Şimdi Ara

AUDIOENGINE 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
13.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İzlenimlerim:

Bilgisayar ve Mp3 Player ile birlikte kullanabileceğim aktif stereo hoparlör yada 2.1 sistem arayışı içindeyken aradığıma en yakın sistem olarak Audioengine 5 ile karşılaştım ama hakkında Türkçe bir bilgiye ulaşmak oldukça zordu, yurtdışında ise beğenilen ve bol ödüllü bir setti bu durumda yurtdışındaki incelemeleri dikkate alarak bu hoparlörler üzerine yoğunlaştım. İncelemelerin büyük kısmında orta tonlarda ve bas konusunda gayet başarılı olduğu yazıyordu. Benim istediğim tam olarak böyle birşeydi yani dengeli bir müzik dinlemek için gerekli olan bass-mid ve tiz uyumu.

Bir diğer alternatif olarak Aego M vardı ama onunda 2.1 sistem olması biraz düşündürüyordu beni, sonuçta elemelerim sonucunda bu iki sistem kalmıştı, her iki setide dinlemek ve kararımı vermek için Kadıköy'e gittim bu setleri satan firmalar birbirlerine oldukça yakınlar. Öncelikle Mavi Hi-Fi'ye Audioengine 5'i dinlemeye gittim yanımda MP3 Playerımı götürdüm.

Öncelikle kendi playerımdan parçalar dinledim ses güzeldi ama biraz boğuk çıkıyordu rahatısz etmişti beni tabi bunun nedeni parçaları MP3 Playera atarken düşük kalitede atrac formatında atmamdan kaynaklandığını anladık. Orada sistemi test etmek isteyenler için hazır bulunan IPod'dan kayıpsız formatta değişik türde parçalar dinlediğimde çıkan ses çok daha güzeldi tam düşündüğüm ve istediğim gibi bas ve mid uyumu gayet iyi ve çok temiz bir sesi vardı.
    Son olarak kaliteli bir kaynakdan CD dinledim ve ses daha da kaliteliydi ve tam istediğim gibiydi. Bu dinlemelerden sonra aradığım hoparlörlerin bu olduğuna karar verdim ve Aego M'i dinleme gereği duymadım.

Mağazadan çıkışta yakınlardaki bir müzik marketden Orjinal müzik CD'si aldım ve eve gelip kurduktan sonra kararımdan birkez daha memnun kaldım.
    Flac formatında yada orjinal CD'ler ile düşük kalitedeki MP3 ler arasındaki farkı açık birşekilde orataya çıkarıyordu hoparlörler. Bende bundan sonra mümkün olduğunce kayıpsız formatta (Lossless compression) yada CD olarak dinlemeye karar verdim.

Ürünün artıları:
    Orta tonlar ve bass uyumu ve hiç beklemediğim bir bas kalitesi.
    Temiz ve kaliteli ses.
    MP3 Playerlar ile kullanım pratikliği.
    Aksesuarlar ile kablosuz bağlantı seçenekleri.
    Kullanılan Malzeme kalitesi, işçilik ve şık görünüm.
    Bana göre en önemli artılarından biri Amerika fiyatıyla aynı fiyata +KDV olarak satılması.

Eksileri:
    Kumandası olmaması.

Not :
    Ürünün bir düşük modeli olan A2 Mavi Hi-Fi'de kalmadığı için dinleyemedim ama onunda çok başarılı olduğu söyleniyor.
    Son olarak bu fiyata Türkiye'de bulunabilecek müzik dinlemek için en iyi sistemlerden birisi.

Özellikleri:

Kullanılan materyaller

• 1” thick MDF cabinent
    • 5” Kevlar woofers with advanced voice coils
    • 20mm silk dome tweeters with neodymium magnets
    • Torroidal power transformers

AUDIOENGINE 5

AUDIOENGINE 5

AUDIOENGINE 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 27 Haziran 2008; 2:20:54 >

• Çok açıklayıcı ve görsel bi yazı olmuş gerçekten....
  • Bende Audioengine 5 kullanıcısı olarak tam not verdiğimi belirteyim.
    Boyutlarının ihtişamlı olması portatiflik olarak sorun yaratsada bence göze hoş geliyor.
    Benim için - yerine + bir özellik.
    Kaliteli işçiliği , sesdeki berraklık ve detaylar , müzikal bir bas

Tek eksisi keşke kumandasi olsa idi.
    Başka bir eksi görmüyorum.
  • Fiyat nedir acaba?
  • Fiyatı 349$ +KDV
    Ben nakit 470 YTL ye aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: dodi--

Fiyat nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 22 Mayıs 2008; 18:40:55 >
  • Birşey sormak istiyorum. Resimlerden anladığım kadarıyla bu alete sub bağlanabiliniyor. Bununla uyumlu tavsiye edilen bir sub varmı acaba piyasada? Alınacak Sub'ın kendi anfisi olmalı mı? Yoksa direk bu cihazın amplisimi besleyecek? Acaba bunlara cevap verebilir misiniz?
  • Herhangi bir aktif subwoofer bağlanıyor, ama isterseniz aynı firmanın ürettiği Audioengine S8 Model subwooferını bağlayabilirsiniz.
    http://audioengineusa.com/store/product_info.php?products_id=81&osCsid=f2686fad967fe9359c9f31942f4f73a9

