Arkadaşlar resimde görülen 2x40W , 150 MM Subwoofer'a sahip olan Stereo kolonlarımı bilgisayara bağlamak istiyorum. Ancak arkasından + ve - diye 2 kutup çıkıyor. Zannedersem bunu ses kartına uygun jaka çevirmek için birde amfiye ihtiyaç var. Bu kolonlar için nasıl bir amfi almalıyım ve kaça patlar sizce?
Birincisi PC'ye onu öyle bağlayamazsın.Arada bir Anfi'ye ihtiyacın olacak ki bunu farkındasın.İkincisi onun üzerindekiler Subwoofer değil standart woofer.Bana göre bu hoparlörlere masraf yapıp bir anfi alma.Neden dersen pek randıan alamazsın gibime geliyor.Kalitesinden açıkçası şüpheliyim.....
resimde kolonların ortasında duran şey sanırım o kolonların orjinalinde ait oldukları müzik seti. eğer o müzik seti phono/aux girişine sahipse amfi olarak kullanabilirsin ihtiyacın olan tek şey bir adet ara kablo bu da 1 ucu 3.5mm jack diğer ucu 2xrca olan şekilde bir kablodur bulunması da kolaydır bağlantıyı yaptıktan sonra müzik setinden phono/aux u seçerek müzik dinleyebilirsin
edit: uyarlama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi withhonour -- 18 Mayıs 2008; 19:08:20 >
Ne yalan söyleyeyim Arçeliği bende sevmem. Fakat bu müzik seti eski olduğu için güveniyorum birazda o zaman üst sınıftı, ve şimdide bence çalmasında problem yok yani ses kalitesi bana yetiyor. Amfi sordum 60 ytl dediler. Ama müzik setinin içine baktığımda stereo amplifier diye bir parça görüyorum. Fotoğraflar aşağıda;
withhonour'un yazdıgı gibi bilgisayarın ses kartı çıkışından muzik setina kablo ile bağlantı yapacaksın ve kütür kütür ses alacaksın. bende de eski bir arçelik mini set var, bilgisayarı epey sure onunla kullanmıştım.
withhonour'un yazdıgı gibi bilgisayarın ses kartı çıkışından muzik setina kablo ile bağlantı yapacaksın ve kütür kütür ses alacaksın. bende de eski bir arçelik mini set var, bilgisayarı epey sure onunla kullanmıştım.
buraya bir önceki majımda bahsettiğim kabloyu bağlayacaksın diğer ucunu da pc ne bağlayacaksın sonra müzik setini de açıp phono seçeneğiyle çalıştıracaksın kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi withhonour -- 18 Mayıs 2008; 19:43:22 >
Ben iki tarafı 3.5 mm yani iki ucu walkman kulaklık ucu gibi düşün oyle bir kablom vardı, bir ucunu ses kartının kulaklık ses çıkışına diğer ucunu da arçelik setin uzerindeki mic girişine bağlıyordum gayet de temiz ses alıyordum. Ama cihazın çalışır halde olması gerek, yani elektrik almalı , onun için de kasetçalara akset koyup play ve pause tuşuna basıyordum ki setin kırmızı power ledi yansın.
Anladım, benimkinde öyle bir sorun olmaz açma kapama tuşu var.
Alacağım kablo şumu;
quote:
Ben iki tarafı 3.5 mm yani iki ucu walkman kulaklık ucu gibi düşün oyle bir kablom vardı, bir ucunu ses kartının kulaklık ses çıkışına diğer ucunu da arçelik setin uzerindeki mic girişine bağlıyordum gayet de temiz ses alıyordum. Ama cihazın çalışır halde olması gerek, yani elektrik almalı , onun için de kasetçalara akset koyup play ve pause tuşuna basıyordum ki setin kırmızı power ledi yansın.
Hmm anladım dediğini aslında buda bir yöntem ama elimde öyle bir kabloda yok. Benim müzik setinde öyle bir çıkışta var ama hangisi daha temiz olur acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newmonarch -- 18 Mayıs 2008; 21:18:50 >
Anladım, benimkinde öyle bir sorun olmaz açma kapama tuşu var.
Alacağım kablo şumu;
quote:
Hmm anladım dediğini aslında buda bir yöntem ama elimde öyle bir kabloda yok. Benim müzik setinde öyle bir çıkışta var ama hangisi daha temiz olur acaba?
evet tam da bu kabloyu kullanacaksın ve phono dan daha temiz ses alırsın kesinlikle
Selamlar. O kablo bende zaten varmış , ( 2 ucuda sarı gerçi ama tipi aynı ) ancak phono'dan önce taktım, sonra jakıda bilgisayara bağladım. Fakat ses çok kötü ve iğrenç çıktı ama radyoda felan çok iyi çalıyor. Sebebi nedir? Amfi almaya kalksam 60 ytl dediler, üzerine 30-40 daha koyup Altec Lansing almak daha mantıklı olmazmı?