Arkadaşlar benim bi sorunum var , şimdi normal olarak OC atıyorum ayarları felan yapıyorum 3.40 a kadar çıkarttırıyorum , biostan çıkınca pc reset atıyor fan jet gibi dönüyor felan .. Fakat Pc bi açılıyor , gene 2.67GHZ :S indirmeyi denedim 1.60 a indirdim yükseltmeyi denedim maximum 2.67 ye kadar çıkartabiliyorum , sizce sorun ne ?
Anakartını ramlerini psu'nı ekran kartını belirtirmisiniz. biostan eist ve c1e yi disable yaptınızdım anakart gigabyte ise performance enchance kısnmı standart yaptınızmı pci exp 100 de sabitmi. birde 3.4ghz için ramleriniz 850mhz demi çalışıyor yoksa 10xxmhz mi? voltaj olarak işelmciye fsb ye ve mch ye voltaj vermeniz gerenkebilir.
eist ve c1e yi disablemi yapmam gerekiyor ? Pci exp 100 de sabit evet anakart gigabyte performance enchance standartta şu ramlerin voltajını felan bi kontrol edim ben
Arkadaşım Aynı sorun bendede var anakartım gigabyte p35-ds3r(rev2.1) bende e6750 işlemcim ile 413*8=3300mhz de kullanabiliyorum.Daha arttırdığımda bilgisayar reset atıyor bunun sebebi anakartın fsb olarak kaldırabileceği miktar bu. ben max 1654 fsb de stabil çalıştırabildim. Eğer iyi bir anakart alırsan 4ghz hızı bile görürsün.