gigabyte p35ds3l ve e2180 aldım. sınırlarını zorlamadım bi kaç deneme yaptım
3000 den yukarı aşırı voltaj yiyen bu işlemci
3200 de 1,44 volt 40 derece 3400 de 1,475 46 derece verdi bios üzerinden. tam yük çalıştırmadım 10 dakkalık bi oyun oynama imkanım oldu o kadar
sizce boşta 45 46 47 derece normal midir biraz oyun meraklısıymdır. ama saatlercede oyun oynamam en fazla bi kerede 1,5 saat falan. fazlaca ısınırmı acaba işlemci ne dersiniz. 8800gt aldığım için darboğaz yapmasını istemiyorum
bu arada fan devir hızını artırma imkanımız var mıdır ? smart fanı disable dedim böylece hızlı bir şekilde dönüyolar ve ısı azaldı. ondan önce 50 yi geçiyordu biosta devir hızlarını gördüm ama değiştirme gibi bir seçenek çıkmıyor karşıma.şimdiden teşekkürler
sıcaklıklar gayet iyi ve sorun olmaz, voltaj da öyle. bu işlemci için bu ısılar da voltajlar da garanti kapsamı içerisinde. fakat bence işlemciyi günlük 3,0GHz de kullanman tamamen yeterli olur. zaten 3,2 ve ya 3,4 de göre hele de oyunlarda pek bir fark göremezsin. işi çünkü zaten orada 8800gt yapıyor...