Ben Raid olarak kullanmak istiyorum. Yanina ek olarak 2 tane 80GB almayi dusundum. RAID de sorun olurmu (bu arada RAID 0, 1vb. var) Hangisi oldugunu bilmiyorum ama diskleri toplayip tek HDD gibi gordugu secenegi yapmak istiyorum. Yani amacim performansi arttirmak
Ayni boyuttaki ayni marka diskten mi almaliyim Ayni marka farkli boyut olur mu Veya farkli marka farkli boyutta sorun cikar mi?
YasiKa
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
17 Mayıs 2008; 13:30:32
2 tane 80 GB ile sistem diski olusturup 250 liği depo veya bunun yanına da 250 alıp 2. Raid i oluşturabilirsiniz. Raid0 düzeninde performans artısı elde edersiniz.
Ben Raid olarak kullanmak istiyorum. Yanina ek olarak 2 tane 80GB almayi dusundum. RAID de sorun olurmu (bu arada RAID 0, 1vb. var) Hangisi oldugunu bilmiyorum ama diskleri toplayip tek HDD gibi gordugu secenegi yapmak istiyorum. Yani amacim performansi arttirmak
Ayni boyuttaki ayni marka diskten mi almaliyim Ayni marka farkli boyut olur mu Veya farkli marka farkli boyutta sorun cikar mi?
Tesekkurler.
80gb kapasite ileriyr dönük olarak düşünürsen( şu an bile) yetersiz zaten 2x80gb alıp raid0 yapsan 2 diskin kapasitesi toplamda 80gb olacak(raid0 olarak) bence yetersiz. 2 adet 250gb alırsan 2x250gb raid0 + 250gb depo olur kafi raid0 için aynı kapasite kullanma yolunu seç 250+250 şeklinde.
Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_Sapphire HD 4870 512mb ___Seagate 410AS Raid0 __ 19 LG 1950SQ __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W
raid 0 da 80+80 gene 80 yapmıyoki 140 falan yapar zaten mantıklı olanda bu iki 80 alıp raid yapmak sistemi oraya kurmak çünkü depo olarak raid0 kullanmak pek akılcı değil
o kadar teknoloji çıkardılar, hala hdd'lerin belli alanlarını raid için bölemiyoruz değil mi? Yani elimdeki 2 250 GB'lik HDD'yi 2'şer partisyona bölüp (ör. 50+200), bu 50 GB'lik partisyonlarla RAID yapamıyoruz di mi?
Orjinalden alıntı: 865pe 80gb kapasite ileriyr dönük olarak düşünürsen( şu an bile) yetersiz zaten 2x80gb alıp raid0 yapsan 2 diskin kapasitesi toplamda 80gb olacak(raid0 olarak) bence yetersiz. 2 adet 250gb alırsan 2x250gb raid0 + 250gb depo olur kafi raid0 için aynı kapasite kullanma yolunu seç 250+250 şeklinde.
Merhaba,
Yukaridaki mesajda yanlis bir bilgi var sanirim RAID versiyonlarini karistirdi arkadasimiz. RAID 0 yaparsaniz iki diskin toplam kapasitesini tek disk gibi kullanirsiniz yani 80+80 seklinde RAID 0 yaparsaniz kapasite 80 olmaz... RAID 0 in tek handikapi disklerden biri bozulursa 2 diskteki tum veriyi de kaybedersiniz. 2 diskten birinin bozulma ihtimali 1 diskin bozulma ihtimalinden fazla olacagi icin onemli datalarinizi RAID 0 da tutmak cok mantikli degildir. RAID 0 yapip sistemi ona kurmak ve onemli datayi 3. bir depo diskinde tutmak hata toleransi saglayacaktir...
Orjinalden alıntı: 865pe 80gb kapasite ileriyr dönük olarak düşünürsen( şu an bile) yetersiz zaten 2x80gb alıp raid0 yapsan 2 diskin kapasitesi toplamda 80gb olacak(raid0 olarak) bence yetersiz. 2 adet 250gb alırsan 2x250gb raid0 + 250gb depo olur kafi raid0 için aynı kapasite kullanma yolunu seç 250+250 şeklinde.
Merhaba,
Yukaridaki mesajda yanlis bir bilgi var sanirim RAID versiyonlarini karistirdi arkadasimiz. RAID 0 yaparsaniz iki diskin toplam kapasitesini tek disk gibi kullanirsiniz yani 80+80 seklinde RAID 0 yaparsaniz kapasite 80 olmaz... RAID 0 in tek handikapi disklerden biri bozulursa 2 diskteki tum veriyi de kaybedersiniz. 2 diskten birinin bozulma ihtimali 1 diskin bozulma ihtimalinden fazla olacagi icin onemli datalarinizi RAID 0 da tutmak cok mantikli degildir. RAID 0 yapip sistemi ona kurmak ve onemli datayi 3. bir depo diskinde tutmak hata toleransi saglayacaktir...
bende ASUS A8N5X anakart var nForce 4 çipsetli yani nvidia denetleyicili... ben buna 2 adet 120gb lik seagate'e RAİD 0 yaptım ve yaklaşık 2 senedir kullanıyorum... memnunum... Şu an yeni bir anakart aldım yarın gelecek inşallah.. MSI K9A2 CF-F ve AMD64 5200+ işlemciyi gittigidiyordan aldım... Yalnız gittigidiyordan aldıım için önce denemem lazım fazla güvenemem... Eğer hdd leri takar ve bir problem çıkarsa benim için önemli olan birçok veri gider... bunun için bir 10 yada 20 gb lık hdd aradım bulamadım hem hddlerim neredeyse tamamen dolu... 1- Acaba anakartları deiştirirken problem çıkarmı... raid 0'ı aynen aktif hale getirdiimde bir sorun çıkarmı denetleyici farklı olduu için ( AMD 790X)...?????? 2- RAID 0 dan kurtulmak istesem nasıl kurtulurum...?? sağlıklı bir şekilde aynı hddleri ayıra bilen bir program yada ona benzer bişi varmı bildiii...?? yani raid0 dan kurtulmak için illaki başka bir üçüncü hddye aktarma yapmak mı lazım ????