Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ACABA NASIL OLUR BU AĞ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> ACABA NASIL OLUR BU AĞ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
genckartallevent

18 Mayıs 2008; 0:06:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

MERHABALAR ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ NETWORK DALI ÖGRENCİSİYİM OKULDA BİR ÇOK KERE ROUTER SWİTCH KABLO ÇAKMA VS. UYGULAMALARI YAPTIK İŞ ARTIK CİDDİYE GELDİ AMA Bİ KONUYA FİKRİM YETMEDİ YARDIMLARNIZI BEKLİYORUM KONUYA GEÇELİM ::::

NORMALDE PC LER İNTERNETE TEK BİR NORMAL MODEM ÜZERİNDEN BAĞLANIYORLAR
AMA BEN DİĞER PC Yİ LAPTOP YAPTIM BUNLAR ARASINDA 3 KAT VAR ACABA Bİ AĞA İKİ MODEM BAĞLAYABİLİRMİYİM...
NORMAL MODEMDEN DİĞER WİRELES MODEME NASIL KABLO ÇEKECEĞİZ HANGİ PORTTAN DÖNÜŞTÜRÜCÜYE GEREK VARMI
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

SEMTİMİZ ERKEK SEMTİ AŞIK EDER HERKEZİ
***çArşı***

genckartallevent

18 Mayıs 2008; 0:38:54 

KABATASLAK PLAN BU ŞEKİLDE EET YARDIMLARNIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN SAOLUN

Ekteki dosya (2)

***çArşı***

mgeccem

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 0:43:01 

hocam burda en güel ve kolay çözüm bitane Access Point bağlamak kablosuz oldumu mükemmel sonu alırsın 2. modem falan gerekmez ki öle bişe olabilceğini sanmıyorum en güzeli AP ..

~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
udede

18 Mayıs 2008; 15:19:34 

arkadaşa katılıyorum kablosuz modem ve access point işini görür!

u-a

Askerdeyim!!!! 14 ay yokum!
genckartallevent

18 Mayıs 2008; 15:46:37 

zaten bende normal bi tane modem var alt katta ki normal modem bende kablosuz la kullanmak istedim ama sizde haklısınız ama şöle yaptıgımızı düşünürsek alttaki modemin rj45 portu ndan alttaki pcye sonra diğer rj45 portıundan da üsteki wireles ın rj45 portuna bağlasak acaba çalışırmı

***çArşı***

mgeccem

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 16:03:07 

üstteki wireless ın rj45 portuna demişsin ama o bağladığın wireless cihaz AP rolünde çalışmıyosa eğer hiçbi sonuç elde edemezsin ve o karmaşık bi yapı olup sana srekli problem çıkartır belkide öle bişe ilk anda hatalı olur

quote:

Orjinalden alıntı: genckartallevent

zaten bende normal bi tane modem var alt katta ki normal modem bende kablosuz la kullanmak istedim ama sizde haklısınız ama şöle yaptıgımızı düşünürsek alttaki modemin rj45 portu ndan alttaki pcye sonra diğer rj45 portıundan da üsteki wireles ın rj45 portuna bağlasak acaba çalışırmı

~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
genckartallevent

18 Mayıs 2008; 16:07:41 

hmm eger mümkünse şematik olarak söle kabataslak bi çizm yapabilirmisinzi ve fiyat bayaa fazla olcak herrhalde

***çArşı***

mgeccem

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 16:41:06 

olur hocam şuan evde diilim eve gidince sana detaylı resimli bi şema çıkartırım yollarım

genckartallevent

18 Mayıs 2008; 21:15:23 

EYWAALLAH BENDE DERSANEYE GİTTİM YENİ GELDİM YARDIMINIZI BEKLİYORUM GELECEGİN NETWORK CÜSÜ OLCAS İNŞALLAH

***çArşı***

selcukanacoglu

19 Mayıs 2008; 15:31:10 

kardeş sen bide en iyisi uğur hocaya danış o halleder bunu tabi yerse

***Semtimiz Erkek Semti Aşık Eder Herkezi***

***çArşı***
>sCoRPion<

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2008; 16:02:51 

eğer laptop ile bağlantı kuracak modemde bridge özelliği varsa iki modemi rj45ten bağla birbirine. wireless modemin bridge özelliğini aktifleştir. böylece alttaki modemden gelen interneti üstteki bilgisayarlara dağıtacaktır..

