Notebook'ta Overclock u iptal etme...Default ayarlara dönmek istiyorum...masaüstü olsa en kolay yolu pili çıkarmak fakat notebook ta bu olay yok...Nasıl iptal edip default ayarlara dönerim...Yardımcı olursanız teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1903bjk -- 24 Mayıs 2008; 16:10:01 >
ben 1-2 program denedim notebook kilitlendi falan sonra rest attım vede 3d mark 06 testlerinde yüksek gibi geldi...ayrıca neden olmasınki overclock... ...Şimdi nasıl default yapabilirim...
denediğin 1-2 programı kullanarak eski değerlerine getir laptopu laptoplar oc olmaz zaten yüksek sıcaklıkta çalışıyorlar, soğutmaları çok yetersiz ve pil ömrü büyük ölçüde azalır
Once CPU-z programi ile CPU nun kendi hizinda calisip calismadigina bak. Muhtemelen kendi hizinda calisiyordur
Ama eger ki O/C olduysa yaptigin programlarla eski haline almayi dene. Fakat masaustu programlar her res attiginda ayarlari eski haline geri aldiklari icin makinende overclock oldugunu sanmiyorum
Once CPU-z programi ile CPU nun kendi hizinda calisip calismadigina bak. Muhtemelen kendi hizinda calisiyordur
Ama eger ki O/C olduysa yaptigin programlarla eski haline almayi dene. Fakat masaustu programlar her res attiginda ayarlari eski haline geri aldiklari icin makinende overclock oldugunu sanmiyorum
cpu z de işlemci normal...ben zaten işlemci yioverclock yapmadımda chip in verdiği bir program vardı ondan anakart seçiyorsun sonra orda anakartın pcı kızı bus hızı falan var onları değiştirdiğimde rest atmıştı... masaüstü programlar derken masaüstü için yapılmış olan overclock programları mı demek istediniz...teşekkürler...
SpeedFan programı ile clock sekmesinden anakart seçip tabi rastgele bir anakart seçip set clock a basmıştım ve notebook kilitlenmişti sonra rest attım ve bu program acana overclock veya başka birşey yapmış olabilirmi notebooka?şimdiden teşekkürler...
cpu z de işlemci normal...ben zaten işlemci yioverclock yapmadımda chip in verdiği bir program vardı ondan anakart seçiyorsun sonra orda anakartın pcı kızı bus hızı falan var onları değiştirdiğimde rest atmıştı... masaüstü programlar derken masaüstü için yapılmış olan overclock programları mı demek istediniz...teşekkürler...
masaustu derken windows uzerinden yapilan overclock tan bahsediyorum. Senin notebook unda overclock yok. Cunku CPU-z da hiz normal gorunuyor.
cevapladığın için teşekkürler... SpeedFan programı ile clock sekmesinden anakart seçip tabi rastgele bir anakart seçip set clock a basmıştım ve notebook kilitlenmişti sonra rest attım ve bu program acaba birşey yapmış olabilirmi notebooka?
windows üzerinden overclock yapmayı becermis bile olsan eger program ayarları registrye eklemediyse windowsu tekrar baslattıgında ayarlar kaybolacaktır