Merhaba, yeni evim için aşağıdaki beyaz eşyaları almayı düşünüyorum da yorumlarınızı alabilir miyim? yada fiyatları bu civarda olan diğer aletleri de tavsiye ederseniz sevinirim.
buzdolabı: bosch kdn 49v00 ne no frost (70x70) : 1350 YTL
çamaşır mak: siemens 1000 devir 6kg : 700 YTL (modeli tam hatırlamıyorum ama WM10E160TR olmalı.)
bulaşık mak: siemens 4 programlı 1/2 yıkama opsiyonlu: (modeli tam hatırlamıyorum ama SE24E232TR olmalı)
Fırın: bosch wok + turbo + resistant : 680 YTL (bunun da modelini bilmiyorum ama HSV625020T beyaz olabilir)
Buzdolabını kesinlikle önermiyorum.Bunun yerine Carrefour'da 1140YTL/12 taksit satılan Siemens KS59U920NE modelini öneririm.Çok daha kalitelidir. Çamaşırda da 700YTL'ye Siemens WM10E160TR'den daha üstün olan Profilo CM1000CTR modelini öneririm.Profilo'nun bu makinesi çamaşır kapasitesi haricinde WM10E260TR modelinin aynısıdır. Bulaşık ve fırın gayet güzel. Şimdiden hayırlı olsun,ama buzdolabını asla önermiyorum.
Ben de şu an darty'lerde 1199'a satılan hatta daha uyguna satıldığı yerler olan, samsung rt-53ma modelini öneriyorum, siemens ks59 modeli de kaliteli buzdolabı ama samsung bence daha şık inceleyin derim. Çamaşır makinasında Profilo cm1000ctr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 17 Mayıs 2008; 13:12:01 >
Ben de şu an darty'lerde 1199'a satılan hatta daha uyguna satıldığı yerler olan, samsung rt-53ma modelini öneriyorum, siemens ks59 modeli de kaliteli buzdolabı ama samsung bence daha şık inceleyin derim. Çamaşır makinasında Profilo cm1000ctr
Bulaşık makinesi ile fırını gidip alacağım bugün. fiyat olarak daha ucuzunu göremedim. diğer tavsiye ettiğiniz modellere de gidip bakamadım. onlara da en kısa zamanda bakıp karar vereyim.
birşey daha sormak istiyorum. hep siemens bosch alıyoruz ama ilerde problem çıkınca servisi daha pahalı olmaz mı bunların? yani arçelk 50 alırken bunlar 100 almaz mı?
Ayrıca bunların yanında 82 ekran LCD televizyon olarak ne almamı tavsiye edersiniz. Samsung 32S81 : 1300YTL ama dış görünümünü çok sevmedim. özellikleri nasıldır bunun...yada başka ne önerirsiniz.
Yorum yazanlara çok teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: holostaticus
bulaşık mak: siemens 4 programlı 1/2 yıkama opsiyonlu: 720 YTL (modeli tam hatırlamıyorum ama SE24E232TR olmalı)
Fırın: bosch wok + turbo + resistant : 680 YTL (bunun da modelini bilmiyorum ama HSV625020T beyaz olabilir)
Servis fiyatları o kadar da farketmiyor.İki marka arasındaki büyük kalite ve özellik farkını da katarsak her türlü kardasınız.Servis için göz göre göre kötü mal almak bana mantıksız geliyor.
Beyaz eşya konusundaki bilgim tv de yok.Ondan sizi yanlış yönlendirmek istemem.Herkes bildiği konuda konuşsa zaten herşey rayına otururdu.Maşallah genelde bu tür forumlar atıp tutanlarla dolu da.
Profilo cm1000ctr çamaşır makinesi 7KG kapasiteliymiş. bana 6KG yeterli. başka model varmı önerebileceğiniz.