Pentium D 915 (2800Mhz@4000Mhz), Gigabyte P35-DS3R, Ocz Gold Edition Dual Kit 512Mb x 2 + 1Gb x 2 (800Mhz@900Mhz), Winfast 256Mb x7900GS Extreme (@550/1600Mhz), 2 x Samsung 120 Gb (Raid 0)

Fotoğraflarım - trenlegeziyorum.com
keremen

20 Mayıs 2008; 19:10:30 

yaa beyler benim de benzer bi problemim war ;;

şimdi ben üst kattayım laptopuma wireless modem bağlı( modem bilgisayarın yanında) ama aşağıdaki kattaki laptopa sinyal çok az ve zayıf gidio..bu problemi aşmak için access point D-link aldık ..şimdi sormak istediğim ben bu access point i ortada bir yere koysam, ana wirless modem ile access point arasında ethernet kablo çekmek zorunda mıyım ??

genckartallevent

23 Mayıs 2008; 0:31:40 

Edindiğim bilgiye göre alttaki modemin rj 45 çıkış portundan üstteki wireles modemin gene rj 45 portuna bi kablo ile bağlantı sağlarsak üst kattaki modem interneti dağıtmaya başlıyor....

Bana da Accses point ii bir fikir olarak geldi ama fiyat olarak biraz bütçeyi sarsıyor....

En iisi rj 45 lerle bağlantı kurmak bunu deneyenler varmış duydum ama genede bilgiisi olanlar varsa paylaşmalarını temenni ederim

Yardımlarınız için Çok Çok Teşekkür Ederim

EdİtbYçArşı 1903

***çArşı***

genckartallevent

23 Mayıs 2008; 0:35:02 

quote:

Orjinalden alıntı: selcukanacoglu

kardeş sen bide en iyisi uğur hocaya danış o halleder bunu tabi yerse

Ugur Hocada tam gidecek zamanı buldu yaf adamın bizle ugrastıgı yetmio gibi bide taaa nerelere gidio yaf Allah kolaylık versin :D

***çArşı***

ccnablade

23 Mayıs 2008; 0:43:16 

levent kardes

wireless modemin dhcp sini kapat ve bulundugu networkten ip ver kablosuz baglanmak istediginde ap gibi davranacaktir diger modemden ip alacaksin. Benden onayli test edilmistir.

modemi baglarken diger modemden ethernet kablosu ile port baglantisi ile yapabilirsin. 2.Sema iyi dusunce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 23 Mayıs 2008; 0:44:42 >

Sessiz sular, derinden akar.
genckartallevent

23 Mayıs 2008; 0:45:37 

quote:

Orjinalden alıntı: ccnablade

levent kardes 2. sema gibi yaparsan olur wireless modemin dhcp sini kapat ve bulundugu networkten ip ver kablosuz baglanmak istediginde ap gibi davranacaktir diger modemden ip alacaksin. elinde wireless modem varsa tabi yoksa bi ap de alabilirsin.

tavsiyen için teşekkürler

***çArşı***

genckartallevent

25 Mayıs 2008; 19:34:35 

quote:

Orjinalden alıntı: mgeccem

olur hocam şuan evde diilim eve gidince sana detaylı resimli bi şema çıkartırım yollarım

ya bizim şema noldu kayboldun ortalardan

***çArşı***

ihsan1987

25 Mayıs 2008; 19:41:47