hem analog hem dijital hem de HD TV destekli bir TV kartı tavsiyesi istiyorum..aşağıda linklerde kafama yatan 2 adet tv kartı linki gönderdim..bunlardan DVB-S pro olanı HD destekliyormuş..acaba hybrid olan da HD destekliyor mu onu anlamadım..fakat kafama takılan şey bu 2 si arasındaki farklar nelerdir? siz hangisini tavsiye edersiniz veya başka tavsiye edebileceğiniz marka ve model var mı? mesela skystar falan diyorlar ama bu skystar ile avermedia arasında yapı olarak bir fark var mı?
tavsiye ede ede bi hal olduk HD uyumlu diye bişey yok bence sacmalik. ben skystar aldigimda HD destekli diye almamiştim (gerci ozamanlar HD diye bişey yoktu hatirlamiyorum) ama benım tv kartim şu senın gösterdiklerine bin basar ben skystar 2'imle HD yayınlarini izliyorum. analog yayın demişsin napican analog yayını analogtan kanal bile cikmiyo ya
ama ileriye dönük olarak almayi düşünüyosan karasal yayınlari almak icin bi tv karti vardi adını unuttum neydi hem karasal hemde digitali destekliyodu.
*SS2 ile aver arasindaki yapi farkini anlamadim? neyin yapisi? açarsan biraz yardim ederim.
GIGABYTE GA EP35-DS3R Rev.2.1 Bearlake INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz SPARKLE Calibre P888+ 8800GT 512MB CORSAIR 2X1GB KIT DDR2-1066MHZ DOMINATOR SEAGATE 500GB THERMALTAKE VI1000BWS M9 MID TOWER FSP BlueStromII 500W Logitech X-530 70W 5+1 Microsoft Notebook Optical mause 3000 Nec 3510a Dvd-Rw Creative 7.1 Audigy Card SkyStar 2.6D GoldMasTer Diseq Motor By 35 Satellites İn 3500 Canals
Nedenlerine Gelince; Asagidaki ozelliklerin bir cogu Skystar'da bulunmuyor. Skystar'daki hersey de AverTV de var.
1. Hem Analog yayinlari hem de Dijital Uydu yayinini destekliyor. FM radyosu var ve burdan dijital kayit yapabiliyorsun. (Skystar'da yok)
2. Vista MCE destegi var, (Skystar'da yok) ProgDVB'yi destekliyor, art digeri bazi yazilimlari da destekliyor, kendisinin de iki tane yazilimi var. Yani istedigin yazilimda, hosuna giden hangisiyse onunla kullanabilirsin.
3. Istedigin gibi HDTV destegi mevcut.
4. Kendi yazilimini kullandigin zaman H.264 kayit yapabiliyorsun. H.264 MPEG-2 ye gore cok daha az kapliyor. (Skystar'da yok)
5. Kopozit ve S-Video girisi sayesinde oyun konsollarini, video teyp oynaticisini, DV kamerayi baglayip dijital kayit yapabiliyorsun. (Skystar'da yok)
6. Bilgisayarin kapaliyken otomatik kayit baslatma ve bitirince de tekrar otomatik olarak bilgisayari kapatma. Boylece istedigin programi kaydedebilirsin. ( Skystar'da var mi bilmiyorum )
Onun disinda yapi farkina gelince.
1. Aralarinda donanim bakimindan nerdeyse hicbir bir fark yok. Ikisini yapisi da ayni. Belki de ayni yongayi kullaniyorlardir. Bir tuner ve cevre elemanlari. Hepsi ayni isi yapiyor. Olayi farklilastiran daha cok yazilim. Yazilim konusunda da bence Avermedia cok daha iyi. Cunku hem kendi yazilimi var, hem de diger yazilimlari destekliyor.
2. Avermedia'nin kalitesine de kimse birsey diyemez herhalde, yillarca kullanan arkadaslarimi biliyorum. Zaaten Avermedia dunyanin en buyuk TV karti ureticilerinden.
3. Avermedia'nin bukadar ustunlugunun yaninda fiyati da daha ucuz.
Benim demem o ki sen karar ver, bi tarafa Avermedia'yi diger tarafa Skystar'i koy, bence durum ortada.
Avremedia'nin sayfasina da bakabilirisn daha fazlasi icin.