Aklı başında kimse Türk Telekomu savunamaz. Hizmetlerinden memnunum diyemez. Diyorsa o adamaın ya aklında bi,r problem vardır yada Türk Telekomun adamıdır.
Bu işi takip edenler donanımhaber sözü geçtiğinde ne dedikşleriniş dışardan bir duyalım sonra yazalım bunları :)
Onlara 100 MBit sınırsız yapıp ücretsiz versen, neden bize para vermiyor diye ağlarlar diyorlar :)
Telekomun hangi bölümünde staj yaptın bakalım söyle bizde bilelim..
Telekomun altyapı geliştirme kadrosunda Mühendis olarak belli bir görev almıştım zamanında, geçen sene itibari ilede görevimden ayrıldım..
İster beğenin ister beğenmeyin ama haksızlık etmeyin..
GELİNEN NOKTALAR AZ DEĞİL..
Arkadaşım ne gelinen noktası bi noktaya mı geldik biz ya şuna bi bak istiyosan ondan sonra konuş:
Baydı artık, hep aynı laflar.. Bakır tellemi verecek, bu alt yapıylamı verecek. Yahu reklam yapıyosa elbet bi bildiği vardır. Eğer beğenmiyosan kullanmazsın 32mb. Kimse kimseyi zorlamıyor kardeşim.
Baydı artık, hep aynı laflar.. Bakır tellemi verecek, bu alt yapıylamı verecek. Yahu reklam yapıyosa elbet bi bildiği vardır. Eğer beğenmiyosan kullanmazsın 32mb. Kimse kimseyi zorlamıyor kardeşim.
bakır kablomu diyosunuzda telekom izmirde gayet güzel çalışıyor. bizim ilçede bütün sokaklar kazıldı ve fiber kablolar düşendi. şu an bakır üzerinden bağlanıyoruz ama fiberler hazır her apartmana girişleri de yapıldı. bu dediklerim aralık ayında yapıldı kablonun ucu apartmana giriyordu geçen gün bi baktım görevli gelmiş kabloları ayarlıyor. yakında dedikleri gibi bi hızlanma olabilir.
Dostum izmirdeki bir bölge bütün ülkeyi çözmezki. Bütün ülkeyi fiber gezdireceklerki olsun.
Bu arada 5inci olursak 2 seneye kalmaz 50nciliğe düşeriz çünkü muhtemelen fiber kablodan iyisine geçer bütün dünya bizim fiberler yeni diye 15 senede öyle çıldırırız:)
Bu "dalgacılığınızı" bir türlü anlayamıyorum. Tamam, hizmet çok kötü, ekonomik olarak da resmen ümüğümüzü sıkıyorlar. Ama öyle ya da böyle hız kademe kademe arttırılıyor. Ben 3 sene önce 56k ile bağlanıyordum internete; şimdi 4mbit'le. "Torunlarım görür ancak., 1250 ytl olur o da."-> Bu boş lafları aşın artık.
| INTEL Core 2 Duo E6600 | ASUS P5B | 2048 MB KINGSTON DDR2 800 | PALIT 8600GT Sonic 256MB 128Bit | SEAGATE 320GB SATAII + SAMSUNG 80GB ATA | ASUS DRW-1608P2S | ANTEC Neo Power 480W Power Supply | LG L194WT 19'' WideScreen |
Özel bi şirketin daha fazla kar yapabilirken niye az karla yetinmesini bekliyorsunuz... elbette ne kadar fazla kazanabilirse kazanacak...kaldıkı telekomun hala %49 devletin...ve telekom için alınan ucretin buyuk bi kısmı hala vergi...bunuda unutmayın... burda asıl sıkıntı piyasada rekabet koşullarının oluşturamayan yada oluşturmak istemeyen milletini yolunacak kaz gibi gören devlet politikaları...
İstisnalar kaideyi bozmaz, iyileri yok demiyorum elbette çalışan emek sarfedenleri var ama içlerinde bazılarıda elini kolunu sallayıp gezerek maaş alıyorlar, hiç bir iş yapmadan akşama kadar lay lay yaparak dolaşıyorlar,
özel sektör her zaman kar amacı güder kendisine ve sektörüne zarar verecek hiç bir şeye tahammülü yoktur.
senin bir iş yerin olsa ve sen oraya eleman alsan ve bu eleman sana iş yapmasa yada yaptığı işinde randımanlı çalışmasa ne yaparsın ...işten çıkarırsın değil mi. yada aynı işi daha ucuza yapabilecek birisini bulsan .. yine o elemanı işten çıkarıp yerine diğerini alırsın
ben telekomcu değilim ama işin ticari boyutuna baktığımızda bir işi veya hizmeti hem ucuza hemde kaliteli üretebilmek ve ucuza satabilmek piyasa ile rekabet edebilmek için ticari boyutlatını düşünmek ona göre plan yapmak zorunluluğu vardır,
sen 2 mb. ile sorun yaşadığından bahsediyorsun. ben ise kaç yıldır sorunsuz hizmet aldığımdan bahsediyorum ve çevremde de bir çok kullanıcı sorunsuz hizmet alıyorlar, zaten başları sıkıştığında ilk geldikleri ben oluyorum ancak sorun telekomdan kaynaklı ise o zaman telekom aranıyor arıza o gün kü yoğunluğa göre 2-3 saat içerisinde telekom tarafından gideriliyor bazan 10 dakika içinde bile arızayı gideriyorlar.
ama sorunların büyük çoğunluğu kullanıcılardan kaynaklanıyor. ev içindeki kabloların bir sürü usulsüzce ekli olması kullanıcıların kendi kafalarına göre paralel telefonlar /pos cihazları bağlamaları yapılan bağlantıları yanlış yapmak modem ayarlarını yapamamak gibi bir sürü sorunlar çıkıyor ee burda da telekoma çamur atmak doğru değil sahibi kim olursa olsun sonuçta içinde çalışan bizim insanımız sen derdini güzel ve kibar bir dille anlatırsan onlarda senin işini güzelce yaparlar; ama karşınızdaki adamı cahil yerine koyarda çok bilmişlik yapılırsa ozaman da süründürürler
Neden istisnalar kaideleri bozmaşmış merak ettim doğrusu amaç burada daha az emekli ikramiyesi vermek çalışana. Peki neden 3 kuruş daha fazla kar edip paraları Lübnana götürmek;
Buarada yorum yazan arkadaşları mesajlarını oku bakalıp % 95 memnun değil. senin 2-3 tane numune menunum diyor. Bide işin ilginç tarafı çok ateşli bi şekilde Telekomu savuyosun. Sorun 1 aydır devam ediyor. Bırap telefonla bildirimi bizaat gidip söyledim. Ben bilgisayarcıyım sorun evdeki kabloların usülsüzce bağlanmasından kaynaklanmmıyor. Diyelimki öyle gündüz bu kablolar düzleliyoda gece bozuluyomu?
Karşıdaki adamlar kusura bakmasınlar hiç anlamıyorlar. Kimsenin bilmişlik tasladığıda yok. Burada bilmişlik taslayan varsa oda sensin. Toz pembe bir tablo varmış gibi sanki Türk Telkom Türkiyeyi internette çağ atlatmış giibi konuşuyosun.
Şundan % 100 eminim sen Telekomun adamısın. Kimse Para almadığı bir kurumu bu kadar keyecanlı ve ateşli bi şekilde savunmaz. Özelliklede Halkın % 90 Telekomdan memnun değilken