2 MS, 5 MS arasında göz yormasında fark var mı? Parklak ekran oldugu zaman gozleri daha fazla yorar mı? Bide Samsung Wide Dvi 932GW 3000:1 contrast , Samsung Wide Dvi 2232BW ise 1000:1 contrast.
Görüntü hangisinde daha zengindir? Hangisi daha az görü yorar. Programcılar için, yani ben bu monitörde kod yazıcam... Hangisi tercihim olmalı???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 13 Mayıs 2008; 21:12:59 >
göz yorması genelde monitörlerin 65-70 hertz olduu durumlarda olur ancak tabi 2-5ms arasındaki göz yorma farkı cok azdır.Parlak ekranın avantajı gündüzleri ışıkta daha belirgin olmasıdır ekranın.Tabi gece ayarlarsın ışık acık deilse yorabilir. Samsung Wide Dvi 932Gw daha zengindir heralde
:D eee madem 16ms altını algılamıyo niye 2 ms yapmaya uğralıyorlar kim için? ne için merak ediyorum doğrusu??? 16ms altındaki tepkimeyi göremeye bilirsin ama gosting göremiyorum- karelenme yok da diye bilirsen :)) ne mutlu sana... arkadaşım senin soruna gelince yakın mesafede uzun süre çalışıyorsan parlak ekran gözünü yoracaktır. Tamam parlak ekrana bi diyeceğim yok renkleri çok güzel. çok canlı, daha bi parlak normalden ama senin parlak ekranla işin yokki. siyah beyaz kodları parlak görsen ne olur görmesen ne olur. film yada oyun tarzı işeylerle uğraşsan DVI olması tepki süresi 2ms olması güzel ama hiç gerek yok. Minimum 5ms saniye teplime süresi olan bişey al ama mat olsun şiddetle tavsiye ediyorum...
:D eee madem 16ms altını algılamıyo niye 2 ms yapmaya uğralıyorlar kim için? ne için merak ediyorum doğrusu??? 16ms altındaki tepkimeyi göremeye bilirsin ama gosting göremiyorum- karelenme yok da diye bilirsen :)) ne mutlu sana... arkadaşım senin soruna gelince yakın mesafede uzun süre çalışıyorsan parlak ekran gözünü yoracaktır. Tamam parlak ekrana bi diyeceğim yok renkleri çok güzel. çok canlı, daha bi parlak normalden ama senin parlak ekranla işin yokki. siyah beyaz kodları parlak görsen ne olur görmesen ne olur. film yada oyun tarzı işeylerle uğraşsan DVI olması tepki süresi 2ms olması güzel ama hiç gerek yok. Minimum 5ms saniye teplime süresi olan bişey al ama mat olsun şiddetle tavsiye ediyorum...
konuyla ilgili olan kısmınaydı cevabım, göz yorulması ?? ms ?? anlatabiliyor muyum?
Peki arkadaşlar oyun oyanamayacak film izlemeyecek birisi olarak tercihimi 19''Wide mi yoksa 22''Wide'den yana mı yapmam gerekiyor. Sonuçta bu monitörle sadece kod yazıcam...
Ayrıca Kadıköy Eksen bilgisayarda Samsung 2232BW modelini 305$ + KDV buldum. Fiyatı iyi mi?
Peki göz yormaması için aldığımız monitör kaç Hz olmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 14 Mayıs 2008; 14:00:22 >
Kod yazmak ise derdin, parlak alma, herhangi bir nedenle ekranda yansıma en son ihtiyacın olan şey. (Parlak ekran şöyle güzel, böyle yansımıyor benzeri yönlendirmelere kulak verme, mesele burada güzellik değil)
Monitörün ne kadar büyük, çözünürlük ne kadar yüksek olursa kod yazarken o derece rahat edersin.
Hertz ve ms değerleri de senin için konu dışı, bunları düşünmene gerek yok.
Son olarak monitöre karar verdiğinde muhakkak git ve kendin test et. Beğendiğine inan öyle al.
2 MS, 5 MS arasında göz yormasında fark var mı? Parklak ekran oldugu zaman gozleri daha fazla yorar mı? Bide Samsung Wide Dvi 932GW 3000:1 contrast , Samsung Wide Dvi 2232BW ise 1000:1 contrast.
Görüntü hangisinde daha zengindir? Hangisi daha az görü yorar. Programcılar için, yani ben bu monitörde kod yazıcam... Hangisi tercihim olmalı???
yanlış bilgi edinmişsin. bahsettiğin iki monitör de 1000:1 contrasta sahip. 3000:1 DC (dinamic contrast) yani; samsungun dinamic contrast özelliği sayesinde"sözde" 3000:1 miş gibi algılıyor muşuz.. ama çok bi katkısı olmadığını söylüyorlar..
fiyat/performans : samsung 932gw performans : benq X2200W
kod yazarken çok fazla parlaklık veya hız önemli değildir. Hatta fazla ışık programcılar için çok zararlı da diyebilirsin. monitörün ışık tonuna gözlerin alışacağından dolayı belli bir zaman sonra güneş ışığına duyarlı hale gerlirsin.ne kadar parlak bir ekran kullanırsan hassasiyetin o kadar fazla olacaktır. zaten bu yüzden bilinçli bir kullanıcı lcd monitörlerin çoğunda olan internet,text,movie,game vb... gibi ön tanımlı ayarları kullanmayı bilir ve kullanmaya özen gösterir(CRTlerde de durum aynıdır.). oyun oynamam diyen biri 22 alabilir ancak ben 19 wide kullanıyorum herşey elimin altında ve güzel görünüyor. bu tamamiyle tercih meselesi belk sen 22 de daha rahat edersin. bence teşhir malzemeleri görebileceğin bir mağzaya gidip iki monitöre text içeren bir görüntü koymasını isteyip ona göre karar verebilirsin
Software changes. This is a rather obvious statement, but it is a fact that must be ever present in the minds of developers and architects. Although we tend to think of software development as chiefly an engineering exercise, the analogy breaks down very quickly. When was the last time someone asked the designers of the Empire State building to add ten new floors at the bottom, put a pool on the top, and have all of this done before Monday morning?
Biraz da pazarlama strjsi... ve de paranoyak, kendisini rahatsız hissedenler için olabilir.. çünkü bu konularda hassas insan çok .. 5ms ile 2 ms arasında kalıp bişi olur mu acaba diye günlerce düşünenler var...