mrb. elimde 250+200gb Hdd ler var, 200GB olanı satıp yerine 250gb bitane daha lıp raid0 yapmak istiyorum, yada direk 500gb lığı olanı mı alsam.. çünkü tek plaka 250gb segate bana çok yavaş geldi.. eski 200gb olan çok daha hızlı çalışıyoo , ancak raid yaparsam beni hızı tatmin eder...
DVD copy ederken, başka bi işlem yaptığımda müzik yavaşlıyoo takılmaalar başlıyoo, aynı anda birden fazla copy yaparken aşırı bi yavaşlık oluyoo. deli oldum artık.
bence yavaşlamayı sadece hddte arama ram + işlemci + anakart bunlarda etken. hdd 250gb 410aslar 2 tane olup raid yaparsan 500gb tan hızlı olur o kesin ama raidin dezavantajlarınıda göz önünde bulundur.bence paraya kıy 250*2 + 500gb(yedekleme için) şeklinde kullan 500gb 32mb. bayağı fiyatı düşmüş.
mrb. elimde 250+200gb Hdd ler var, 200GB olanı satıp yerine 250gb bitane daha lıp raid0 yapmak istiyorum, yada direk 500gb lığı olanı mı alsam.. çünkü tek plaka 250gb segate bana çok yavaş geldi.. eski 200gb olan çok daha hızlı çalışıyoo , ancak raid yaparsam beni hızı tatmin eder...
DVD copy ederken, başka bi işlem yaptığımda müzik yavaşlıyoo takılmaalar başlıyoo, aynı anda birden fazla copy yaparken aşırı bi yavaşlık oluyoo. deli oldum artık.
tek plaklı diskin daha yavaş olması imkansız. tek plaklı 250 seagate şu anda satılmakta olan en hızlı disktir. sisteminizde bir sorun olabilir
markaya göre hız değişir...seagate 250gb çok hızlı bir disk...2 tane alıp raid yapılabilir faka riskli bir olay raid...bir gün diskler biz anlaşamıyoruz raidi bozacaz derlerse başına iş alırsın...
şimdilerde yüksek kapasiteli diskler lazım...mesela yine seagatein 500gb 32mb önbellekli modeli işini görür...90mb/sn ye varan hızlara çıkabiliyordu testlerde...
arkadaşlar bırakın şu raid olayını bıraz da ha hızlı olcam dıye verılerınızı rıske etmeyın var mı su anda aranızda 500 gb verısı cope gıttıkten sonra basını duvara vurmayacak uzulmeyecek bırı yok ıste ama sonradan pısmanlık fayda etmıyor gıttı giden ısın yoksa otur ağla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOUND BLASTER -- 16 Mayıs 2008; 14:10:26 >