kendi kullandığım bir alt model olan a300-149 ' da böyle abartılı bir ısı sorunu yok inanın buna
cihazı günde 3 - 5 saat kullanıyorum üstelik bu sıcaklarda genelikle işyerimizde kullanıyorum
şuanlık bir problem yok dediğim gibi fan bölgesinden ılık bir hava geliyor
ve cihazın tuş takımları + touchpad + diğer bölgelerinde hiç ısınma yok ----------------
ama arkadaşın biriside demiş ki fan bölgesi o kadar sıcak hava üflüyor diyorki elimi 30 saniye tutamayacağını söylüyor
bu durumu teknis servise bildirmenizde fayda var.
-----------------
cihazın ısınma sebeleri şuda olabilir
windows altında çalışan görev çubuğunda çok gereksiz programlar vs vs var onlardan kurtulun derim
çünkü o programcıklar pc yi gereksiz yere kullandığı gibi kasıyor
------------------- aşırı ısınma kullanıcı hatalarındanda kaynaklanabilir cihazı devamlı kullanırken dizinizin üstünde veya yastık , yorgan , yatak , koltuk halı gibi yumuşak eşyaların üstünde kesinlikle kullanmayın
çünkü cihazın altında bulunan hava emiş ızgaralarını farkında olmadan kapatıyorsunuz ve serin hava girişini engellediğiniz içinde hava sirkülasyonunu farkında olmadan bozuyorsunuz ve bu yüzdende cihazı hiç soğutamayabiliyorsunuz
cihazı genelikle düz sert zemin üstünde kullanmaya gayret edin derim