AUDIOENGINE 5

quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Birşey sormak istiyorum. Resimlerden anladığım kadarıyla bu alete sub bağlanabiliniyor. Bununla uyumlu tavsiye edilen bir sub varmı acaba piyasada? Alınacak Sub'ın kendi anfisi olmalı mı? Yoksa direk bu cihazın amplisimi besleyecek? Acaba bunlara cevap verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 17 Haziran 2008; 19:19:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • set gerçekten çok aliteliye benziyor dinlemek isterdim acaba aego m ile arasında ne gibi farklar var bu arada güç değerlerinde tek kanal 45W rms yazıyor toplamda 90W rms mi oluyor. ayrıca sete sub woofer bağlandığında uydulara giden bas sesler kesilip sadece mid görevimi görüyor acaba merak ettim ?
  • Aego M ile karşılaştırmak gibi bir imkanım olmadı ama tahmin yürütücek olursak midlerde ve tizlerde A5 daha kaliteli olabilir, baslarda doğal olarak Aego M daha iyidir.

RMS gücü anladığım kadarıyla toplamda 45 wat RMS, ama yeni odamın küçüklüğünden dolayı bir süre Megaworks THX 550 setimi 2.1 olarak kullandım. İlginç bir şekilde A5, 2.1 olarak kullandığım megadan daha yüksek ses veriyor.

Subwoofer konusunda denemeden birşey diyemeyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

set gerçekten çok aliteliye benziyor dinlemek isterdim acaba aego m ile arasında ne gibi farklar var bu arada güç değerlerinde tek kanal 45W rms yazıyor toplamda 90W rms mi oluyor. ayrıca sete sub woofer bağlandığında uydulara giden bas sesler kesilip sadece mid görevimi görüyor acaba merak ettim ?

• sterio bir sistem sonuçta ve 45w az bir değer değil sürücülerin boyutu nedir bakmadım ama iyi bir sistem olduğu açık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alcoholic

Kullanılan materyaller

• 1” thick MDF cabinent
    • 5” Kevlar woofers with advanced voice coils
    • 20mm silk dome tweeters with neodymium magnets
    • Torroidal power transformers

quote:

Orjinalden alıntı: palakash

sterio bir sistem sonuçta ve 45w az bir değer değil sürücülerin boyutu nedir bakmadım ama iyi bir sistem olduğu açık
  • ben de dün sipariş ettim mavi hi-fi'den. umarım bu sefer aradığımı bulurum.
  • yorumlarını bekliyoruz
  • memnuniyetle...
  • Yeni setiniz hayırlı olsun.

Benim kullandığım ve dinlediğim setler içinde en sevdiğim A5 oldu, umarım sizde memnun kalır ve pişman olmazsınız.

quote:

Orjinalden alıntı: coupant

ben de dün sipariş ettim mavi hi-fi'den. umarım bu sefer aradığımı bulurum.
  • arkadaşlar, öyle teknik konuşmasını pek bilmem. ama şunu söyleyebilirim. z-5500'de alamadığım müzik keyfini bu set gerçekten verebiliyor. orta ayarda dinleyen birisiyseniz baslar, midler tizler hepsi bir denge içinde. yalnız film izlerken harici bir basın verebileceği efektler yok artık. x-230'un bile yapabildiği bazı şeyleri bu set yapamıyor. mesela korku filmelrinde ara sıra gelen gök gürültüsü gibi efektler...
  • Eğer istersen sete güzel bir aktif subwoofer bağlayarak 2.1 sisteme çevirebilirsin bu şekilde filmlerdeki bas performansı istediğiniz seviyede olacaktır ve piyasadaki birçok 2.1 setten çok daha iyi bir sistem elde etmiş olursunuz.
    quote:

arkadaşlar, öyle teknik konuşmasını pek bilmem. ama şunu söyleyebilirim. z-5500'de alamadığım müzik keyfini bu set gerçekten verebiliyor. orta ayarda dinleyen birisiyseniz baslar, midler tizler hepsi bir denge içinde. yalnız film izlerken harici bir basın verebileceği efektler yok artık. x-230'un bile yapabildiği bazı şeyleri bu set yapamıyor. mesela korku filmelrinde ara sıra gelen gök gürültüsü gibi efektler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 16 Temmuz 2008; 10:43:06 >
  • aslında şunu merak ediyorum bose companion 5 var usb üzerinden bağlanıyor diye almak istemedim. şimdi subwoofer da alırsam fiyat ona yaklaşacak 400 liralık ses kartını eklersek hatta geçecek bile. hangisi daha iyi ses veriyordur müziklerde. usb üzerinden bağlanan bose companion 5 mi, fatal1ty championshipten sesi alan audioengine 5 mi?
  • Ses kartları konusunda fazla bilgim yok umarım bilenler cevap verir, ama stereo sistem için stereo bir ses kartı daha iyi olabilir, M-Audio, Audiophile serisi güzel stereo ses kartları vardı.

quote:

aslında şunu merak ediyorum bose companion 5 var usb üzerinden bağlanıyor diye almak istemedim. şimdi subwoofer da alırsam fiyat ona yaklaşacak 400 liralık ses kartını eklersek hatta geçecek bile. hangisi daha iyi ses veriyordur müziklerde. usb üzerinden bağlanan bose companion 5 mi, fatal1ty championshipten sesi alan audioengine 5 mi?
  • senin yazdığın ses kartı nedense pek bilinmeyen cinsten, hoparlör de öyle. hep duyulan şeylere yöneldim. belki o dediğin ses kartını taksam daha iyi ses gelecek. çünkü bendeki ses kartı daha çok oyunlarda iyi efekt veriyor. şimdi veremiyor eskisi gibi..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.