Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DH Özel: GeForce GTX 200 serisinin kesinleşen teknik özellikleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Cevap: DH Özel: GeForce GTX 200 serisinin kesinleşen teknik özellikleri Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dennjS

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 10:00:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Nvidia bu sefer GPU frekanslarını 700 den aşşağı değerlerde sürmeyi düşünmüyordur.
Tahminim böyle bir kartın ROP sayısı 40 yakın olucakır.(GTX 280)

Deneb+RD890+SB750+RV770 Pro
Phenomenal Game Platform

Leon S. Kenndy

18 Mayıs 2008; 11:21:42 

Bazı arkadaşların daha kart piyasaya çıkmadan bu kadar fantastik öngörüleri olması şaşırtıcı…

4870 çıksa bunu ezer falan(4870 çıktıda x2 si geri kaldı) gibi…

DirectX 10.1 desteklese ne olur, desteklemezse ne olur? Bugüne kadar "gerçek manada" directx 10.1 "sunu"ları gördük mü? Bu sadece bence Ati'nin aynı GDDR5 bellekleri kullanmasına benziyor;
"teknolojinin sınırlarında geziyorum hep!" havasını aşılamaktan başka bir halt değil bence.

Bu karttan (GTX 280) sonra sanırım; " Ah şu Crysis'i de bir türlü full AA falan açıkken oynayamadık!" diyenlere, güzel bi çözüm olacağa benziyor.

Ve unutulmamalı ki, High End ekran kartlarının işlemci yüzünden darboğaz yaşamaları ve kullanıcıların bu sebeple zorunlu olarak overclock'a yönelmesi artık alışılmış bir durum haline geldi. Ve artık daha 4 çekirdekli işlemciler oyunlarda ne kadar kullanılıyor (4 çekirdeği birden) tartışması bir tarafa, sanırım, "intel bana 8 çekirdekli işlemci yap, cache i 20 olsun, ghz'i 5000 olsun diye e-mail bombardmanına tutmanın zamanı geldi.Zira daha işin manyakları var,Sli cısı var,Triple yapmak isteyen deliler bile olacaktır o kartla.:)

Son olarak;Nvidia Pazar payını daha da genişletmekte kararlı gibi, zira PhysX’i de almış arkasına, oysa o kartlara bir zamanlar ayrıyetten para verenler oldu, şimdi ise Nvidia Bundle yapmış bize(!)Ne diyelim yaşasın kapitalizm (!)

freestyler7

18 Mayıs 2008; 15:05:04 

Nvidia yeni seri için %50 hızlı olacağını söylemiş fakat fiyatının çok pahalı olacağı düşüncesindeyim.
Ayrıca Dx10.1 e destek vermemesini saçma buluyorum.Her ne kadar dx10 oyunlar bile daha
yaygınlaşmasada yeni çıkan bir kartın desteklemesi gerekirdi.Şaşırdım gerçekten
Ati nin 4870 ile neler yapabileceğini göreceğiz umarım gene rekabet üst düzeyde olur ve biz
kullanıcılar için avantaj sağlanır.Fiyat konusunda atinin gene piyasayı kızıştıracağından eminim
bu yüzden nvidia da temkinli olacaktır

Hayat aldığımız nefes miktarından ibaret değildir,Nefesimizi kesen anların toplamıdır!!!
SavageWarrior

18 Mayıs 2008; 15:40:56 

PhysX ready ibaresi, ünitelerin bir kısmının fizik işlemleri yapacağını gösteriyor. Eski ürünlerle olan performans farklılığını 512 bit ve 448 bit veriyolu ile başaracaklar sanırım. Görünüşte 2 misli shader var üzerlerinde ama % 50 performans farkı büyük bir fark. Gerçekleşeceğini zannetmiyorum.
Klasik %30 fark yaratıp yollarına devam ederler. Yeni mimari tasarlamış olabilirler, fakat bunu getirisini tek kalemde piyasaya sunmayacaklardır.

SAMASRA

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 17:46:44 

quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

896MB iyiymis :)

Su kartlari kullanacak oyunlar da ciksin, o zaman aliriz

kullanacak oyun mu istiyosun crysis ne güne duruyo aç dx10 u kas daha ne istiyon lütfen biraz daha dikkatli olalım mesaj yazaarken

HIs Radeon ATI HD 4850 Kapsamlı Kullanıcı İncelemesi
dIsAstEr

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 17:56:30 

quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

quote:

kullanacak oyun mu istiyosun crysis ne güne duruyo aç dx10 u kas daha ne istiyon lütfen biraz daha dikkatli olalım mesaj yazaarken

Kendiside biliyordur zaten. Sabah akşam Crysis oynayacak değiliz ya?

Osmanlı Tarihi Kulübü
Eşrefoğlu al haberi, bahçe biziz, gül bizdedir
Biz şah-ı merdan kuluyuz, yetmiş iki dil bizdedir
PSN: dIsAstEr-52
St Batuhan

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 20:49:01 

quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

quote:

Orjinalden alıntı: -erna-

eğer bu %50 artış doğruysa ati nin hiçbir şansı kalmadı demektir
direk düşük fiyatlardan kartı piyasaya sürecektir
neden bu kadar kesin konuşuyorum çünkü
ati 48** bi önceki seriden %50 daha hızlı olacak
bu gtx 280 de bi önceki seriden %50 daha hızlı olcak
tabii bi de gts g92 nin 3870 den de hızlı oluğunu düşünürsek
sonuç belli
kaybeden de baştan belli
böle rekabet mi olur
bi de şu dx olayı var
bu dx11 için crytek in crysis çıkamdan önceki özel röportajını bir dergiden okumuştum
biz şimdiden dx11 e hazırlanmaya başladık denmişti
crytek demek nvidia demek
crysis 2 de dx11 ile gelirse şaşırmayın

İddaalar ile yorum yapmak yanlış kartlar bi çıksın öyle yorum yaparız 2900xt içinde 8800gtx'den hızlı deniyordu nitekin yavaş çıktı zaten amd 8800gts(g80)'in rakibi olarak sundu kartı, hele şu kartlar çıksın herşey kesinleşir.

bu kesinlesen bilgiler yani iddia falan değil artık g92 yi ısıtıp ısıtıp sürdüğüne göre nvidia ense yapmamıs calısmıstır arada herhalde

zargana_11

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 23:07:51 

Nvidia resmen artık muhalafet oldu. İnadım inat .ıçım iki kanat dercesine 10.1 desteğini kartlarında kullanmamaya kararlı.

Zaten son zamanlarda intelle olan atışmaları hayra alamet değil. Galiba kendi mezarını kendi eliyle kazmakta niyetli...

Bir de utanmadan kalkmış 500 dolar istiyor...

Case NZXT Lexa Blackline, MB:ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP CPU: AMD PHENOM 9600 @ (240 FSB)x11,5, 1,35V RAM KINGSTON KHX8500D2K2/2G HYPERX 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL DDR2 PC8500 1066MHZ Zalman 9700 Cooler, Zalman 600W PSU, GPU: Sapphire ATI 3870 512 Gddr4, Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
Benim Oc denemelerim testler http://forum.donanimhaber.com/m_23290579/tm.htm
King_Arthur

18 Mayıs 2008; 23:52:00 

quote:

Orjinalden alıntı: -erna-

millet g80 320 gts ile de oyunları full a yakın oynuyor(belki bazı oyunlarda aa+af kapalı bi şekilde)
en kötü ihtimal g92 gts ile full oynuyor
eğer bi arkadaş g92 gts i ile bütün oyunları fullde oynuyorsa neden bu karta terfi etsin?

buna benzer yorumları çok görüyorum ama kimse 22" (1680*1050) yada 24" (1920*1280) ekranlar kullanmıyormuş gibi konuşuyorsunuz.
ben şahsen bu yüzden CRYSIS'i daha oynamadım, dvd'si hazır rafta bekliyor.

Intel Core2Duo E8400 / Gigabyte EP35-DS3R / 2x2GB ADATA DDR2 800 / 512MB Gigabyte 8800GT TurboForce TypeB / 2x500GB Seagate 7200.11 32MB NCQ Sata2 / LCPower Arkangel 850W / Creative X-Fi XtremeMusic / ViewSonic 22" VG2230wm LCD / Nec 20x Sata / Zalman 5.1 Headphones / Silverstone HTPC / Microsoft Laser 6000
St Batuhan

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 23:58:16 

quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

quote:

Crysis oyun değil bir basyapıt adeta film gibi

-erna-

19 Mayıs 2008; 2:23:28 

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur