Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
kasa içi hava sirkülasyonu ile ilgili!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> kasa içi hava sirkülasyonu ile ilgili! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mauseler

15 Mayıs 2008; 23:58:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

şimdi bende hig power 500 watlık bi güç kaynağı var bunun altında buna ait büyük bir fanı var. bir de kasanın arkasında eksoz fanı denilen 80 mm lik fan vardı çok ses yapıyo diye yeni bi tane aldım. şimdi benim büyük fanlı güç kaynağı kasanın içinde ki sıcak havayı güzelce dışarı atıyor diye düşünüyorum şimdi soru şu, peki ben yeni aldığım 80 mm lik fanı (eksoz fanı) dışarıdan kasanın içine hava verecek şekilde monte etsem, yönünü öyle ayarlasam olurmu. çünkü güç kaynağının fanı sıcak havayı tahliye eder diye düşünüyorum bu yeni takacağım fanda kasanın içine soğuk hava verir diye düşündüm, bilmiyorum siz nedersiniz! ayrıca kasanın önünde ayrı bi fan yok ve ekran kartının da fanını düşünmek gerek! bu kanuda yardımlarınızı bekliyorum!

İntel e8400, Gigabyte ep35 ds3r, Sparkle 8800gt, Kingston 2 gb ram!
Temren

16 Mayıs 2008; 0:24:43 

80mm'lik fanı air duct'a içeri hava verecek şekilde takabiliyorsan öyle tak derim. Uyması lazım. Eğer takamıyorsan psu'nun altında içeri hava verecek şekilde takınca çok farkı olmamıştı bende. Yine ekzos fanı olarak kullan.

Tabi kendin de test edebilirsin. anakart ve işlemci sıcaklıkları 1-2 derece değişebilir fanın yönüne göre. Ama benim tahminim en verimlinin air duct'ta olacağı o da olmazsa yine ekzos fanı şeklinde dışarıya çalışacağı şeklinde.

kolay gelsin

Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
krm-iks

16 Mayıs 2008; 1:47:14 

quote:

Orjinalden alıntı: mauseler

şimdi bende hig power 500 watlık bi güç kaynağı var bunun altında buna ait büyük bir fanı var. bir de kasanın arkasında eksoz fanı denilen 80 mm lik fan vardı çok ses yapıyo diye yeni bi tane aldım. şimdi benim büyük fanlı güç kaynağı kasanın içinde ki sıcak havayı güzelce dışarı atıyor diye düşünüyorum şimdi soru şu, peki ben yeni aldığım 80 mm lik fanı (eksoz fanı) dışarıdan kasanın içine hava verecek şekilde monte etsem, yönünü öyle ayarlasam olurmu. çünkü güç kaynağının fanı sıcak havayı tahliye eder diye düşünüyorum bu yeni takacağım fanda kasanın içine soğuk hava verir diye düşündüm, bilmiyorum siz nedersiniz! ayrıca kasanın önünde ayrı bi fan yok ve ekran kartının da fanını düşünmek gerek! bu kanuda yardımlarınızı bekliyorum!

o 80 mm fanı eksoz olarak kullan, öntarafta fan takabileceğin yer varsa orayada kasanın içine üfliyecek şekilde tak

Dünyanın fitilini bulduğum gün...
.45 ACP

16 Mayıs 2008; 10:28:44 

benim tecrubelerime gore kasa icine kralindan sogutma yapsan 360 derece, en kral fanlari en kral kasaya taksan yine de ortamdan daha sicak oluyor en guzeli uzay montaj aslinda.senin durumunda ac yan kapagi gitsin.

cyrix120

x2 3600 - Biostar 560 A2+ - 2*1 Veritech 800 revoltec copper- 2*512 Ocz Gold 800 - Palit 8500gt Sonic vf700 - 160 gb WD AAJS Scythe Silent Drive - Xilence 400w - Asus 1814BLT - LG Flatron L1750H - A4Tech G6-70D - Speedpad - Logitech keyb. - Microlab 5.1 - Live 5.1 - CM Aerogate - MGE 600 ups - APC 1200 regulator - AC Freezer 64 - Thermalright chipset - Newance Tower BTX

x2 5600 - Foxconn 770 sb700 - 2*1 Corsair 675 - Powercolor 4870 - 2*80 gb seagate raid0 - FSP BSII 500w - Asus1814BLT - LG 1960TR-BF - A4Tech XL-740K - A4Tech X7 pad - A4 X7 keyb. - Philips Spa9300 2.1 - Audigy2 ZS - Avertv 203 - Zalman MFC1 - TT Big Type 120 - Thermalright chipset - TT SpritII chipset - APC 800 ups - Enermax Chakra.
denizg
Uzaklaştırılmış
29.9996905902735 gün cezanın 10 günü kaldı.

16 Mayıs 2008; 14:33:52 

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

benim tecrubelerime gore kasa icine kralindan sogutma yapsan 360 derece, en kral fanlari en kral kasaya taksan yine de ortamdan daha sicak oluyor en guzeli uzay montaj aslinda.senin durumunda ac yan kapagi gitsin.

yan kapağı açınca çok pis oluyor.anakartın üzerine tozlar yapışıyor
swordmaster

16 Mayıs 2008; 14:43:31 

quote:

gerçektende uzay montajda sıcaklıklıklar şahane oluyor. Görsel olarak göze hoş görünecek şekilde neler yapabilrim bir bakayım. Hay allah tam kurtulduk derken aklıma neleri sokuyorsun yaa.

www.zeytin.megabb.com üye olun bekliyoruz. Paylaşım sonsuz.
Ne mutlu Türküm diyene!!!
.45 ACP

16 Mayıs 2008; 18:28:39 

biraz genis zaman bulayim suna benzer bir sey yapacam oteki makinede.bu uzay da tip harap simdi gostermeyeyim.chakra kasadan hdd kutusu sokecem resimdeki tayvanli kardes de oyle bir sey yapmis zaten.evde anne es farketmez her hangi bir disi varlik olmasi yetiyor yani ay toz olur oyle olur mu, cok cirkin, bozulur o sekilde...vs sirf didrdir cekmemek icin yapmiyor cogu erkek yoksa bilmeyle alakasi yok mantik meselesi ya isinan aletleri koyuyorsun bir kutuya sonra ortam sicakligi ufleyen fanlarla sogutacam diye ugrasiyorsun.cizdim ben gecen yaz evde rahat 30 40 fan var.zavalliben.gif

cyrix120

x2 3600 - Biostar 560 A2+ - 2*1 Veritech 800 revoltec copper- 2*512 Ocz Gold 800 - Palit 8500gt Sonic vf700 - 160 gb WD AAJS Scythe Silent Drive - Xilence 400w - Asus 1814BLT - LG Flatron L1750H - A4Tech G6-70D - Speedpad - Logitech keyb. - Microlab 5.1 - Live 5.1 - CM Aerogate - MGE 600 ups - APC 1200 regulator - AC Freezer 64 - Thermalright chipset - Newance Tower BTX

x2 5600 - Foxconn 770 sb700 - 2*1 Corsair 675 - Powercolor 4870 - 2*80 gb seagate raid0 - FSP BSII 500w - Asus1814BLT - LG 1960TR-BF - A4Tech XL-740K - A4Tech X7 pad - A4 X7 keyb. - Philips Spa9300 2.1 - Audigy2 ZS - Avertv 203 - Zalman MFC1 - TT Big Type 120 - Thermalright chipset - TT SpritII chipset - APC 800 ups - Enermax Chakra.
AMFİBİ

16 Mayıs 2008; 21:36:53 

quote:

biraz genis zaman bulayim suna benzer bir sey yapacam oteki makinede.bu uzay da tip harap simdi gostermeyeyim.chakra kasadan hdd kutusu sokecem resimdeki tayvanli kardes de oyle bir sey yapmis zaten.evde anne es farketmez her hangi bir disi varlik olmasi yetiyor yani ay toz olur oyle olur mu, cok cirkin, bozulur o sekilde...vs sirf didrdir cekmemek icin yapmiyor cogu erkek yoksa bilmeyle alakasi yok mantik meselesi ya isinan aletleri koyuyorsun bir kutuya sonra ortam sicakligi ufleyen fanlarla sogutacam diye ugrasiyorsun.cizdim ben gecen yaz evde rahat 30 40 fan var.zavalliben.gif

Yahu Allah rızası için bakar mısınız şu erkek milletinin maruz kaldığı zulme? Vay anam vayy

Sevgili kardeşim, fazla dökülüp saçılmadan, aynı zamanda uzay kasa kullanmak istiyorsan, birkaç arkadaşıma yapmıştım aşağıdaki gibi bir sistem. İsteyen olursa, yine yaparım.

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GERKETİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> kasa içi hava sirkülasyonu ile ilgili! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ICYBOX USB sabit disk kutusu
ICYBOXun 2.5lik usb disk kutusunu inceliyoruz
Race Driver GRID video
Güzel grafikler, gelişmiş hasar modellemesi ve hız yarışa hazır olun!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar