Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
a,yan kapak üzerine fan takılınca sıcaklık artıyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> a,yan kapak üzerine fan takılınca sıcaklık artıyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Hecir

17 Mayıs 2008; 23:17:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşalr resimdeki 12cm lik fan flexi üzerinde ve tam olarak işlemci üzerine üfleyecek şekide monte edildi ama bu fanı takınca işlemci sıcaklığı boşta 33-35 derecelerden 40 ve üzeri derecelere çıkmaya başladı.sanırım yan kapak üzerindeki fanın direkt olarak işlemci üzerine üflemesi işlemcinin kendi üfleme değerlerini etkiledi ve işlemci fanı tam olarak soğutma sağlayamadı mod yapan arkadaşlar da denerler ise bunun ne kadar doğru olduğunu görebiliriz niye derseniz birçok kişi yan kapak üzerine fan takıyor benim başıma bu geldi sizinde gelmesin

Ekteki dosya (1)

akturko
AMD X2 3800+ /ASUS M2N-SLI DELUXE /SAPPHIRE HD3850 /KINGSTON 2GB /

Agent_WD40

18 Mayıs 2008; 2:29:10 

Fanı dışarı üfletmeyi deneyip sonuca tekrar bakar mısın ?

Geldim, gördüm, yendim.
AMFİBİ

18 Mayıs 2008; 7:16:49 

Yan kapak üzerine fan takmak elbette faydalıdır fakat, yerini iyi seçmek kaydı ile. Mesela ben yan kapağa taktığım bir 120mm fan ile, ekran kartı sıcaklığını 5c civarı düşürüyorum.
Sanırım senin taktığın fan, işlemci fanının dönüşünü engelliyor veya ters akım gibi birşeyler oluyor o arada.

Dost üç türlüdür..
Biri, ilâç gibidir. Gerektiğinde ararsın..
Biri, gıda gibidir. Daima ararsın..
Ve biri, hastalık gibidir. Sen aramazsın ama, o gelir seni bulur... İmâmı Gazâlî (Ra)
System_muro

18 Mayıs 2008; 8:31:11 

sen havayı içeri üfleyecek şekilde yapmışsın fan egzos görevi yapsın yani ters çevir daha ii verim alıcaksın

[/size]
kingglass

2 Haziran 2008; 15:02:42 

quote:

Orjinalden alıntı: Hecir

arkadaşalr resimdeki 12cm lik fan flexi üzerinde ve tam olarak işlemci üzerine üfleyecek şekide monte edildi ama bu fanı takınca işlemci sıcaklığı boşta 33-35 derecelerden 40 ve üzeri derecelere çıkmaya başladı.sanırım yan kapak üzerindeki fanın direkt olarak işlemci üzerine üflemesi işlemcinin kendi üfleme değerlerini etkiledi ve işlemci fanı tam olarak soğutma sağlayamadı mod yapan arkadaşlar da denerler ise bunun ne kadar doğru olduğunu görebiliriz niye derseniz birçok kişi yan kapak üzerine fan takıyor benim başıma bu geldi sizinde gelmesin

Arkadaşım aynı şey bendede oldu bende yan kapağa akasanın 22cmlik fanını taktım işlemci boşta 36 dan 38 sistemde 26 dan 30 a
çıktı.Haaala çözmeye çalısıyorum.

murat.cim

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Haziran 2008; 18:11:53 

arkadaşlarında söylediği gibi kasaya hava üfletiyorsan akımı etkiler egzost olarak kullan veya fanın kapaktaki yerini değiştir direk işlemci fanının üstüne üflemesin

rachadell

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 20:19:21 

Evet aslında düz mantık yaparsak işlemci fanı zaten headsink üzerine hava üflüyor.Birde biz dışardan hava üfletirsek hava akımını bozuyor oluyoruz.Bu nedenle ben daha önceki kasamın yan kapağına 92'lik fanı tam ekran kartı üzerine gelecek şekilde açmıştım.Zİra işlemci üzerinde ZEROtherm CF-900
soğutucu var.İnanın bundan sessizi fansız soğutuculardır.Çok verimli.

Orjinal ROME TWCD-key satın almak için irtibat kurunuz!
Orjinal MEDİEVAL II TW CD-key satın almak için irtibat kurunuz!

by rachadell
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> a,yan kapak üzerine fan takılınca sıcaklık artıyor Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
B-PowerStick video incelemesi
Yolculuklarınız sırasında şarj bitmesinden artık korkmayın. Sadece 1 kalem pil ile cep telefonu ve MP3 çalarınızı şarj edin...
Nokia N82 video inceleme
Nokianın görüntüleme ve navigasyon ustası N82

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir