Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Neden Full HD ???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Neden Full HD ??? Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_asparagas_

17 Mayıs 2008; 21:21:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar full hdler ile readyler arasında bayağı bir fiyat farkı var..Türkiye'de hd receiverlar 700 1000 arası bunun yanında hd yayın yapan Türk kanalı yok lig tv nin haftada 2-3 maçı dışında..ben mi yanlış biliyorum acaba full hd alınmalı mı mutlaka?

Osmanlı Tarihi Kulübü
ZarakiKenpachi

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2008; 22:19:32 

Zaten Full HD uydu yayını yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Full HD; Blu-Ray filmler ve oyun konsolları için önemli.

Xbox Live:Jnkt
PSN:ZarakiKenpachiTR
HiGHWAYMOUSE

17 Mayıs 2008; 22:23:54 

Tv yayını olarak düşünürsen gerek yok aslında. Dediğin gibi Türkiye'de yaygınlaşması zaman alacak gibi. Zaten dünya'da da hd yayınlar 720p veya 1080i formatında yapılıyor. 1080p yayın bildiğim kadarıyla çok gelişmiş ülkelerde bile yok. Varsa da spesifik örneklerdir.

Ama işte tv yayınlarının yanında, ps3 bağlarım, blu-ray film izlerim, pc bağlar hd-rip filmler izlerim vs. gibi istekler ön plana çıkmaya başlayınca full-hd tv tercihini kullanmak çokta mantıksız olmuyor.

Bunun yanında saydığım istekler için bile 40" ve altında farkları gözlemlemek zorlaşıyor.

Özetlemem gerekirse, full-hd olması illa da gerekli bir şey değil...ama lüzumsuz da değil...

_asparagas_

17 Mayıs 2008; 22:58:08 

işte full hd almadıktan sonra keşke full hd alsam demekten çok korkuyorum..

Osmanlı Tarihi Kulübü
nicomedya

17 Mayıs 2008; 23:07:04 

Bence korkmanıza gerek yok. 1080p yayın henüz yok, PS3 veya blue-ray oynatıcınız da yoksa full hd'ye fazladan 1 milyara yakın para verminize gerek yok. Full hd'ler genelde 1 milyar daha pahalı oluyor. Karar sizin.. Fikrimi sorarsanız 42" hd ready bir plazma alabilirsiniz. Marka olarak da panasonic :)

Aradıklarınla,beklediklerinle,sevdiklerinle. Ve yürüdüğün yoldaki ayak izlerinle...
Hikayen yazılır, farkında olmasan da.
Hikayen bittiğinde,değiştirmek için silgi,kalem ve bir nefes zaman bulamazsın...
_asparagas_

17 Mayıs 2008; 23:22:27 

ya digitürk 2 sene içinde şaaak diye full hd yayına geçiyoruz derse

Osmanlı Tarihi Kulübü
duncan21

17 Mayıs 2008; 23:30:00 

quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

ya digitürk 2 sene içinde şaaak diye full hd yayına geçiyoruz derse

Hiç kolay değil , çok büyük yatırım gerektirir Fullhd yayın .

Tabi teknoloji bu belli olmaz ama ben zannetmiyorum baya bir müddet göremeyiz fullhd yayın .

playmaker

17 Mayıs 2008; 23:41:32 

Digitürk'ün HD yayını yalan arkadaşlar, o yayın HD felan değil, resmen kandırmaca, o adamların düzgün bir full HD yayın vermeleri 10 sene içerisinde
mümkün değil

Full HD ve HD farkını ayırt etme mesafelerini göz önüne alırsanız, film ve PS3'tede olayın yalana yakın olduğunu anlarsınız.

Kısacası full HD bir pazarlama hilesi arkadaşlar, en azından Tr için bu %100 böyle, çok kaliteli fiyatı düşmüş bir Hd lcd almanız çok daha yararlı olur,
Samsung 40R81 gibi. İnanın neden full Hd almadım dediğiniz zaman Tr'de o full Hd'lerin fiyatı 1000 ytl'nin altında ve görüntü kalitesi şu andakinden çok daha iyi olacak.

feanorringeril

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2008; 23:50:05 

quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

Digitürk'ün HD yayını yalan arkadaşlar, o yayın HD felan değil, resmen kandırmaca, o adamların düzgün bir full HD yayın vermeleri 10 sene içerisinde
mümkün değil

Full HD ve HD farkını ayırt etme mesafelerini göz önüne alırsanız, film ve PS3'tede olayın yalana yakın olduğunu anlarsınız.

Kısacası full HD bir pazarlama hilesi arkadaşlar, en azından Tr için bu %100 böyle, çok kaliteli fiyatı düşmüş bir Hd lcd almanız çok daha yararlı olur,
Samsung 40R81 gibi. İnanın neden full Hd almadım dediğiniz zaman Tr'de o full Hd'lerin fiyatı 1000 ytl'nin altında ve görüntü kalitesi şu andakinden çok daha iyi olacak.

Digiturk' un HD yayını yalanmıymış
Sürekli değil, yayın az demek ayrı, yayın hd değil demek ayrı.
National G.-HD ve FOX Hd yayınları 720p ne demekse o.
Lig TV' de HD yayınladığı maçlarda verebileceği maksimum görüntü kalitesini sunuyor. Ancak yayınlar bir premier league gibi değil. Neden;
Çünkü statlar, stat aydınlatmaları berbat Türkiye' de.
Ayrıca yakın gelecekte; bir ay içinde EURO-2008' i HD kalitesiyle LigTv sunacak. O maçların kalitesi süper lig maçlarının kalitesinden yine kat ve kat fazla olacaktır.
Digiturk HD dediği yayınlarda High Definition kalite sunuyor ve fakat çok az yayın var.
shener

17 Mayıs 2008; 23:52:37 

Açıkçası bende full hd için çok erken diye düşünuyorum ve 1-2 hafta içinde lcd alacak biri olarak tv lerden en iyi kalite sd yayın verebilecek olan tv lere bakıyorum, şu anda maalesef 2500 ytl civarlarında sony d3550 modeli ağır basıyor.

ama iyi bir 42-40 inch hd ready tv onerebilecek olan varsa direkmen alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shener -- 17 Mayıs 2008; 23:51:56 >

Online Tv İzle | Plazma ve LCD TV Rehberi
margornn

18 Mayıs 2008; 0:02:45 

Ben ps3 kullanıcısı olarak full hdnin gerekli olmadığını düşünüyorum bana, full hd yerine 100hz panel ve 10bit işlemcili 32d3000 modelini çok arzuluyorum umarım ortak bi yerde buluşuruz kendisiyle fiyat babında

Psn: Margorn
playmaker

18 Mayıs 2008; 0:03:22 

quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

mümkün değil

Digiturk' un HD yayını yalanmıymış
Sürekli değil, yayın az demek ayrı, yayın hd değil demek ayrı.
National G.-HD ve FOX Hd yayınları 720p ne demekse o.
Lig TV' de HD yayınladığı maçlarda verebileceği maksimum görüntü kalitesini sunuyor. Ancak yayınlar bir premier league gibi değil. Neden;
Çünkü statlar, stat aydınlatmaları berbat Türkiye' de.
Ayrıca yakın gelecekte; bir ay içinde EURO-2008' i HD kalitesiyle LigTv sunacak. O maçların kalitesi süper lig maçlarının kalitesinden yine kat ve kat fazla olacaktır.
Digiturk HD dediği yayınlarda High Definition kalite sunuyor ve fakat çok az yayın var.

Digitürk HD neden alınır? Tr maçlarının kalitesi HD olsun diye, eğer o kalitede veremiyorsan yalandır o yayın, stat aydınlatması vs.'si anlamam, kaliteli veremiyorsa sorumluluk Digiturk'ündür. Eski üyelere indirimli vermesinin ve harddiskli olmasının dışında bir espirisi yok digitürk'ün.

HiGHWAYMOUSE

18 Mayıs 2008; 0:10:42 

Yeni çıkan lcd'lerin hemen hemen hepsi zaten fullhd oldu. 32" dahil yakın bir zamanda hd-ready bulmak iyice zorlaşacak gibi.

Üstelik fiyat farkları, birbirine yakın özelliklere sahip tv ler de oldukça azaldı. Yani fiyat farkları sadece full olduğu için fazla yaklaşımı doğru değil.

