Geçen gün sipariş verdiğim ve eski kullandığım iki soğutucuyu karşılaştırdım... Ekran görüntüleri karşınızda... İşlemci olarak Q6600 2,4 @ 3,51 şeklinde kullandım... Sistem İmzamdakinin aynısıdır...
İki soğutucu arasındaki en büyük hoşuma giden Xigmatek HDT-S1283 modelinin eski modele oranla neredeyse felaket derecede sessiz oluşu... Eski soğutucu bana sessiz gelmişti ilk başlarda zamanla sesinden ve soğutma performansından şikayet edip bir soğutucu almaya karar verdim ve incelemeyi yaptım... Resimler aşağıda artık yorumlar sizin...
xigmatek yükte 1300 devirdeki fanına rağmen çok iyi sonuç vermiş. gerçi kaç dakikadır yük altında belirtmemişsiniz ama tt ile olan fark açık. bende tt big tyhoon'la xigmatek s1283 arasındayım. henüz karar verebilmiş değilim...
sende 6000 yok muydu ben mi yanlis hatirliyorum?sessizlikse oncelik xigmatek.ancak xigmatekin fani 56 cfm.xigmatek alirsan fanini degistirecek 40 ytl ye bir silverstone fm serisi alacaksin cunku 2 kati fazla cfm veriyor ama big typ in fani 80 cfm.100 e yakin fmler gibi degistirmene gerek yok.kasa kapaginda 250mm fan varsa tt olabilir mid towere sigiyor montaji basit, elinde guzel bir fan varsa xigmatek de olabilir.su nasil bir boyut anlamadim yanlis yazmislar.120(W) x 50(H) x 159(D) mm 159 dedigi yukseklikse sigmaz 50 dedigi 150 ise bu da yuksekmis bayagi.
evet 6000 vardı. iyi bir fiyata alıcı çıkınca komple sistemi sattım. şu an e8400 var.
benim için heatsink'in verimliliği daha önemli üzerinde gelen fandan. ne kadar cfm, o kadar gürültü. fiyatlar birbirine yakın. xigmatek daha iyi gibi geliyor gözüme. bir kasayı ölçeyim sığacaksa xigmatek; sığmazsa b.t...
tt ye de 150 diyor sitesinde ama 150 olmasinin sebebi fan devir mandali.o mandal vidayi sokunce cikiyor biraz daha duser 150 den.zero nirvana al diyecem o da 150.20 cm mid tower bile olsa ne diyorsunuz yav diyen olabilir ama benim kasa kapaktaki 250mm fan 3 cm iceri giriyor tam 150 problem benim icin.
quote:
benim için heatsink'in verimliliği daha önemli
tt nin heatsink kaliteli degil soyleyeyim bir zero ya da xigmatek gibi.tasarim boyut ve yuksek cfm fandan kurtariyor bence.amd yi buz gibi eder diyordum 90 nm ye pek sokmuyormus dusuk devirle.8400 dedigin daha cok isinmaz mi gerci kasaya ortama ne kadar oc yapacagina ve senin isi ses torelansina gore degisir.ben gurul gurul fanlar ve serin ortamlarda cok daha dusuk derecelere alistigim icin bana yuksek geliyor mesela 3 ghz 5600 u 36 37 gordugumde.1 saat orthosta 39 demisti ac64 le devir farki mi 5 derece ortam farki mi her yer kapali kutu gibi ondan mi 6000 kullandin sen de bana fikir ver diye soyluyorum.
benim kasa rc-690. yanda iki tane 14'lük yuva var. işlemci üzerine gelen dolu şuan. onu aşağıya alır, bir şekilde uydururum. nirvanayı da düşünüyordum ama tom's un incelemesinden sonra eledim. şuan sistemde glacialtech 5750pwm var. 6000'i sabit 1000 devirle sorunsuz soğutuyordu. 8400'e geçince (oc olunca) çuvalladı biraz. gerçi yine işini yapıyor ama yüksek sesle beraber çekirdek sıcaklıkları 70-80'leri görüyor yükte. amd işlemcilere çok ısınıyor derler bide. 6000 90nm, 8400 45nm ama stok hızlarda ikiside aynı sıcaklıklarda çalışıyor. biri 125w; biri 65w. anlamadım ben bu işi. neyse tercihim xigmatek'ten yana olacak galiba. 3.5'taki q6600'ün çekirdeklerini 60 derecenin altında tutabiliyorsa 5600 içinde iyi bir seçim olur bence...
yok ben ac64 u oteki makineye alip tt big type aldim netten almayayim diye nerden anlatiyorum sabahtan beri kaliteli degil malzemesi soyle boyle diye.uzerine fm 121 taktim 1500 devirde 36 su an 2-3 saattir acik ortam 26.macun kurudukca daha iyi olur cm premium macun 1 gun kafadan istiyor.benim sorun 250mm fani iceri veriyorum isiniyor cunku 2x120mm + 250mm giris 2x120mm cikis esit olmuyor.disari veriyorum daha iyi oluyor fani kapatiyorum daha da iyi oluyor hani ona da dikkat et.ne kadar giris ne kadar cikis orantisiz yapacagina ac kapagi ondan iyi.
bu arada arkadaşlar makine dün aksamdan beri çalışıyor bugün işten çıktıktan sonra eve geçip bir yük denemesi daha yapacağım... 15-20dk yük altında kalsın bi bakalım derece ne durumda olacak... unutmadan ekleyeyim... Kullandığım macun Article Silver 5... bu macununda etkisi olabilir diyecem ama kendi kullanımında bile yazıyor 200 saat sonra etkisini gösterir :D