Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
####CPU SÖKME LGA775####

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ####CPU SÖKME LGA775#### Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Daisly
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mayıs 2008; 15:16:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar cpu cok kirlemiş fanının nasıl gövdeden ayrılacagı konusunda fikrim yok yardımcı olurmusunuz?

ayrıca gövde parcası cıkarılıp nasıl cpu ya inilir yardım bekliyorum

bu arada yeni yagladım aslında fazla dökmemiştim ama fırlamıs biraz

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daisly -- 18 Mayıs 2008; 15:16:27 >
TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 15:24:06 

Hiç bulaşma.
Sitemin mefta olabilir.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
gktgys

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 15:33:01 

perşembe günü donanım labavatuarında yanlışlıkla sökmüştük sonra hoca taktı lga soğutucuları çok sakat hiç bulaşma

@comander41 biliyor

"Kimilerinin özgür olabilmesi için, ötekilerin köle olması gerekir."(Aristoteles) bkz:master-slave
ITheHeavenI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Mayıs 2008; 15:34:55 

Bilmiyorsan hiç bulaşma. Ben bulaştım cpu nun ayaklarını kırdım ama öğrendim nasıL olacağını

ι∂:χχχтнєнєανєηχχχ ι נσв:вєяѕєякєя нєяσ ι ℓєνєℓ:63 ι ηρ:20.χχχ ι ιяк:кαяυѕ ι ѕöяνєя:∂ιєѕ
ı∂:ιƒιgσι | נσв:нυηтєя | ℓєνєℓ:59 | ηρ:170.χχχ | ıяк:кαяυѕ | ѕöяνєя:χιgєηση
Daisly
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mayıs 2008; 15:39:53 

bence o kadar sakat bir durum yok aslında

hiç lga acmadım
quote:

Orjinalden alıntı: ITheHeavenI

Bilmiyorsan hiç bulaşma. Ben bulaştım cpu nun ayaklarını kırdım ama öğrendim nasıL olacağını

ITheHeavenI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Mayıs 2008; 15:51:50 

quote:

Orjinalden alıntı: Daisly

hiç lga acmadım
quote:

İlk ßaşta bende öyle diyerek daldım Sonra.... En temiz yolu aç bi elektrikli süpürge makinasını kasayıda aç sonra tut fana doğru temizlenir öyle

ι∂:χχχтнєнєανєηχχχ ι נσв:вєяѕєякєя нєяσ ι ℓєνєℓ:63 ι ηρ:20.χχχ ι ιяк:кαяυѕ ι ѕöяνєя:∂ιєѕ
ı∂:ιƒιgσι | נσв:нυηтєя | ℓєνєℓ:59 | ηρ:170.χχχ | ıяк:кαяυѕ | ѕöяνєя:χιgєηση
Daisly
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mayıs 2008; 15:56:21 

az önce aynen dedigin gibi yaptım

süpürgeyle yukardaki kadar oldu
quote:

quote:

hiç lga acmadım
quote:

İlk ßaşta bende öyle diyerek daldım Sonra.... En temiz yolu aç bi elektrikli süpürge makinasını kasayıda aç sonra tut fana doğru temizlenir öyle

hypocrisy

18 Mayıs 2008; 16:29:02 

ben de ısınma olduğu gerekçesiyle fanı söküp işlemci üzerindeki macunu çıkarmayı planlıyordum, sakat bi iş mi yapmış olurum tırstım şimdi

XFX nFORCE 680i LT SLI//INTEL CORE2 QUAD 6600 G0 rev@2.7ghz//OCZ 2x1GB PLATINIUM SLI 1125mhz 5-5-4-12@2.2v(def 900MHZ CL4-4-3-15)//PALIT 8600GT SONIC+ 625@750/1800@2200// SEAGATE BARRACUDA 250GB-16MB 7200.10//THERMALTAKE ARMOR VA8003BWS//XILENCE XP800 800W//SAMSUNG 226BW//LOGITECH X230 32W>>>ASUS P525//MOTOROLA E2//CANON SX100
Daisly
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mayıs 2008; 16:56:06 

sende bizdensin demek
quote:

Orjinalden alıntı: hypocrisy

ben de ısınma olduğu gerekçesiyle fanı söküp işlemci üzerindeki macunu çıkarmayı planlıyordum, sakat bi iş mi yapmış olurum tırstım şimdi

nazi81

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 17:29:46 

nasıl acıldıgı bilemem ama o sogutucu petekleri oldukca yaglanmıs onlar cıkartıp güzel bir sekilde temizlenmezse cok cabuk pislenir emin ol o yaga toz cok cabuk yapisacaktır ben eski pc dekini öyle yaglamıstım sonra tamamen söküp sadece o petekleri sıcak suyla yıkamıstım...

(AMD ATHLON 64 X2 6400+ 3.20 GHZ)(ASUS M2N32WS PRO)(GAİNWARD 8600GTS 512MB GPU 675MHz MEMORY 2000MHz)(OCZ 4X1 5-5-5-15 800 MHZ)(CORSAİR 450PSU)(CREATIVE SOUND BLASTER X-FI PLATINUM FATAL1TY)(LG L1900R)(2XSEAGATE ST3250410AS 250GB)(SHARKON REBEL9)
Daisly
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mayıs 2008; 17:49:58 

az önce yaglandı ya hafif ses vardı onu hallettim

quote:

Orjinalden alıntı: nazi81

nasıl acıldıgı bilemem ama o sogutucu petekleri oldukca yaglanmıs onlar cıkartıp güzel bir sekilde temizlenmezse cok cabuk pislenir emin ol o yaga toz cok cabuk yapisacaktır ben eski pc dekini öyle yaglamıstım sonra tamamen söküp sadece o petekleri sıcak suyla yıkamıstım...

uchihaitachi

18 Mayıs 2008; 17:56:33 

sökmek değil takmak mesele.anakartı kırabilirsin.

MMX 166

18 Mayıs 2008; 20:24:28 

quote:

sıyah klıps ı ok yonunun tersıne cevırıceksın.dort klıpsı de aynoı sekılde ok yonunun tersıne 90 derece cevır
sogutucu blok serbest kalmıyacaktır.sakin bır sekılde bes parmak kulanarak sogutucuyu kavra ve kendıne cek.ama yavas

bu arada fanın neserınden yag doktunuz?
fan yaglamak ıcın uzerındekı etıket ı sokuceksınız.ardından mıl ın yatagını kapatan sıyah bant(yada plastık koruyucu)onuda soktukten sonra mıl kovanına yag dokuceksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 18 Mayıs 2008; 20:23:51 >

VISION

18 Mayıs 2008; 20:59:07 

Bence soğutucuyu değiştirme vakti gelmiş standart 5 usd ama 15 usd civarlarına çok ii soğutucularda var almak için

INTEL QX9650(4.5GHz),ZOTAC NFORCE 790i SUPREME ULTRA ANAKART,ZOTAC GTX 280AMP! SLI,OCZ PLATINUM 16000MHZ EB EDITION DDR3 2x1GB RAM,SEAGATE 250GBx2 RAID,SILVERSTONE STRIDER ST1000W POWER SUPPLY,LIAN LI V2000B PLUS II KASA,ALPHACOOL 360-120 RADYATÖR,EK SUPREME CPU BLOK,RE-PACK SU TANKIx2,ALPHACOOL 12V 600L/S POMPA,ALPHACOOL SILENTSTAR DUAL HDD SIVI SOĞUTMA,SAMSUNG DVD-RW,ZALMAN FAN KONTROL,HP 22" LCD MONITOR,LOGITECH MX REVOLUTION,LOGITECH Z10 SPEAKER
AC RYAN,REVOLTEC,ZALMAN,POWERCOLOR,AKASA MOD
*Furious*

18 Mayıs 2008; 21:01:09 

fana yağ mı dökülür

sarppy

18 Mayıs 2008; 21:18:37 

Arkadaşlar işlemci soğutucusunu söküp takmakta öyle abartılacak bir şey yokki.

LGA 775 stok fanı sökmek için yapılması gerekenler:

1. İşlemci soğutucusunun güç kablosunu anakarttan çıkartın.

2. Düz tornavidayla soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri tek tek ok yönüne 90 derece çevirin.

2. Soğutucuyu yukarıya doğru çekin direk çıkacaktır çünkü tornavidayla 90 derece çevirdiğimzde kendini anakarta bağlı olan yerlerden kurtarmıştı.

LGA 775 stok fanı takmak için yapılması gerekenler:

1. Düz tornavida ile soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri ok yönünün tersine çevirin ve yukarıya çekin.

2. Soğutucuyu anakarttan sökerkenki konuma getirip deliklerin tam üzerine koyun ve sırayla çapraz köşeleri bastırın. Örneğin ilk olarak sol üst köşeyi taktıysanız ikinci olarak sağ alt köşedekini takın.

3. Anakarta işlemci soğutucusunun güç kablosunu takın.

Umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 18 Mayıs 2008; 21:17:54 >

Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.43GHz || Gigabyte GA-P35-DS3R || 2x1GB Kingston HyperX KHX7200 @ 1176MHz 5-5-5-10 2.2V || 320GB Seagate 7200.10 SATA2 || Palit 8600GT Sonic || Asus DRW-1814BLT SATA || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || 19" AG Neovo F-419 4ms || Logitech Cordless Desktop Wave

Sony Bravia KDL-40D3550 || Sony PlayStation 3 40GB PAL || Toshiba HD-EP30KE || Digiturk Plus || Logitech Z-5500 Digital || Toshiba Satellite A100-003
experienced

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 21:25:39 

İlk başta anakrtıda söküp almanlazım çünki fanın arkadan beyaz tırnaklarını içe doğru kapatman gerekecek,sırası ile şöyle ;
1.Anakartı dikatlice yerinden sök(bunun için ekran kartını ve varsa PCI slotaki bütün kartları sök.
2.Fanın 4 yanındaki ufak siyah kilitleri çevir tam olarak yönünü bilmiyorum ama boşa aldığını hissedersin ve onları hafifçe yukarı çek çünki fanın baglantı noktalarını şişerek anakarta durmalarını sağlıyor
3.fanın anakarta bağlandığını noktadan hiç bir zorlama olmadan dikatlice çıkarman lazım yoksa bir daha yerine takamazsn bunun için 2. şıkta yaptıkarı