Vereceim rakamlar aklımda kalan yaklaşık rakam olması nedeniyle piyasa fiyatları ile örtüşmeyebilir ama bir fikir en azından.

Atıyorum 40r81 samsung hd-ready 2000 ytl'ye bulunabiliyorsa, 40n87 samsung full-hd 2300 ytl'ye bulunabiliyor. 40s3000 sony hd-ready 2250 ytl ye bulnabiliyorken 40d3500 full hd sony 2500 ytl'ye bulnabiliyor vs.

Bu yüzden eğer fiyat farkları bahsedilen gibi 1000 ytl civarında olsa bende hd-ready daha uygun olur derdim. Ama 200-300 ytl civarında bir fark varken full-hd almak daha uygun olur kanısındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 18 Mayıs 2008; 0:11:04 >

Formel

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 2:16:42 

Kusura bakmayın ama isterse fiyatlar aynı olsun yine full hd yerine hd tv tercih edilmelidir bana göre.Full hd için tek geçerli sebep blu-ray filmlerdir. Ama bu artının dışında eksileri de beraberinde getirmektedir.Çözünürlülük çok yüksek olduğu için SD yayınlar hd tv'ye göre daha kötü göstermekte.PS3 te ki oyunlardan bahsedecek olursakta her 10 oyundan 1-2 tanesi full hd olabilbektedir.Onun dışındakilerin hepsi 720p dir.Mesela GTA 4 bırakın 720p'yi 640p~ civarı. Yani kaynakların %80'i native çözünürlülüğün dışında olacağı için HD tv ye göre biraz daha kötü gösterecektir.Niye fazla para verip daha kötü görüntü alayım ki? Yayınlar önümüzdeki 10 yıl için full hd yayın vermeyecek benim bildiğim kadarı ile.Belirli bir standart belirlenmiş durumda.720p ya da 1080i olucak.HD ready tvlerin çözünürlülüğüne cuk oturuyor.Mesela bendeki 25 hd filmin yüzde 80'i 720p.Yani hep orjinal blu-ray film alsam da genel tv kullanımımın ne kadarını tutacak ki? Ağırlıklı olarak tv siçin kullandığımızı düşünürsek SD perfonmansı çok önemli.HD yayın olsada zaten 720p oluyor yani tvnin doğal çözünürlülüğüyle aynı ya da yakın oluyor.Dolayısıyla max verim alınıyor. Dolayısıyla benim görüşüm SD yayınlarda en iyi performansı verebilen en iyi özellikli hd ready tv'den yana.

kevinsert

18 Mayıs 2008; 2:49:58 

amerikada bile şuan herşey 720p formatında fox abc..full hd yayını tv icin almak gereksiz.ps3 için almakta gereksiz ama siz diyorsunuz benim param var full alırım tv yede 2cm den bakıp ahahha iyiki almışım bee şuna bak diye ağzınız açık bakıcaksanız alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kevinsert -- 18 Mayıs 2008; 2:50:33 >

XBOX 360 NTSC-U
GAMERTAG:kemalettin
hkas

18 Mayıs 2008; 11:34:43 

720p nin en düşük çözünürlüğü ne olmalıdır.benim plazmanın (37'') çözünürlüğü 1024*720

Haydoot

18 Mayıs 2008; 11:42:44 

Şimdi full hd i aldın... hayalinde bilgisayarı lcd e bağlayıp hd filmleri izlemek... şöyle 720p riplere bi bakın 1280x580 - 1280x520 dolu, 1280x720 bulursan seviniyosun.

1920x1080 de tv var elinde, 1280x520 çalıştırdın HD gibi bile durmaz o görüntü yayılınca...

Ülkede yapılan yayın 720p (Digi Plus) Dsmart da 720p yayın yapacak... elinde SD yayın var bağlıcaksın çözünürlük ne maximum 720x576

Bilmeyen adam Full HD de daha iyi görüntü alırım sanıyor... yazık... tersine HD de bile daha kötü görüntü alacaksın yayılma nedeniyle.

He sırf Blu-ray izlicem diyosan OK... PS3 de oyun oynıcam diyosan oda yaş, GTAIV çözünürlüğü nedir 1280x640 yayılınca 1920x1080 e nooldu rezalet.

Sonra kurcala dur ayarları...

wolfur