Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
USB bellek vista ile hızlandı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> USB bellek vista ile hızlandı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ozgur_h

14 Mayıs 2008; 9:02:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ardaşlar bende kingston 2GB bellek var. 1gb veriyi xp de yaklaşım 15dk. belleğe atıyor. bende notebook var vista kurulu bu 1gb 30saniyede notebook kopyalıyor. xp neden bu kadar yavaş veya vista neden bu kadar hızlı.
xp yi hızlandırabilirmiyiz.
notebook core2duo 1,66 - 3gb ram

YaYa

14 Mayıs 2008; 9:28:56 

Arada bu kadar fark etmesi gerçekten çok ama çok ilginç bu kadar fark olmaması gerek aslında

HEP DESTEK
TAM DESTEK

ozgur_h

14 Mayıs 2008; 11:06:17 

kardeş ben bunu bir kez yapmadım en az 10 kez yaptım hepsinde 1 gb lık dökümanı 30 sn çıvarında vistalı laptop'a attı.
acaba xp yi hızlandırabilirmiyiz

Vega_dj

17 Mayıs 2008; 16:20:10 

Arkadaşım sanırsam sen xp home edition filan kullanıyorsun veya sp1 yüklü bir xp'in var.
Çok saygı değer bill gates amcamız xp nin ilk çıkan versiyonuna usb 2.0 desteği eklemeyi unutmuş. Bu sebebten kullandığın xp sürümü usb 2.0 ı desteklemiyor olabilir. xp prof sp2 de sorunsuz çalıştığını biliyorum usb 2.0 ın.
muhtemelen bahsettiğin olayda bu yüzdn hız farkı vardır.

ozgur_h

20 Mayıs 2008; 17:04:27 

kardeş xp pro + sp2 var. sorun üm arkadaşlarda aynı. bilgisayarlar 2007 yılının son aylarında alındı. bu sorunun çözmenin yolu nedir

Levcho

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 20:10:16 

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur_h
ardaşlar bende kingston 2GB bellek var. 1gb veriyi xp de yaklaşım 15dk. belleğe atıyor. bende notebook var vista kurulu bu 1gb 30saniyede notebook kopyalıyor. xp neden bu kadar yavaş veya vista neden bu kadar hızlı.

Çok mantıksız.
Ben her iki rakama da inanamadım nedense. (tabii yalan söyliyorsun demiyorum, sadece mantıksız diyorum.)
Kingston marka flash bellekler yavaş olmaları ile anılırlar.

XP kurulu bilgisayarında, usb 2.0 driverleri kurulu olmayabilir?
XP kurulu bilgisayarın kasa önündeki usb yuvalarını mı kullanıyorsun?
1GB-15dk çok uzun.
Ben Vista ultimate kullanıyorum, 1 gb veriyi 30 sn içinde asla flash belleğe yazamadım.
Üstelik flash belleğim, saniyede 34mb veri aktarıyor ortalama.

My birthplace : MadForest
Erdem denen şey insanın içinde olmalı. Allah korkusuyla bi takım kötülükleri yapmayanlar potansiyel ahlaksızdır.
Ahlaklı olmak dışardan cennet vaadi cehennem korkusuyla değil içimizde olmalıdır.

Göz ile taciz ustasi olan türk erkeği,çâreyi dişisini türban içine sokmakta arar,oysa,kabahati kendinde arayıp çözüm bulmalıdır.
TUFANER

21 Mayıs 2008; 0:34:40 

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur_h

Arkadaşım verdiğin bilgilerden 30sn 1GB lık veriyi laptopuna atmana gerçekten inanamadım. bu büyüklükte bir veriyi 30sn de flash bellekten aktarman gerçekten çok ama gerçekten çok ilginç hani bilgisayar veya laptopta kullanılan işletim sisteminin değişik olması, donanımsal özellikler, yüklü programlar, aktarılacak verinin çok parçalı, tek parça veya sıkıştırılmış olması süreyi etkiler ama verdiğin iki örnek yani 1GB - 15dk ve 1GB-30sn kusuruma bakma ama bana çok saçma geldi. rica etsem şu meşhur flash belleğinin tam model adını verirmisin? birde biz test edelim 1dk 2GB veri nasıl aktarılır diye

ozgur_h

22 Mayıs 2008; 10:41:43 

arkadaşlar ben olayı çözdüm. masaüstü pc de bios da usb yi "hi-speed" olarak ayarını değiştirdim. artık 1GB veriyi ortalama 1-2dk içinde belleğe atıyor. notebook da bu olay açık sanınır.
kısacası bios dan ayarlasanız iş bitiyor

ccaparli

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Mayıs 2008; 1:20:52 

vistada sp1 den önce bir dosya kopyalarken kalan süreyi hesaplamada bir 5-10 saniyelik gecikme oluyordu. sp1 den sonra o hesaplama işi düzeldi ve çok az bir gecikmeyle dosya transferi yapılmaya başlandı. onda da olabilir.

[2000] Renault Clio II HB 1.4i 8 Valf RTA / LPG (Landi Renzo Sıralı)
surfer

28 Mayıs 2008; 6:25:37 

bir arkadasın dedigi gibi muhtemelen bellegini xp de usb 2.0 olarak kullanamıyorsundur bir sekilde. problem onunla ilgilidir.

Act how you feel, feel how you act. This is the starting point of happiness . Don't put pressure on your brain in your daily life...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> USB bellek vista ile hızlandı Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / Baytekin Teknik
Garmin Navigasyon cihazları ithalatçısı Baytekin Teknik Cihazlardan getirdikleri ürünler hakkında bilgiler alıyoruz.
Sapphire X1600 Pro HDMI video
Gelecegin video ve ses baglanti standarti HDMI portuna sahip Sapphire X1600Pro ekran karti

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar