Aynı problem bizde de var. Elde ettiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
...
Bu sistemler genellikle 1, 2 ya da 4 mikrofonlu olabiliyormuş. Fakat ne kötüdür ki mikrofon sayısı arttıkça fiyat da aşırı artıyor.
Satıcılara "mikrofonlardan bir tanesi bir şekilde kaybolduğunda, sizden mikrofon alabiliyor muyuz?" diye sorduğumuzda böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyorlar.
Uygun fiyatta (ki bence bunlar da fahiş rakamlardır) ürünler, maalesef bilindik isimler değiller. Biz, bu markalara güvenip bu mikrofonları almaya cesaret edemedik.
Aslına bakarsanız, en şık olanı bu işi tanıdık bir elektronikçiye yaptırmak.
Amplinize giriş için de bir FM radyo (kaliteli olması daha mantıklı) kullanmak. Bunun ile ilgili aşağıdaki linke bakarsanız oradak bizim yaptığımız yazışmaları okuyabilirsiniz.
Selamlar, aynı sorunu bizde yaşıyoruz.Fm verici aklıma gelmişti.Ama şu küçük transmitterlerden düşünmüştüm.15-20 mt.menzili olsa yeterli olacak.
Acaba bu tip ürünlere mikrofon takılarak, alınacak ses kalitesi nasıl olur? 5-6 tane transmitteri aynı frekansa ayarlayarak,anfi girişinede radyo bağlantısı yaparsak yeterli olur diye düşünüyorum.
Hem Fm verici-alıcı şeklinde anfinin tek girişi kullanılmış olacak.. El yapımı devrelerin, "usta" gerektirdiği ve güç kaynağı, anten ve mikrofon birimlerinin toplu durmayacağını düşünüyorum. Aşağıdaki linkte düşündüğüm bir transmitter var. Transmitter kullanan, deneyimli arkadaşların fikirleri çok önemli...
Yukarıdaki yazımı konu hakkında fazla araştırma yapmdan yazmıştım.Ama şimdi bi kaç konuya baktım ve "kapsama alanı" nın tam bi muamma olduğunu gördüm.Adamlar oto içinde bile parazitten bahsediyor!
Eee, ne yapmalı acaba?Hocam konu hakkında gelişmelerden bizide bilgilendir. Herşey çocuklar için