Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bu kart ile internet dolandırıcılığına son

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Bu kart ile internet dolandırıcılığına son Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ihvetun

14 Mayıs 2008; 16:10:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Siemens'in geliştirdiği yeni teknoloji, online işlemlerde söz konusu olabilecek dolandırıcılıklara son veriyor.

Parmak izi ve şifre kullanılarak kimlik doğrulama güvenliği sağlayan ve bir ATM kartı büyüklüğünde olan internet ID kart, 2008 sonuna kadar piyasada olacak.

Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri ile İsviçreli bir şirket olan AXSionics'in ortaklaşa geliştirdikleri banka kartı ebatlarındaki internet ID kart sayesinde bu gibi dolandırıcılık metodları artık tarihe karışacak.

Kartın üzerinde bir adet parmak izi okuyucusu ile altı adet optik sensör bulunuyor. Kullanıcı kendini tanıtmak için önce parmak izini kullanıyor. Sonra bankanın web sitesi, ID kartın sensörleri tarafından kaydediliyor ve şifresi çözülebilecek bir titreşim şifresi (ficker code) gönderiyor.

Bu titreşimli kod, kullanıcının ekranında siyah ve beyaz renklerde yanıp sönen altı farklı alanda beliriyor. Bu titreşimli şifrenin içinde bankaya iletilen para transferi isteğiyle ilgili detaylarla, yapılan işlemin sıra numarası (TAN) bulunuyor. ID kartı, içinde entegre edilmiş kriptografik bir anahtar kullanarak bu şifreyi çözüyor ve deşifre edilmiş bilgileri kendi üzerindeki küçük bir ekranda gösteriyor.

Kullanıcı yaptığı işlemle ilgili verilerin doğruluğundan emin olduktan sonra ekranda gözüken TAN numarasını girerek işlemi onaylıyor.

Bu süreç boyunca internet ID kartına herhangi bir yazılım veya donanım temas etmediğinden internet kullanıcıları dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bankacılık işlemlerini güvenle yapabiliyor.
14.Mayıs.2008 15:48:07

bodrumlu2

15 Mayıs 2008; 11:05:31 

Bilgi için teşekkürler de kesin güvenli demek teknoloji dünyasında yanlış bir kavram olur diye düşünüyorum..

Nothing lasts forever
Even cold november rain
erh_tun

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 21:07:16 

quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

Bilgi için teşekkürler de kesin güvenli demek teknoloji dünyasında yanlış bir kavram olur diye düşünüyorum..

Ben de bodrumlu2 arkadaşıma katılıyorum.

Shadow_Shooter

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2008; 21:42:30 

Bence etik değil. Fazla yaygınlaşmaz gözüyle bakıyorum. Zaten paronayak bir halkız, işin parnoyaklık aşamasını geçsek de parmak izinin kaydedilmeyeceği garanti değil. Ya da bu alanda bir hacker'ın parmak izlerini ele geçirmeyeceği. NE işine yarar bilmem ama suç işlemede kullanılabilir. Teknolojisini tam detaylı bilmiyorum ancak bu açıdan bana yetersiz geldi.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

ShadowShooter.Net
Asus F2J Notebook | Sennheiser CX300 | Sony Ericson K510i | Lacie 500GB 16MB Cache External Hard Drive | iRiver Clix 4GB 2nd Generation MP3 Player | iRiver Lime Clip Case | Canon PowerShot A570 | Logitech x230 Speaker System | Creative EP630
bodrumlu2

16 Mayıs 2008; 14:54:28 

quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_Shooter

Bence etik değil. Fazla yaygınlaşmaz gözüyle bakıyorum. Zaten paronayak bir halkız, işin parnoyaklık aşamasını geçsek de parmak izinin kaydedilmeyeceği garanti değil. Ya da bu alanda bir hacker'ın parmak izlerini ele geçirmeyeceği. NE işine yarar bilmem ama suç işlemede kullanılabilir. Teknolojisini tam detaylı bilmiyorum ancak bu açıdan bana yetersiz geldi.

+1 aynı fikirdeyim ayrıca hiçbir zaman da yeterli olmuş diyemeyeceğiz galiba

Nothing lasts forever
Even cold november rain
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Bu kart ile internet dolandırıcılığına son Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ASUS A-45GA 450W PSU
ASUS dan uygun fiyatli PSU cozumu
I Can Football video inceleme
20 kişi aynı anda aynı sahada!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç