mushın ın redline serinisini uzun süredir beklememe rağmen 800 mhz ile gelip epp midir ne dir onla destekleyen anakartlarda 2,1 v ile 1000mhz ( oc li oluyo bana göre volyaj veriyorsunuz ) otomatik açıp desteklemeyen ankartlarda 800 mhz açacağını öğrendikten sonra bir alt seri olan XP ye yöneldim ve şu siyah olanlardan 2x2 gb 1066 mhz olanlardan aldım ama malesef onuda anakarta takınca 800 MHZ açtı halbuki bunuda 1066 diye almıştım
biostan değiştirince oc yapmış olmuyormusun, bende zaten team ext. 800 mhz ram vardı ve ben onu 1000 mhz ye çekiyorum ki bunları daha yüksek hıza çekmek için aldım, 1.8v ta 1066 standart çalışmalı ki voltaj yükseltince yüksek hızlara çıksın, anlamıyorum s.tandart voltajda 1066 çalışan yokmu nası iştir yaa
Mushkin'in forumlarında 1066 lık ramler için ayarları şu şekilde yapın demişler..Eve gidince bir deneyelim bakalım..
Ai Overclock Tuner - Manual FSB to North Bridge Strap - Auto (333 or 400 around ~400FSB) PCIE Frequency - 100 or 101
DRAM Frequency - 1066Mhz DRAM Command Rate - 2N
Dram Timing Control - Manual CAS# Latency - 5 RAS# to CAS# Delay - 5 RAS# PRE Time - 5 RAS# ACT time - 15 (12 later) *For sub-timings out of brackets first then higher of the ranges , lowering 1 at a time* RAS# to RAS# Delay - 5(3-4) Ref Cycle Time - 65 (55-60) Write Recovery Time - 6(3-5) READ to PRE Time - 5 (3-5) READ to Write Delay (S/D) - 10 (7-10) WRITE to READ Delay (S) - 5 (3-5) WRITE to READ Delay (D) - 6 (3-5) READ to READ Delay (S) - 6 (3-6) READ to READ Delay (S) - 6 WRITE to WRITE Delay (S) - 4 WRITE to WRITE Delay (D) - 6
WRITE to PRE Delay - 14 (11-13) READ to PRE - 6(4-5) PRE to PRE Delay - 1 ALL PRE to ACT Delay - 6 (3-5) AL PRE to REF Delay - 6 (3-5)
DRAM Static Read Control - Disabled (Enabled) Ai Clock Twister - Lighest - Strongest (Stabiliteye bağlı olarak) Ai Transaction Booster - Manual
Common Performance Level - 9 (5-8)
Memory Voltage - 1.88-2.1v
Then run memtest86+ http://www.memtest.org to test for memory errors, 1 pass should be good.
metin abi, biostan ayar yaparak 1066 mhz ye getiririm ama standardında 1066 olması gerekmiyormu, yani ben bios ayarlarını değişip oc yaptıktan sonra ne anlamı varki o zaman 800mhz lik alır oc yapardım, eski ramlerim 800 dü zaten ama anakartı değişince dedim ram leride 800 den 1066 ya değişeyimki oc ilede daha yüksek değerlere çıksın..
Kardeş, yardımcı olur mu bilemiyecem, ancak bende bugün bir problem yaşadım. OCZ Reaper 2x1gb ramlerimi Vista nedense 1066 yerine 667 görüyordu, gece yarısı anca toparladım bilgisayarı, çok feci sinir bastı. BIOS ayarlarından 1066 çektim, BSODlarla karşılaştım (windows çöktü). Daha sonra voltajı 2.3v ye çektim (ram stock) 1066yı da elle girdim, şu anda çalışıyor bakalım. Sende bi elle girmeyi dene istersen.
İntel tarafından desteklenen ve onaylanan maximum hız 800Mhz dir bu durumda siz değişmedikçe bellek kaça çıkabilirse çıksın 800Mhz de açılır. Bıos ta değişsrek üst hızları deneyin...
@badtr rekabetten dolayı bu tür olaylar daha da sık yaşanmaya başladı. üreticiler standart yerine OC değerlerini yazıyor ürünlerde. tabii bu mutlaka bir yerde belirtilir (tüketicini hemen okuyamayacağı köşede kıyıda en ufak yazıyla). ama neticede yine de yanıltıcıdır. ADM'nın işlemci isimlerini hatırlayalım. çalışma frekansı ile sıfır alaka ve yanıltıcı, yine de yapıyor adamlar. reklam niyetine ki bu tamamen yanıltma amaçlı...
İntel tarafından desteklenen ve onaylanan maximum hız 800Mhz dir bu durumda siz değişmedikçe bellek kaça çıkabilirse çıksın 800Mhz de açılır. Bıos ta değişsrek üst hızları deneyin...
Mehmet arkadaşım doğru cevabı vermiş Siz 1066Mhz bellek taktınız diye belleği 1066MHz olarak çalıştırmaz her anakart. Sizin el ile ram bölenini değiştirmeniz veya 1:1 bölen ile Fsb arttırarak (işlemciye de overclock yaparak) hızı 1066'ya yükseltebilirsiniz
HWA Overclock & Modding Intel Cedarmill 641 - Asus P5KE-Wifi P35 - 2Gb Mushkin DDR2 800 Cl5 - 256Mb Leadtek 7600GT Tagan BZ 700W - A+ Black Pearl - Seagate 2x250Gb SATA2 - Western Digital 500Gb SATA2 16x Pioneer DVD - 16x BENQ 1650 DVD-RW - Pioneer KEH-7250 & TS-A6956 (150Wx2)
EK Supreme Pleksi - EK NF4 - Magicool Extreme II-240mm - Magicool Elegant-120mm Magicool 250mm Silindirik Hazne - Laing DDC - Bir Sürü Nanoxia 12cm
aldığınız ramlarin spd değerlerine bakın eğer içlerinde 533 değeri bulunuyorsa anakartın (belki) 1066 olarak açabilir... ancak en fazla 400 bulunuyorsa sen ne kadar uğraşsanda standart değerde 1066 açmasına imkan yok. çünkü bios rami ilk çalıştırırken bu değerleri baz alır...
belleğin üstünde 1066 yazıyorsa SPD değeri 533'tür zaten. Kullanılan anakart SPD değerini düzgün okuyamıyorsa gider BIOS'tan elle gerekli değerleri girersiniz o kadar. 1066 aldım 800 çıktı, ben de 800 almıştım 667 çıkmıştı vs. vs... bu adamlar bi tek türkiye'de donanımhaber forumundaki elemanlara düşük bellek satıp kazık atmaya çalışıyor dünyada kimsenin haberi yok dimi?
ben de bi örnek vereyim. bende kingston 800 mhz ramler var. biostan bölen auto da . ramlerin 800 mhz çalışması lazım değilmi. ama çalışmıyor. 833 hızında. anakarttaki bölenlerden bu değeri sağlayan değer 2.5(gigabyte board var). yani anakart 800 mhz lik değere en yakın böleni auto da bile olsa uyguluyor. 1066 lık ramlerde böyle oluyor demekki. işi bitiren anakartlar yani. bölenleri değiştirerek bu ramleri 1066 ya yakın değerlere getirmek lazım.(badtr senin için yazıyorum bu kısmını) zaten auto da bıraktığımız halde 1066 göstermiş olsaydı bile aslında bölenli çalışmış olacaktık. yani işlemcinin mhz sini arttırmaya kalktığımızda aynı bölene göre ramler artmış olacaktı. sonuçta aynı hesap. sadece bu tip ramler katalog değerlerine ulaşmak için voltaj iteklemesi de istiyorlar...