Bu cihazlar kilo başına elektrik ve su tüketirler.(Kilo başına 0.17kw/h elektrik.) Profilo'ya 6 kg koyduğunuz zaman 6kg Siemens ile aynı elektrik-suyu tüketir ve program aynı sürede tamamlanır,yani kısaltılır. Siemens'in tamburu 53lt, Profilo'nun tamburu 55lt'dir. Ondan Profilo'yu içiniz rahat tercih edebilirisiniz.Çok çamaşır çıktığı zaman da pratik olur. Ne kadar çamaşır koyarsanız o kadar program süresi,su ve elektrik tüketimi olacaktır.Fuzzy control olan tüm cihazlarda durum böyledir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 19 Mayıs 2008; 16:25:55 >
bulaşık mak(siemens 24se232tr), fırın(bosch HSV625020T) ve çamaşır makinesi(profile cm1000ctr) siparişi verdim toplam 2100 YTL. buzdolabını tam karar veremedim. Siemens KS59U920NE modelinde kataloğunda altı derin dondurucu üstü no-frost yazıyor. bunu tam anlamadım ne demek olduğunu. dolabı göremedim satıcının elinde o anda yoktu. bir de satıcı o modelin biraz eski olduğunu ve daha yeni modellerden olan bosch 49631 yada siemens 49u631 (ikisi de aynıymış) modelini önerdi. fiyatı 1500 müş. tabi satıcı yüksek fiyatlıyı da satmak istemiş olabilir.
fiyat olarak biraz fazla geldi bana.. samsung rt-53 1000 ytl idi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holostaticus -- 20 Mayıs 2008; 18:27:45 >
bulaşık mak(siemens 24se232tr), fırın(bosch HSV625020T) ve çamaşır makinesi(profile cm1000ctr) siparişi verdim toplam 2100 YTL. buzdolabını tam karar veremedim. Siemens KS59U920NE modelinde kataloğunda altı derin dondurucu üstü no-frost yazıyor. bunu tam anlamadım ne demek olduğunu. dolabı göremedim satıcının elinde o anda yoktu. bir de satıcı o modelin biraz eski olduğunu ve daha yeni modellerden olan bosch 49631 yada siemens 49u631 (ikisi de aynıymış) modelini önerdi. fiyatı 1500 müş. tabi satıcı yüksek fiyatlıyı da satmak istemiş olabilir.
fiyat olarak biraz fazla geldi bana.. samsung rt-53 1000 ytl idi..
Ürünleriniz hayırlı olsun. Gayet güzel fiyata almışsınız. Samsung RT-53 modeli o fiyata kaçmaz çok iyi yani. Ama A sınıfı olsun isterseniz Siemens KS59U920NE derim. Çok eski model olmasa da 49 serisine göre çok daha iyidir. Bosch-Siemens 49 serisi çok kalitesiz buzdolaplarıdır. Katalogta da yanlış bilgi verilmiş, dondurucusu normal yukarıdadır. İnternetteki resimlerden inceleyebilirsiniz.
profilo çamaşır mak aldım ama aklımda bir soru kaldı onu sorayım. su jeti denen bir teknoloji varmış. tam olarak nasıl birşey bu. çok faydası var mı? ayrıca bu makineden yok mu?
profilo çamaşır mak aldım ama aklımda bir soru kaldı onu sorayım. su jeti denen bir teknoloji varmış. tam olarak nasıl birşey bu. çok faydası var mı? ayrıca bu makineden yok mu?
Teşekkürler.
Su jetinde su boşaltma pompasına benzer bir pompa var.Kazanın dönmesinden bağımsız olarak bu pompa kazanın dibindeki suyu alıp tepeden püskürtüyor. Bunu icat eden marka Electrolux'tür. Arçelik'in makineleri kazanın tepesinden verir, o kadar işlevsel değildir. Electrolux'ün makineleri ise ön lastiğin üst kısmından direkt çamaşırların ortasına püskürtür.
Sizdeki Profilo ise durulama aşamalarında su alırken aldığı suyu direkt çamaşırların ortasına püskürtüyor Electrolux gibi. Ama sadece su alırken yapar. Bir de Profilo'nun kazanlarındaki pedallar yıkama suyunu kazan dönerken alt kısımdan toplayıp üste çıkınca çamaşırın üzerine verecek şekilde çalışır. Yani kazan döndükçe tepeden duşlama yapar. Electrolux ise kazan hem dönerken hem de dönmezken duşlar. Amaç su devirdaimi sağlayarak çamaşırı daha çabuk ıslatmak ve etkin durulama sağlamaktır.