Aslında bu soruyu Delonghi VVX 650 konusunda soracaktım (tıklayın), ancak sadece bizde de bulunan o model ile sınırlı bir bilgi paylaşımı olmasını istemediğim için yeni konu açıyorum.
Konuya geri dönersem, yeni Delonghi VVX 650 buhar kazanlı ütü alındı. Modeli kullananlar bilirler, ütünün üzerinde baş parmağınızın geldiği yerde bir tekerlek var; hem yaylı hem de takılı kalabiliyor. Yani geçici kuvvetli buhar çıkışı isterseniz baş parmağınızla ileri itiyorsunuz, bırakınca tekerlek yayı ile geri dönüyor ve buhar püskürtmüyor. Ya da iyice ileri itip takılı bırakırsanız sürekli kuvvetli buhar çıkışı yapıyor.
Gelelim sorularıma :
1) Diğer marka, model buhar kazanlı ütülerde de bu şekilde buhar çıkışını açma & kapama tekerleği (düğmesi) var mı ? Yoksa sürekli olarak buhar çıkışı mı yapıyor ütüleriniz ?
2) Buhar çıkışı açıkken çok fazla ses çıkıyor. Ütüleri ben yapmıyorum ama, 10 dakika o ortamda bulunsam bile rahatsız oluyorum. Uzun süre ütü yapanlar çok rahatsız olurlar gibime geliyor. Sizin kazanlı ütülerinizden de buhar çıkışı esnasında böyle yüksek ses çıkıyor mu ?
Bizde de Delonghi VVX380 Buhar Kazanlı Ütü var ve kardesim onun buhar sesine uyuz oluyor :) ama ütüyü birebir kullanan ve tek seferde 1 saatlik ütü yapan biri olarak ben çıkardığı sesten rahatsız olmuyorum sonuçta buhar veriyor... Açıkcası kendi adıma cevap vermek gerekirse sessiz olsa daha çok huylanırdım, bozukmu ki diye :)
Orjinalden alıntı: CBeLL06 Bizde de Delonghi VVX380 Buhar Kazanlı Ütü var ve kardesim onun buhar sesine uyuz oluyor :) ama ütüyü birebir kullanan ve tek seferde 1 saatlik ütü yapan biri olarak ben çıkardığı sesten rahatsız olmuyorum sonuçta buhar veriyor... Açıkcası kendi adıma cevap vermek gerekirse sessiz olsa daha çok huylanırdım, bozukmu ki diye :)
Siz 1 saat ütü yaptığınızı söylemişsiniz. Bizdekinin su tankı 1,5 LT (sanıyorum sizdeki 1 LT). Siz 1 saat boyunca "sürekli" kuvvetli buhar çıkışı alabiliyor musunuz ? Bizdeki modelde ütünün üzerinde bir tekerlek var, baş parmak ile ileri itilince kuvvetli buhar veriyor, bırakılınca tekerlek yay ile geri geliyor ve buhar çıkışını kesiyor. Benim izlediğim kadarıyla sık sık su eklemek gerekiyor, üstelik sürekli kuvvetli buhar çıkışı alınmamasına rağmen.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bizdekinin de yay mekanizmas var. Annem yayı en son noktaya getirip hep buhar vererek ütü yapıyor, bense çamaşırın üstünde iken buhar veriyorum. Çamaşırı cevirdikten sonra diğer tarafını ütülemek için tekrar yayı çeviriyorum, bbir noktadan sonra el pratikliği kazanıyor insan :) 1 saat süren son ütü maceramda hiç su koymadım, kesintisiz 1 saat boyunca ütü yaptım. Hatta ütüm bittikten sonra valla bravo 1 saattir ütü yapıyorum hiç suyu bitmedi dedim kendi kendime (zira eski Arçelik ütülerimize sık aralıklarla su eklediğimden ütü yapmak benim için büyük bir işkence idi!) Uzun lafın kısası ben Delongi'den cidden çok memnunum hatta çeyizime de evdeki ütümüzden almayı planlıyorum ancak kafama tek takılan nokta sarfettiği enerji. Sanırım kazanlı ütüler diğer ütülere göre daha çok enerji tüketiyor. Ee haliyle bu da elektriğe zam üstüne zam gelen ülkemiz için pek de yadsınabilir bir özellik sayılmaz :(