Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
DVD Yazıcı Tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> DVD Yazıcı Tavsiyesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tuğer

14 Mayıs 2008; 21:14:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Belki basit bir mesele; fakat anlamadığım için konu açma ihtiyacı hissettim.

Öncelik SATA modellere ait olmak kaydıyla, DVD yazıcı öneriniz nedir? Bütçe 100 TL civarına çıkar, yeter ki adam gibi, uzun ömürlü bir şey olsun.

Elimde bir tane ASUS 1814 (IDE) var, CD - DVD takıldığında geç okumaya başlaması deli ediyor (güvenlikle ilgili bir şey olduğunu duymuştum, ama umrumda değil). Öyle bir özelliği bulunmayan yazıcı önerinizi bekliyorum.

Lightscribe vs. olmasa da olur.

Bir de, Plextor PX800A'nın olayı nedir? Plextor'un en kaliteli markalardan biri olduğunu biliyorum; ancak 130 TL civarı fiyatlar da neyin nesi?
Çok özel bir yanı mı var, o yazıcının?

---

Tavsiye hakkında konu görmediğim için şüphelendim: Bu tür şeyler için bir ana konu varsa veya tavsiyeler başka yere yazılıyorsa, lütfen özel ileti yoluyla oranın bağlantısını gönderin.
hrnayn

14 Mayıs 2008; 23:31:56 

lg den şaşma derim

"Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz."
Tuğer

15 Mayıs 2008; 0:25:29 

Hangi modelinden şaşmayayım?
SanalKabus

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 0:40:26 

Kullandığım için Asus veya LG tavsiyem Lg nin pek kaliteli olmayan CD-RW lerini kullanmama rağmen dayanıklılık bakımından gayet iyidi.Şuan ASUS-2014 L1T SATA kullanmaktayım.Medya okuma konusunda bir sorunla karşılaşmadım.Yaklaşık 2.5 aydır düzenli olarak kullanıyorum. DVD Yazıcı olarak tavsiye edebilirim.
Aşağıda verdiğim incelemelere bir göz atın isterseniz.

http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=306&page=Performance
http://www.virtual-hideout.net/reviews/ASUS_DRW-2014L1T/index2.shtml

●Aptalca hayaller peşinde koşmayan bir kalp gösterin,ben de size mutlu bir insan göstereyim...

Tuğer

15 Mayıs 2008; 0:49:39 

Aslına bakarsanız, 1814 BL'nin karşılaştığım tek kötü yanı, medya okumadan önce bekletmesiydi, denebilir.

Onun haricinde, yazımda sorun çıkan bir iki çift katman DVD'den başka dikkatimi çeken bir olumsuzluk olmadı ki, onlar da DVD'nin kendisinden kaynaklanıyor olabilir.

Eğer 2014, medya takıldığında okumak için çok bekleme yapmıyorsa, onu tercih edebilirim, kısacası.

Ama dediğim gibi, bütçe yüksek sayılır, DVD yazıcı için. Aklınızda daha yüksek modeller varsa, düşünmeden önerin. F/P ile pek ilgilenmiyorum, yüksek kalite istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 15 Mayıs 2008; 0:50:52 >
hrnayn

15 Mayıs 2008; 13:44:09 

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Hangi modelinden şaşmayayım?

http://tr.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=050204&categoryId=050204&parentId=0502&modelCodeDisplay=GSA-H55N&model=NOTHING
Bu dvdrw kullanıyorum + asus 2014 sata da kullanıyorum 2si arasında pek bir fark yok ama lg daha hoşuma gidiyor

DsgnrYgt

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 14:02:48 

Tuğer hocam, yüksek kalite diyorsan plextordan başkasını öneremem.

En ucuz olarak, 135 ytl'ye var;

link

Ş Yerine $
V yerine W
K yerine q
Vb. Harfleri Kullanarak Kelime Ve Cümle Oluşturanlar , Oluşturmakta Israr Edenler Toplumun En Aşağılık Kesimleridir.
Sizin Bir Diliniz Olduğunu ve Doğru Düzgün Kullanmayı Unutmayın.
TÜRKÇE Ulusal'dır.
Ceyhun

15 Mayıs 2008; 14:08:02 

bütçe sorun değilse plextor px 800a.

onun dışında asus 2014 sata serisi

Tuğer

15 Mayıs 2008; 14:14:54 

Plextor, IDE olduğu için düşündürüyor.

Çok uzun süre kullanırız, gibi bir bahaneyle para bayılsak bile, IDE olması can sıkıcı.

@hrnayn

2014'e medya takınca çok sürüyor mu, okumaya başlaması?

Biri bu konuya açıklık getirirse iyi olacak. 1814 BL'deki gibiyse, kesinlikle almam 2014'ü. DVD okuma işinde elimdeki DVD okuyucudan daha iyi olacağından, DVD okutmada da yazıcıyı kullanırım ve her seferinde o kadar bekleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 15 Mayıs 2008; 14:22:15 >
antiyoba

15 Mayıs 2008; 14:27:08 

quote:

Plextor, IDE olduğu için düşündürüyor.

Çok uzun süre kullanırız, gibi bir bahaneyle para bayılsak bile, IDE olması can sıkıcı.

@hrnayn

2014'e medya takınca çok sürüyor mu, okuması?

Biri bu konuya açıklık getirirse iyi olacak. 1814 BL'deki gibiyse, kesinlikle almam 2014'ü. DVD okuma işinde elimdeki DVD okuyucudan daha iyi olacağından, DVD okutmada da yazıcıyı kullanırım ve her seferinde o kadar bekleyemem.

Ben iki hafta önce 2014 aldım. Şimdiye kadar gördüğüm en sessiz ve en hızlısı valla. Henüz bir şey yazmadım ama okuması konusunda şöyle söyleyebilirim. 2 yıldır bozuk diye hata verip okuyamadığım oyun dvdlerini şak diye okudu ve kurdu. Buna karşın daha evvel orijinal olmasına rağmen pc yi kilitleyen ve yeniden kurulması mümkün olmayan crysis dvdsini de senin tabirinle biraz geç okumasına rağmen başarıyla tekrar tekrar kurabiliyor da okuyabiliyor da. Yani bu gecikmeler biraz da dvdlerin kalitesine bağlı oluyor.
Tuğer

15 Mayıs 2008; 14:33:10 

Yok hocam, o türde değil.

Yani, DVD - ROM'da hemen, bildiğimiz standart sürede okunmaya başlanan şeyler için 1814 okumadan önce bir süre düşünüyor. Medyaya bağlı bir şey değil gördüğüm kadarıyla. Kullandığım Philips - Versatile CD - DVD'lerle ve markasını bilmediğim nice medya ile arası iyi değilse, bilemeyeceğim tabii.

Bunun güvenlikle ilgili bir özellik olduğunu duymuştum. 1814'lerin hepsi böyledir, yani.

2014'te böyle bir özellik var mı, merakım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 15 Mayıs 2008; 14:36:12 >
antiyoba

15 Mayıs 2008; 14:38:01 

quote:

Yok hocam, o türde değil.

Yani, DVD - ROM'da hemen, bildiğimiz standart sürede okunmaya başlanan şeyler için 1814 okumadan önce bir süre düşünüyor. Medyaya bağlı bir şey değil gördüğüm kadarıyla. Kullandığım Philips ve Versatile CD - DVD'lerle arası iyi değilse, bilemeyeceğim tabii.

Sağlam dvdlerde yok öyle okumadan önce bir süre düşünmüyor ama kapağı açmadan önce bir süre düşünüyor. Başka fark ettiğim bir olayda eski lg ye oranla bundan çıkan dvdler hiç ısınmıyor öbüründe ateş gibi oluyorlardı.
Tuğer

15 Mayıs 2008; 14:52:35 

Ben de sağlam DVD kullanıyorum. Çizik vs. olmayan, orijinal oyun DVD'leri dahil. DVD'yi gerçek anlamda döndürmeye başlaması zaman alıyor.

Ama, 2014'te bunun olmadığını söylüyorsunuz. Geçmişteki DVD okuyucu - yazıcı tecrübelerinize göre, 2014'te bir ağırlık gözlemlemediniz.

Bunu dikkate alacağım. O konuda ikna olursam, 2014 tercih edeceğim.

Kapağı açma hızı nasıl peki?(Açılmadan öncesi değil, kapağın açılma hareketinin hızı.) 1814 o konuda da biraz yavaş kalıyor, kaparken daha hızlı olmakla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 15 Mayıs 2008; 14:54:08 >
antiyoba

15 Mayıs 2008; 15:08:33 

Kapak açılma hızı bendeki LG cdyazıcıyla aynı o konuda sorun yok da cdyazıcıda düğmeye basar basmaz kapak hemen açılıyor 2014 de bir tepki süresi sonrası aynı hızda açılıyor.

Şimdi söktüğüm eski LG dvdromda da kapak gecikmesi yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Gerçi bu olay beni çok rahatsız etmedi hani ''hadii çıkart artık şu lanet olası dvdyi'' dedirtmiyo yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiyoba -- 15 Mayıs 2008; 15:14:45 >
Tuğer

15 Mayıs 2008; 19:45:08 

Hocam, şu şekilde sorayım, bir de:

Düzgün bir DVD'yi 2014'e taktığınızda, kapağın kapanması işlemi bittikten sonra, DVD yazıcı diski döndürmeye kaç saniye sonra başlıyor?

Zahmet oluyor ama, alıp da sonra küfretmek istemiyorum.
hrnayn

15 Mayıs 2008; 19:57:27 

BAK BURDA TEST SONUÇLARI VAR
http://forum.donanimhaber.com/m_22549863/tm.htm

antiyoba

15 Mayıs 2008; 20:16:23 

quote:

Düzgün bir DVD'yi 2014'e taktığınızda, kapağın kapanması işlemi bittikten sonra, DVD yazıcı diski döndürmeye kaç saniye sonra başlıyor?

Zahmet oluyor ama, alıp da sonra küfretmek istemiyorum.

Daha önce hiç dikkat etmemiştim ama bayağı bekliyormuş okumak için ortalama 15-20 saniye kadar. Yani anladığım kadarıyla bu süre senin 1814 le aynı heralde.
SanalKabus

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 20:21:46 

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Düzgün bir