Fujitsu-Siemens'in bu model bilgisayarını almayı düşünüyorum. Sizlerin ve varsa aramızda bu modeli kullanan arkadaşların görüşlerini almak isterim. Ayrıca fiyat-donanım açısından bu modele yakın başka marka, başka model önerileriniz de olursa çok sevinirim.
Asus M51SN ile karşılaştırdım şimdi. Asus'un artısı ekran kartı galiba, gözden kaçırdığım başka bir şey yoksa?
Fujitsu tercih etmemin nedeni servisi aslında. Fujitsu'nun eski bir modelini kullanıyorum ve Ankara'da oturuyorum. Önceki servisinden de, şu andaki serivisinden de (firma değişmiş) memnunum. Şimdi bir de telefonla evden teslim almaya başlamışlar herhalde.
Asus'un servisi de herhalde fujitsu'dan aşağı kalmaz ...
Üç-dört markanın dışına çıkmadan bir araştırma yapmıştım ve Asus bunların içinde değildi. M51SN ... evet olabilir, güzel bilgisayarmış ...
Amilo xi 2428'de karar kıldım ve aldım. Fiyatının uygun olması en önemli etkendi ...
Daha önce hiç yazmadığım ama bilgisayar konusunda ilk başvuru kaynağım olan bu foruma, ben de bu modelle ilgili sormak istediklerinizi yanıtlayarak, çıkardığı sorunlar konusunda bilgi vererek katkı yapmak istiyorum. Elimden geldiğince ... Yalnız, ortalama bir bilgisayar kullanıcısı olduğumu belirtmek isterim.
Donanım: T9300 işlemci, 2 GB hafıza -3 GB yaptırdım-, 250 GB sabit disk, Nvidia 8600M GS. Fiyat: 1303$+KDV. Alman malı ...
İlk olarak vista puanlarını yazayım - ne derece önemli, bilmiyorum.
İşlemci: 5,4 Bellek: 5,0 Grafikler: 5,0 Oyun grafikleri: 5,2 Birincil sabit disk: 5,1
Sessiz bir makine ve ısınma problemi yok ...
Yalnız pili gece % 100 şarjlı bırakıp, sabah açtığımda % 98-99 gibi değerlerde oluyor. Şimdilik tek olağandışı durum bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atilla_atillA -- 25 Mayıs 2008; 16:19:30 >
arkadaslar bende bu makineyi vatanin kampanyasi ile almayi dusunuorum kullanlar oyun performansi hakkında yorum yapablirmi kullanimi nasildir cok ısınırmı uzun süreli kullanimlarda sorun yaratırmı servisi nasildir bu sorularimi cwplarsaniz sewirimi
bende dun vatan comp. tan bu makıneyı aldım.. gayet memnunum su an ıcın.. yerınde servis olayı cok gusel ayrıca dıer urunler gıbı uzak dogu malı degıl ALMAN uretımı.. almanlar bole konularda nasıl saglamcı oldugunu anlatmama gerek yok sanırım. fan gayet sessiz 2 gundur acık duruo laptop ole aman aman bı ısınma problemıde gozume carpmadı. DVD okuyucusuda normal laptop standartlarında calısıo..ınsallah ılerıdede bı sorun cıkarmaz.. hdmi cıkısı olmasıda buyuk bı artı tabıkı ;)
Artıları Hız konusunda oldukça iyi. Benzerleriyle karşılaştırdığımda memnunum. Vista'da 4.8 puan alıyor. Oyunlarda sorun yaşamadım. Ace of Empires 3 , Quake Wars Enemy Territory , Vista uyumlu olmasa bile Entropia universe iyi çalışıyor.
Eksileri
XP desteklenmeyen işletim sistemleri arasında ve kurulumu çok zahmetli. Sürücüleri birçok uğraşıdan sonra kurabiliyorsunuz.
Pil ömrü kısa (1,5 saat) ve boşta beklese bile 4-5 günde kendiliğinden bir miktar boşalıyor. (% 90 a düşüyor)
Klavyenin olduğu bölüm çok ısınıyor. Hatta bu yaz aylarında elimi yakıyor. Harici fanla soğutuyorum. Eğer iddia edildiği gibi nVidia 8600m serisinde de işlemci ile devre arasındaki malzemenin ısıdan deforme olması durumu varsa yandık demektir.