mavibilgisayardan aldığım parça bozuk çıktı, teknik servisine bıraktım, aradan 3 hafta geçti şimdi gelin arızalı ürünün servise gönderilmesi için bir form imzalayın, 30 günlük süre de böylelikle başlasın diyorlar. e aradan geçen 3 hafta da ne yaptınız o zaman diyorum, arızalı olduğunu tesbit ettik şimdi de ürünün tamir süresi başlayacak ama gelip bir de imza atmanız gerekiyor ondan sonra diyorlar. ürünü bırakırken şikayetimi açıkça söyledim ve teslim fişi karşılığı malı tekniğe bıraktım. e bu nasıl iş şimdi? 3 haftada ne yapıldı? gitmesem 30 gün dolduktan sonra hak iddia edebilir miyim? bana yapılan haksızlık değil mi?
başka dertleri var mıymış? sen neden teknik servise bırakıyorsun ki 3 hafta beklenir mi? ya da gidip direk müşteri hizmetlerine verseydin ya. mavide rezil bu işler. ürünün arızasının tespiti 3 dakikadır 3 hafta değil takar bakar çalışmıyorsa servise gönderir. git güzel bir hır çıkart hallet işini. onlar insanlıktan anlamaz
yaptıkları iş çok saçma olsa da kanunen bi sorun olduuunu sanmıorum... çünki 30 iş gününde deişim yada tamir malın ithalatçı firmaya gönderilmesine dair bi süre.
hocam bence git ama kağıt falan imzalama...onlar şimdi imzayı attığın gün kartı teslim almışlar gibi yapıp 30 günlük süreyi baştan başlatacaklar...senin elinde ürünün teknik servise teslim ettiğini gösteren bir belge varsa sorun yok...3 hafta oldu demişsin yani sana yeni yada arızası onarılmış ürününü teslim etmeleri için kabaca 10 günleri var...zaten ürün aldığında bozuk ise baştan yanlış yapmışsın...direk o anda değiştirmen lazımdı...
Satıcı firma ürünü satmakla yükümlüdür aldığınız ürünün teknik servisleri vardır onarım için direk sizin ürün fatura ve garanti belgesi ile götürmeniz gerekir yani satın aldığınız yer teknik destek vermek zorunda değil onlar sizden aldıkları ürünü sadece sizin yerinize servise bırakır ve takibini yapar 30 iş günü vs. olayı ürünün asıl teknik servisine girişinde başlar
Satılan mağaza 7 gün (veya 15 gün tam emin değilim) içinde arızalı yani ayıplı çıkan ürünü yenisi ile değiştirmek zorundadır yani sizin ürünün arıza tespiti yapılır yapılmaz değişmesi gerekirdi burda mavi suçlu (ben vatandan aldığım rami 1 hafta sonra paketiyle götürüp arızalı olmamasına rağmen iade edip başka ürün almıştım bu mağazadan mağazaya göre değişebiliyor)
başka dertleri var mıymış? sen neden teknik servise bırakıyorsun ki 3 hafta beklenir mi? ya da gidip direk müşteri hizmetlerine verseydin ya. mavide rezil bu işler. ürünün arızasının tespiti 3 dakikadır 3 hafta değil takar bakar çalışmıyorsa servise gönderir. git güzel bir hır çıkart hallet işini. onlar insanlıktan anlamaz
aynen katılıyorum bi hır herşeyi halleder benim ankartta olmuştu gitti 2 hafta kaldı geldi gene arızalı gittim altek bilgisayara bişey yapamayız yenden göndereceğiz dediler bi hır çıkardım orda işe yaramadı ama konta düzgün bi şekilde telefon açtım sonuç yok sonra orda da bi hır çıkarınca ürünün yenisi kuzu kuzu geldi
bence git imzayı at. ama nasıl at: geriye dönük 3 hafta öncesinin tarihini taz ve o şekilde at imzayı. olmaz derlerse de kafasında parçala adamların edepsizliğe bakın..
Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_Sapphire HD 4870 512mb ___Seagate 410AS Raid0 __ 19 LG 1950SQ __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W
Böyle bir sorunu kadıköydeki andremdia ( adını hatırlayamadım ) firmasında yaşamıştım 3-4 hafta beklettiler aslında her hafta avcılardan kadıköye gidip benzin parası harcamak yerine yeni anakart alsaydım daha karlı olurdu en sonunda tepem attı baya bi olay çıkardım orda sonra tüketici hakları ile iletişim kurdum hemen yenisini verdiler olay 6 sene önceydi yalnız hala hatırlarım.
30 günü geçmeyen ürünlerde vatan direk yenisi ile değişim yapıyor en iyisi vatan bence ram slot uyumsuzluğu vardı yetkili servise götürmeden anlaşılamayacak birşeydi ama genede anakartımı yenisi ile değiştirdiler ( biraz konuşuldu tabi :) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ostrich -- 27 Mayıs 2008; 9:31:54 >
Q6600@3.8ghz with Big typ, Gigabyte ex38 ds4, 512Mb Zotac 8800Gt Amp!, 2x1 Gb 950Mhz 4-4-4-12 OCZ Reaper, Seagate 250Gb 7200.10 410as 3AAC, 600 Watt Tagan II force, Thermaltake Soprano RS 101 with 2 x Zalman ZM-F3BL 120MM Blue Light Fan, Creative inspire 4400
arkadaşım hiç bir şekilde sonuç alamazsan basına haber vercem diye tehdit et o zaman kuzu kuzu sana ya yeni ürün verirler dersen ben istemiyorum o firmadan yenisini paramı isterim dersen onuda verirler. Bir de karşındaki elemanla konuşurken ondan daha bilgili olduğun hissini vermeye başlarsan ve tanıdığım başkalarıda benzer sorunları yaşadı ve zorunsuz değiştirdiler dersen haltda genel merkeze telefon açıcam dersen kesin sorunun çözülür.
Dediğim gibi firma senle inatlaşırsa ve bunu devam ettirirse bu konuda gereken her türlü resmi merciye gidecem.Gerekirse gazatelere ilan vercem de.Sizden alış veriş yapan tanıdık eş dostta anlatıcam de. Bizzat biz geçmişde benzer sorunları yaşadık. Ve bu şekilde davranınca şölene şölene olsada senin istediğini yapıyor firmalar. Karşılarında bilinçli bir tüketici görünce ve o kişinin halklarını ne yaparlarsa yapsınlar arıyacağını anladıkları an ürün değiştirme yapıyorlar sen ben istemem yeni ürün dersen paranı bile iade ediyorlar.
Kısaca ürün alırken ve aldıkdan sonra sorun olduğunda aldınız yer sizin bilinçli ve bilgi sahibi biri oldunuzu bilirse.Size karşı iyi davranıyorlar ve en ufak sorununuz da sorun çıkarmadan yardımcı olmakdalar. O sebeple size en büyük tavsiyem. Bir ürün alıcanız zaman ürün hakkında herşeği öğrenin ondan ssnra alış veriş yapın yaparkende sık sık ürünün özellikleri hakkında konuşsun karşınızda size ürünü satan kişi bilgi sahibi oldunuzu anlarsa buda ilerde sorun olduğunda ürünü değiştirmede kolaylık sağlamak da
Alırken bu dediğim olmamış olsada sorun çıkdığında karşı tarafla konuşurken yukarda şölediğim gibi o kişiye ürünle ilgili herşeği bildinizi gösterirseniz size ne şölerlerse şölesinler ikna edemiyeceklerini anlayacakları için iade isteğinizi yada değiştirme isteğinizi kabul edeceklerdir
İşlerimin yoğunluğundan dolayı hala gidemedim, telefon da açmadım bakalım napcaklar diye, bu arada 30 günlük süre doldu hatta bir hafta da geçti ama hala Maviden ses yok. Sonucu buraya mutlaka yazacağım.
olaylar aynen sizin söylediğiniz gibi gelişti, önce nazik bir şekilde hakkımı aramaya çalıştım, paramı istediğimi söyledim ama bana bunun kesinlikle mümkün olmadığını söylediler, b planına geçip haklarımı çok iyi bildiğimi belli edip biraz da cazgırlık yapınca "beyefendi kesinlikle haklısınız bizim çalışanlarımızın hatası olmuş ancak normal prosedür işlemediği ve sorun bizim hatamızdan kaynaklandığı için lütfen size alışveriş çeki verelim kapatalım, bunun parasını da çalışanlardan keseceğiz" dediler. 6 ay içinde kullanılmak üzere çeki almayı kabul ettim. Bu aşamaya gelinceye kadar 30dak kadar geçmişti zaten, daha da diretip paramı geri de alabilirdim ama tatlı dille ikna ettiler yani beni :)
Yol gösterenlere teşekkürler.
bu olaydaki önemli nokta; 30 günlük süre malın satın aldığınız yere tesliminden itibaren başlar
"6 ay içinde kullanılmak üzere çeki almayı kabul ettim."
Aldıgı ürün x lira değerinde ise , x liralık bir çek vermişler.. Herhangi bir ürün alırken Mavi den bunu kullananbilir.. Bir nevi parasını geri almıs diyebiliriz =)