MERHABALAR ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ NETWORK DALI ÖGRENCİSİYİM OKULDA BİR ÇOK KERE ROUTER SWİTCH KABLO ÇAKMA VS. UYGULAMALARI YAPTIK İŞ ARTIK CİDDİYE GELDİ AMA Bİ KONUYA FİKRİM YETMEDİ YARDIMLARNIZI BEKLİYORUM KONUYA GEÇELİM ::::
NORMALDE PC LER İNTERNETE TEK BİR NORMAL MODEM ÜZERİNDEN BAĞLANIYORLAR AMA BEN DİĞER PC Yİ LAPTOP YAPTIM BUNLAR ARASINDA 3 KAT VAR ACABA Bİ AĞA İKİ MODEM BAĞLAYABİLİRMİYİM... NORMAL MODEMDEN DİĞER WİRELES MODEME NASIL KABLO ÇEKECEĞİZ HANGİ PORTTAN DÖNÜŞTÜRÜCÜYE GEREK VARMI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
zaten bende normal bi tane modem var alt katta ki normal modem bende kablosuz la kullanmak istedim ama sizde haklısınız ama şöle yaptıgımızı düşünürsek alttaki modemin rj45 portu ndan alttaki pcye sonra diğer rj45 portıundan da üsteki wireles ın rj45 portuna bağlasak acaba çalışırmı
üstteki wireless ın rj45 portuna demişsin ama o bağladığın wireless cihaz AP rolünde çalışmıyosa eğer hiçbi sonuç elde edemezsin ve o karmaşık bi yapı olup sana srekli problem çıkartır belkide öle bişe ilk anda hatalı olur
quote:
Orjinalden alıntı: genckartallevent
zaten bende normal bi tane modem var alt katta ki normal modem bende kablosuz la kullanmak istedim ama sizde haklısınız ama şöle yaptıgımızı düşünürsek alttaki modemin rj45 portu ndan alttaki pcye sonra diğer rj45 portıundan da üsteki wireles ın rj45 portuna bağlasak acaba çalışırmı
~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
eğer laptop ile bağlantı kuracak modemde bridge özelliği varsa iki modemi rj45ten bağla birbirine. wireless modemin bridge özelliğini aktifleştir. böylece alttaki modemden gelen interneti üstteki bilgisayarlara dağıtacaktır..
şimdi ben üst kattayım laptopuma wireless modem bağlı( modem bilgisayarın yanında) ama aşağıdaki kattaki laptopa sinyal çok az ve zayıf gidio..bu problemi aşmak için access point D-link aldık ..şimdi sormak istediğim ben bu access point i ortada bir yere koysam, ana wirless modem ile access point arasında ethernet kablo çekmek zorunda mıyım ??
Edindiğim bilgiye göre alttaki modemin rj 45 çıkış portundan üstteki wireles modemin gene rj 45 portuna bi kablo ile bağlantı sağlarsak üst kattaki modem interneti dağıtmaya başlıyor....
Bana da Accses point ii bir fikir olarak geldi ama fiyat olarak biraz bütçeyi sarsıyor....
En iisi rj 45 lerle bağlantı kurmak bunu deneyenler varmış duydum ama genede bilgiisi olanlar varsa paylaşmalarını temenni ederim
Yardımlarınız için Çok Çok Teşekkür Ederim
EdİtbYçArşı 1903
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 23 Mayıs 2008; 0:44:42 >
levent kardes 2. sema gibi yaparsan olur wireless modemin dhcp sini kapat ve bulundugu networkten ip ver kablosuz baglanmak istediginde ap gibi davranacaktir diger modemden ip alacaksin. elinde wireless modem varsa tabi yoksa bi ap de alabilirsin.
tavsiyen için teşekkürler