Nvidia cephesinde GeForce GTX 200 serisinin anons edilmesine sayılı günler kalan partner firmalar GeForce 8800GT'ye yönelik olarak mouhtemelen son modellerini anons etmeye hazırlanıyorlar. GeForce 8800GT tabanlı yeni ekran kartını pazara sunan üreticilerden biri de ELSA oldu. Firma GLADIAC 988 GTZ kod adını verdiği yeni ekran kartını kullanıcıların beğenisine sundu. Zalman tarafından hazırlanan VF1050 kod adlı vga soğutucusunu kullanan ELSA'nın yeni ekran kartı tahmin edebileceğiniz üzere Nvidia'nın referans tasarımına göre daha sessiz ve serin çalışmakta. 256-bit bellek veri yolunu kullanan ve 512MB GDDR3 bellek ile donatılan grafik kartının gpu'su 600MHz'de bellekleri ise 1800MHz'de görev yapıyor. Çift slot tasarıma sahip olan ayrıca çift DVI konnektörüne ve HDTV destekli tv çıkışını üzerinde barındıran ELSA GLADIAC 988 GTZ, yüksek tanımlı video için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. PCIe 2.0 ve DirectX 10 uyumluluğu da bulunan ekran kartının yurt dışı satış fiyatının ise 220$ civarında olduğu ifade ediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 18 Mayıs 2008; 13:26:12 >
rengi ile olsun cift slot olması ile olsun sadece sogutmayı beyendim ozellikleri hep bildigimiz 8800 ler yani bu arada ıtıraf etmek gerekirse bu markayı yeni duyuyorum haber için sag ol fx57
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janer798 -- 18 Mayıs 2008; 23:19:41 >
Kart fena değil en azından rekabet içinde fiyatların düşük kalmasına yardımcı olacaktır.
@janer798
quote:
bu arada ıtıraf etmek gerekirse bu markayı yeni duyuyorum
Elsa çok eski bir markadır,yanlış hatırlamıyorsam bir zamanlar Matrox'un G serisi kartlarını üretiyordu,o zaman için özellikle çift monitör desteğiyle güzel kartlardı
MSI K9A2 CF / AMD Athlon X2 7750BE @3400Mhz / 2x2Gb AData Vitesta 1066+ / Sapphire HD4830 / Creative SB Live Value / Winfast PVR / Seagate 32500410AS + Samsung HD502IJ / LG H62N / CM RC-690 / FSP BlueStorm II / Altec Lansing CS21 / LG 1953S / Custom Water Cooling...
Bende Ati 2600xt var ama Kişisel kanaatim ;Geforce 8800GT nin cidden efsane bir ekran kartı olduğu. gerçi bu vakitten sonra da alınmaz ama fiyatı düşerse genede alınabilir. Zira hem Nvidia hem Ati nin yeni çıkıcak kartlarının Türkiye şartlarında çok ucuz olmasını beklemiyorum. Yeni kartlar belki eylül-kasım gibi alınabilecek fiyatlara iner. O zamana kadar 8800 gt nin hala bir alternatif olacağı kanaatindeyim.
Eski kalitesini ve hizmetini devam ettiriyor mu acaba? Eskiden ürettiği 6 yıl garantili kartlarını düşünüyorum da
Garantiler bir yana Elsanın fiyatlarla farklı marka da iki kart alınırdı. İçinden de bir şey çıkmazdı. İki tane cd, belki kablo. Tabi cd değerli idi o zamanlar Ge force serisi ilk çıktığında ilk gördüğüm kart Elsa idi.
Kart fena değil en azından rekabet içinde fiyatların düşük kalmasına yardımcı olacaktır.
@janer798
quote:
bu arada ıtıraf etmek gerekirse bu markayı yeni duyuyorum
Elsa çok eski bir markadır,yanlış hatırlamıyorsam bir zamanlar Matrox'un G serisi kartlarını üretiyordu,o zaman için özellikle çift monitör desteğiyle güzel kartlardı
rengi ile olsun cift slot olması ile olsun sadece sogutmayı beyendim ozellikleri hep bildigimiz 8800 ler yani bu arada ıtıraf etmek gerekirse bu markayı yeni duyuyorum haber için sag ol fx57