Harici HD almak istiyorum. Fakat bir kaç kişiden duyduğum kadarı ile 2.5" sürekli kullanım için uygun değilmiş. Yani sadece veri taşıma yada depolama için uygun denildi. Ben HD ye tüm mp3 lerimi ve filmlerimi atıp sürekli bilgisayara bağlı olarak kullanmak istiyorum. 2.5" ile bunu yapabilir miyim? 3.5 lar biraz büyükte :)
ben 120 GB XS Extra Smart diski bu amaçla kullanıyorum. 6 aydır hiç sorun yaşamadım. Çok sessiz ve şık. Şimdi araştırıyorum 320 GB tı ne zaman çıkacak diye. Belki 250 GB olanını alacağım. Aşağıdaki linkte de uygun fiyatı. Tavsiye ederim. http://www.toby.com.tr
2.5" iç parçaları daha az ısındığından daha fazla ömürlü. Ayrıca ister 2.5" ister 3.5" olsun garanti sürelerine bakın.
wd nin garanti şartları cok iyi değil sonucta 3 yıl ama adamlar diyorki iyice kitapcığı okuyun internet sitesinden araştırın sonra bize gelin. ha birde 1 aylık telefon servisi var o da ilk ardığında başlıyor
hangi makale bilmiyorum sunduğu argumana bakmak lazım. Fakat fiziki donelere dayanarak en kötü durumda bile 2.5" ler 3.5" lere göre daha uzun ömürlüdür. Burda belirleyici olan en önemli faktör içindeki parçaların ısınma ve yıpranmaları ki, 2.5" de bunlar daha az.
Dostum 2,5" leri yanında rahatlıkla taşırsın .3,5" de hem adaptor kullanmak zorundasın hemde boyutları cok büyük . Artık 320 gb 2,5"ler cok uygun eger yanına bilgilerini taşımak istiyosan bence 3,5" gereksiz .Kapasite olsun ama masamda kalsın diyosan 3,5" al !!!!
2,5" ve 3,5" lerde bence arıza oranı aynı Teknoloji olarak aynı şeyi kullanıyor .SSD disklerde mantalite farklı sadece onlar usb bellekdeki chipleri kullanıyor bu yuzden zaten SSD ler şuanda cok pahalı ..
Teknoloji hepsinde aynı ....bir yere vurmazsan düşürmezsen büyük bir sorunyaşamazsın .Çok onceden bir yazı okumuştum disklerin donuş hızının tersine dogu cevirdiginde büyük bir arıza oluşurmuş ,normalde cogu markada darbelere karşı dayanıklılık var.Notebookların cogunun icinde TOSHIBA disk kullanılıyor bunun nedeni ise darbeden en az zararı bu markanın gormesiymiş .Malesef ki TOSHIBA sadece notebook disk üretiyor.3,5" de üretimi yok !!! Geçensene Toshibanın yapmış oldugu basın bülteninde okumuştum TOSHIBA noteboogu yere fırlatıp acıyorlar ve sonuc süper NOTEBOOK çalışıyor . Bu duyumlarımı zaten 2 yıl once aldıgım diskte dogruladı .CODEGEN 2,5" aldım icinde TOSHIBA disk kullanılmış gayet memnun kaldım hala da kullanıyorum .hepsi burada gecen 20 gün once indirime girdiginde arkadaşlarıma da aldık hic bir sorun yok ve taşınabilir olması cok onemli Şimdi sitede baktım üst modelleri daha da düşmüş üzeri deri kaplı ve dahili kablı modeli var .Tavsiye ederim