nasıl acıldıgı bilemem ama o sogutucu petekleri oldukca yaglanmıs onlar cıkartıp güzel bir sekilde temizlenmezse cok cabuk pislenir emin ol o yaga toz cok cabuk yapisacaktır ben eski pc dekini öyle yaglamıstım sonra tamamen söküp sadece o petekleri sıcak suyla yıkamıstım...
nasıl acıldıgı bilemem ama o sogutucu petekleri oldukca yaglanmıs onlar cıkartıp güzel bir sekilde temizlenmezse cok cabuk pislenir emin ol o yaga toz cok cabuk yapisacaktır ben eski pc dekini öyle yaglamıstım sonra tamamen söküp sadece o petekleri sıcak suyla yıkamıstım...
Arkadaşlar işlemci soğutucusunu söküp takmakta öyle abartılacak bir şey yokki.
LGA 775 stok fanı sökmek için yapılması gerekenler:
1. İşlemci soğutucusunun güç kablosunu anakarttan çıkartın.
2. Düz tornavidayla soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri tek tek ok yönüne 90 derece çevirin.
2. Soğutucuyu yukarıya doğru çekin direk çıkacaktır çünkü tornavidayla 90 derece çevirdiğimzde kendini anakarta bağlı olan yerlerden kurtarmıştı.
LGA 775 stok fanı takmak için yapılması gerekenler:
1. Düz tornavida ile soğutucunun dört köşesinde de bulunan klipslerin olduğu yeri ok yönünün tersine çevirin ve yukarıya çekin.
2. Soğutucuyu anakarttan sökerkenki konuma getirip deliklerin tam üzerine koyun ve sırayla çapraz köşeleri bastırın. Örneğin ilk olarak sol üst köşeyi taktıysanız ikinci olarak sağ alt köşedekini takın.
3. Anakarta işlemci soğutucusunun güç kablosunu takın.
Umarım yardımcı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 18 Mayıs 2008; 21:17:54 >
Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.43GHz || Gigabyte GA-P35-DS3R || 2x1GB Kingston HyperX KHX7200 @ 1176MHz 5-5-5-10 2.2V || 320GB Seagate 7200.10 SATA2 || Palit 8600GT Sonic || Asus DRW-1814BLT SATA || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || 19" AG Neovo F-419 4ms || Logitech Cordless Desktop Wave
İlk başta anakrtıda söküp almanlazım çünki fanın arkadan beyaz tırnaklarını içe doğru kapatman gerekecek,sırası ile şöyle ; 1.Anakartı dikatlice yerinden sök(bunun için ekran kartını ve varsa PCI slotaki bütün kartları sök. 2.Fanın 4 yanındaki ufak siyah kilitleri çevir tam olarak yönünü bilmiyorum ama boşa aldığını hissedersin ve onları hafifçe yukarı çek çünki fanın baglantı noktalarını şişerek anakarta durmalarını sağlıyor 3.fanın anakarta bağlandığını noktadan hiç bir zorlama olmadan dikatlice çıkarman lazım yoksa bir daha yerine takamazsn bunun için 2. şıkta yaptıkarı