Beyler şimdi ben yeni bir ram alacağım da bu ddr2 ve ddr3 ler var.Bunlar arasında bir fark var mı.Şu an bende ddr2 ram var.Ddr3 benim bilgisayara uyar mı acaba? Yardımcı oluranız sevinirim.
Uymaz. Anakartının kutusundan çıkan kılavuz duruyorsa içinde RAM desteği yazar, yoksa/kaybettiysen ve modelini bilmiyorsan şuradan http://www.cpuid.com/cpuz.php CPU-Z programını indir çalıştır, Mainboard bölümünde marka model ismi yazar.. Onunla sitesine bakar tam olarak ne alman gerektiğini öğrenirsin.
Bunlar çok zor geliyorsa marka modeli yaz ben bakarım.
Resimden de anlaşılacağı gibi DDR2 ile DDR3 aynı ankartta kullanılamaz [yeni model Combo anakartlar hariç]. Ayrıca şuan için DDR3 Ram almaya hiç gerek yok. Zamanlamaları yüksek ve fiyatları da oldukça fazla.
Dual Opteron Dual Core 2218s | Tyan 2915 | Quad SLI (2) 7950 XFX 570/1550 | 16GB Ram DDR-2 ecc reg 6 terabytes (8x750GB drives) Raid ex8350 pci-e controller | Dual linked 750W power supplies | Suse 10.1 64-bit Apple 30" Cinema LCD at 2560x1600 | Windows Enterprise Server 2003 64-bit Stacker CM server case | Deck Legend Keyboard