Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
COD 4 Server Olusturma A ' DAN Z 'Ye HERSEY

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Çok kişili FPS Oyunları >> Call of Duty Serisi >> COD 4 Server Olusturma A ' DAN Z 'Ye HERSEY Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
AL[e]N

13 Mayıs 2008, 13:14:12  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar Cok Fazla Pm Geldigi Için Bu Konuyu Açtım.Bildigim Kadar Size Anlatmaya Çalışacagım

Kendi Makinizi Server Yapabilirsiniz hatta 4 Mb Baglantınız varsa 6 Kisilik Bir Server Olusturabilirsiniz..

==============================================================

1. Sırayla 1.6 Yamasını ve Ardından 1.7 Yamasını KURUN.

->1.6 -> http://www.gamershell.com/download_27186.shtml
1.7 -> http://www.gamershell.com/download_28304.shtml

2 .PunkBusterSETUP.exe 'yi İndirin Oyunun Kurulu Oldugu Dizine Atın ve Çalıstırın. Menuden Add a Game 'yi Tıklayın Çıkan Listeden Cod4 'dü seçin ve Okye Basın

Şimdide Check For Updates Basın ve PB sürümünü Yenilemiş Olursunuz..

->http://rapidshare.com/files/114561628/PunkBuster_SETUP.exe

3. Kurmus Oldugunuz Server'a Herkesin Girebilmesi İÇİN Özel bir exe İndirmeniz Gerekiyor.. İndirdiginiz exe yi Oyunu Kurdugunuz Yere Atın ve Çıkan Uyarıya EvET'ti Tıklayın..(Bunu Heryerde Bulursunuz )

4. D3dx10_34.dll Dosyasını İndirin - > C:\Windows\System32 içine ATIN..

->http://rapidshare.com/files/114559553/d3dx10_34.zip

5. Kurmus Oldugunuz Serverı İnternetten Oynana Bilmesi İçin "28960" Nolu Portu Açmanız Gerekiyor TCP ve UDP OLARAK ..Port Açmaya Bilmiyorsanız "HAMACHI" Kullanabilirsiniz Ozaman Port Açmanıza Gerek Yok..Yada Port Açmaya Netten Araştırın...

6. Pam Mode Bu Dosya ile Kurmus Oldugunuz Servera Bütün Silahları Açabilir yada gizleye bilirsiniz..(KLAN MACLARINDA PAM MODE ESL KULLANILIYOR ) Aşagıdaki Dosyayı indirin

"X:\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\Mods" Klasörünün İçine Atın..

http://rapidshare.com/files/114562375/Pam4.rar

7. Dedicated.cfg Bu Dosya ile Serverın Ayarlarını Yapacagiz.. İndirin

"X:\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\Main" Klasörünün İçine Atın..

***YENI*** http://rapidshare.com/files/115042307/Dedicated.rar

8. Modern Rcon v0.6 Bu Program ile Serverı Yönetecegiz.. İndirinn Sisteminize Kurun..

->http://rapidshare.com/files/114563013/ModernRcon_v0.6.exe

9. Aşagıdaki Dosyaları İndirin Oyunun Kurulu Oldugu Dizine Kopyalayın..

http://rapidshare.com/files/114563220/ServeRS.rar

İçindekiler:

Pam Mode ESL : Klan Maçlarında Kullanılan Mod Sadece Çift Tıklayın Otomatik Olusacaktır..

Pam Mode Butun Silahlar : Bunda İse Bütün Silahlar Açıktır. Arkadaslarınızla Oynarken Bunu Kullanabilirsiniz..

Standart ServeR : Buda Standarttır Herkes Kendi Leveli ile Oynar ( Nette Oynadıgınız Serverlar Aynısı Olusturur.)

========================================================

Simdi Serverin Ayarlarını Yapalım.. Dedicated.cfg Bu Dosyayı Notepad'le Açın

// Public Information

sets sv_hostname "TDM ServeR" <- Buraya Klanız İsmini Yada Serverınız İsmini Girin

// Server Network Mode

set rcon_password "123.123" <- Burasıda Rcon Sifresidir Bu Sifre İle Serverı Yönetirsiniz..

set sv_privatePassword "654321" <- Bu Bolum İse Serverda 30 + 2 Slot Yaptınız Server Full 2 'nci Slot Bolumunden Baglanmanız İçin..Farklı Bir Sifre Verin.

// The following can

set g_password "att" <- Bu Bölümde Servera Baglanan Herkesten Şifre İster Klan Macları İçin .. İsterseniz Boş Bırakabilirsiniz.. Örn: "" Böyle Olacak..

// Player slots setup

set sv_maxclients "30" <- Server Kaç Kişilik Yapacaksanız Onu Yazın..

set sv_privateclients "2" <- Yukarıda yazdıgımız Kapasite Full Oldugunda Kendimize Özel Olarak Ayırdıgımız Slot Sayısı ...

// First gametype to load

set g_gametype "sd" <- Bu Bolumde Oyunu Tdm , Sd , Sabotage Ne Kuracaksınız Onun Kodunu Yazacaksınız.. Ben Search & Destroy Kurdum..

Oyun Kodları

"dm" - free for all deathmatch
"dom" - domination
"koth" - headquarters
"sab" - sabotage
"sd" - search & destroy
"war" - team deathmatch

aslında buraya harita isimleride eklenebilir ozaman buraya hangi harita isimlerini yazarsanız server sadece o haritaları acar. (hicbirsy yazmadıgımız için otomatik olacak )

//******************************************************************************
// Server Config
//******************************************************************************
set scr_hardcore 0 <- hardcore mode yapacaksaniz bunu 1 yapın
set scr_game_allowkillcam 1 <- killcam olmasını istiyorsanız 1 de kalsın
set scr_game_spectatetype 2
set scr_team_fftype 0
set sv_voice 0 <- Sesli Konusmayi acmak istiyorsanız 1 yapın.
set scr_teambalance 1 <- Takım Eşitleme
set g_allowvote 0 <- Vote Sitemini Açmak İstiyorsanız 1 yapın..

Birde Sabotage , TDM , Sd süre ayarları ve bomba ayarları var onlari istediginiz gibi degistirisiniz..

================================================

Yukarıdaki Herseyi Dogru BirSekilde Yaptıysanız Artık Server Hazır Pam Mode ESL , Pam Mode Butun Silahlar , Standart ServeR Bunlardan Hangisi Kullanmak İstiyorsanız Cift Tıklayın..

Ve Cod4 Dedicated Server Çalısacak.

Simdi'de Servera Admin Olarak Baglanalım ve Server Yönetelim..

Modern Rcon v0.6 Çalıstırın ..

Host: 10.0.0.7 <- Buraya Kullanmıs OLdugunuz Local İp'yi yazın .. ( Başlat-> Çalıştır-> cmd yazın enterlayın..Command Çalışacak oraya ipconfig yazıp enterlayın... ip adresi yazan yer sizin local ipnizdir..)

Port: 28960 Yazın...

Rcon Password : Buraya ise Dedicated.cfg dosyasında set rcon_password 'te ne yazdıysanız onu yazın .. Ve Save Server Tıklayın ..

Simdi'de CONNECT'te Basın...

Artık İstediginiz Haritayı Açabilir.. Oyunun Türünü Degistirebilir.. Console Olarak Mesaj Gönderebilir... istediginiz oyuncuyu Atabilir...Server Ayarlarını Degistirebilir...Programı Karıstıkca Daha iyi ogrenirsiniz Zaten Hersey Mouse İle Yapiliyor Kod yok..

Diger Kisilerin Baglanması

1. Eger Kullanmıs Oldugunuz IP sabitse Xfire Üzerinden Yeni Server Ekleyerek Girebilirler..

2. Eger Dinamikse Cod4 Multiyi Acsınlar Consoleyi acip Asagidaki Komutu Girsinler

örn : /connect 81.251.215.25:28960 <- O Anki Gercek İpniz -> Www.whatismyip.com

Siz Baglanirken ...

COd4 Multiyi Acın console /connect 10.0.0.7 <- Local ipyi yazın...

==================================================

TAKIM ICINDEKI OYUNCULAR ARASINDA SESLI KONUSMA ve SERVER OLUSTURMA -> TEAMSPEAK | Ventrilo

İçinde Resimli ANLATIMDA VARDIR:.

Ventrilo Server Kurulumu ( TAVSIYE EDILEN)

http://rapidshare.com/files/114568271/Ventrilo_HEPSI.rar

Program 8 Kisiye Kadar Ücretsiz Bir Programdir 9 Kisi Olursa Bunun İçin Satın almanız Gerekiyor..

Programı Kurun..Serverın Ayarları "ventrilo_srv.ini" Dosyasından Yapılıyor ..

Benim Kullanmıs Oldugum İni Asagida Onu İndirin Programı Kurdugunuz Yere Atın Çıan Uyarıya EVETI SECIN.

"ventrilo_srv.ini" Dosyasını Çift Tıklayın Açın Bazı Yerleri Degistirecegiz..

Name= İstediginiz Bir İsim yazın Serverla İlgili..

Phonetic= Kanal İsmi Yazınız...

AdminPassword= Bu Bolum Onemli Servera Baglandıktan Sonra Admin Olabilmek İÇin bir Şifre Yazın..

Password= Kurmus Oldugunuz Servera baglanırken sifre ayarlayabilirsiniz..

VoiceFormat= Buda Ses Kalitesidir 2 Cok Yeterlidir Ses Kalitesi Skype Kadar Net Oluyor.. ( 1.2.3.4 diye gidiyor kalite..)

Dosyadan Kaydet yapın Cıkın..

Son Olarakta 3784 Nolu Portu Açın yada HAMACHI kullanınn..

Şimdi ventrilo_srv.exe yi Calistirin.. Dos Ekranı Calisacak en allta "READY: yazacak"

simdi simge durumuna alın..

SIMDI SERVERA BAGLANALIM::.

Ventrilo Clienti İndirip Kurun ve Ardıdan Calistirin..

Username Bolumden : Kendinize Bir Kullanıcı Olusturun Sadece İsim Yazın Digerlerini Bos Bırak "OK" ye Basın..

Server : Yeni Bir Server Olusturun Herhangibir İsim verin.. OK ye Tiklayin..

Host Name or IP : Kendi Makınanızı Server Yaptıysanız Local İpyi Gireceksiniz.. Diger Kisilerde - Gercek İpyi girecekler.. ->www.whatismyip.com

Port Number : 3784

Password : Sifre verdiyseniz "ventrilo_srv.ini" de onu yazın ( Password= )

Ok Ye TIklayın.. Ve Ardıdan CONNECT 'te TIKLAYIN:..

SETUP BOLUMDEN MIKROFON AYARLARINInı YAPIN ve HOTKEY'den de Konusmak İçin Bir TUS atayin...

=====================================================

TeamSpeak Server Kurulumu

İçinde Resimli ANLATIMDA VARDIR:.

http://rapidshare.com/files/114567396/TeamSpeak_HEPSI.rar

TeamSpeak Server Yazılımını Pc ye İndirip Kurun.. Ardından Masaüstünde Olusan TeamSpeak 2 Server Çalıştırın.. Size SUPER Admin ve Admin Olmak Üzere 2 Kullanıcı Olusturacak...

Onları Bir Yere Kayıt Edin.. Simdi Tray'da Çalışmakta Olan TeamSpeak Üzerine Gelip Sagtıklayın Administrator'u Seçin.. İnternet Explorer Çalışacak Oraya SUPER ADMIN Olarak Giriş Yapın..

Açılan Pencerede "SuperAdmin manager" Tıklayın ADD Client ve Kendize Yeni Bir Kullanıcı Olusturun..

Sonra "Servers" Tıklayın.. ve STOP'a Basın...ve Ardından CONTINUE ve Basın.. Şimdide "DELETE" ye Basın ve "YES" i Seçin..ve Ardından CONTINUE

Tekrar Servers" Tıklayın.. Herhangi bir Server Olmayacak "Add Server" ı Seçin

ServerName: İstediginiz Bir İsim Verin..

ServerWelcomeMessage: burayada istediginizi Yazın...

ServerPassword: Burayı bos bırakın..

ServerMaxUsers: Kac Kisilik Yapacaksanız Onu Yazın..

ServerType: Bu Bölümden PUBLIC SEÇIN

ve ADD ye Tıklayın.. CONTINUE TIKLAYIN:.

Tekrar "SERVERS" TIKLAYIN:. ŞİMDİ START'ta Basın...tekrar CONTINUE TIKLAYIN:. sonra SELECT ti seçin.. ve sol tarafta bölümler acilacak.

User Manager Bölümnden Kendinize Admin Hesabı Olusturun..(Kanalda Admin Olacaksınız) ve artık pencereyi kapatın.

Son Olarakta 8767 Nolu Portu Açın yada HAMACHI kullanınn..

SIMDIDE TEAMSPEAK Teamspeak 2 Client Çalıştırın..CONNECT -> QUICK CONNECT ti Tıklayınn..

SERVER ADRES : Kendi Makınanızı Server Yaptıysanız Local İpyi Gireceksiniz.. Diger Kisilerde - Gercek İpyi girecekler.. ->www.whatismyip.com

NICK NAME: Herhangi bir isim yazın...

LOGIN Name : bu bolum ise user managers bolumde actiginiz kullanıcı ismini ve asagiyada sifresini yazin..

Password :

VE CONNECT'te BASIN... ve Açılan Menüde DEFAULT YAZAN KANALIN USTUNE SAG TIKLAYIN EDIT'tı SEÇİN:. Kanalın İsmini Degistirin Kullanılan Codeci Degistirin.. ve Applye Basın..

Ardıdan Settings Bolumden Diger Ayarlari Yapin..

TS-Noise -> Bu Programıda Kurun Teamspeakle beraber kullan gercek telsiz sesi yaratacaktır..

=====================================================

Dinamik İpyi Sabit İpyi Yapma

http://rapidshare.com/files/114571468/No-ip_Uye_Olma_ve_ayarlar.rar

Bunun İçin İlk Önce www.No-ip.com üye olmanız gerekiyor..Resimli Anlatımı İndirin NASıl Üye olacaginiz Anlatiliyor..

Host Olustururken servegame.com mi secerseniz daha iyi olur ( oyunla ilgli oldugu için)

Üye Oldunuz ve No-ip ye hostta eklediniz.. no-ip Programını İndirin KUrun.. ve Calistirin

sizden uye oldugunuz email ve sifreyi soracak onu yazın ve ok tiklayin.. Sİmdi Olusturdugunuz host ekrana gelecek soldaki klik tiklayin..

Artık o Listede Gorunen Hosts Sizin Sabit ipnizdir..

ben mesela attklan.servegame.com'mu aldım... Ona Göre Anlattım..

Bunu Cod4 te , Teamspeak te ,Ventrilo te Kullanabilirsiniz..

codte orneek : /connect attklan.servegame.com:28960 yazdıgınızda direk servera baglanirsiniz..

teamspeakte : Server Adress Yerine attklan.servegame.com:8767 yazdıgınızda direk serverdasınız

Ventirlo : Server Bolumunde HostName or IP Yazan Yere : attklan.servegame.com yazdgınızda dire baglanirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 22 Mayıs 2009; 11:23:28 >

GaLaTaSaRaY 1905 tarih yazar
Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek

Avrim

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008, 13:30:15  

Eline sağlık.Bu server hakkında bir çok konu açılıyordu.Umarım konu kirliliğinin önüne geçer.

Üst konu yapılır umarım

X-Fire Call of Duty Gamers
Alésta

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008, 14:09:34  

port açmanın detaylı anlatımı için aşağıda ki linkten ulaşa bilirsiniz ip adresinizi ve modeminizin modeli+markasını seçerek adım adım anlatım mevcut

http://www.portacma.net/Uygulamalar/CallOfDuty4/CallOfDuty4.shtml?uygulamalar=oyun&C=Uygulamalar%2FCallOfDuty4%2FCallOfDuty4.shtml

AL[e]N

13 Mayıs 2008, 14:25:11  

Sagol AVRIM

Alésta Tskler Ordan Bakarak herkes port acabilir sagol

LeanBack
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

13 Mayıs 2008, 14:25:14  

eline sağlık alen 4 mb bağlantimiz olsada bizde yapsak
44Serkan44

13 Mayıs 2008, 19:00:28  

Hakkaten Olayı Bitirmisiin ALEN cok sagol valla arsive aldim yazıyı LEANBACK dedigibi turk telekom bize bir iyilik yaparsa

herkes kendi klan serverini kurar

007jami

13 Mayıs 2008, 19:34:31  

Helal alen keske daha once yapsaydın bende bu kadar konu acmazdım. Eline sağlık. Bu arada dedicated dosyası sadece özel modlar için mi geçerli yoksa normal oyun(modsuz) içinde geçerlimi?

COD 4 & COD 6 Player| <pALPable[TR]>
derinkoma

13 Mayıs 2008, 19:45:19  

Beyler bu prot açma işini hamachiden nasıl yapcaz detaylı anlatırmısınız bu arada ilhan abi ben kerbat

Alésta

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008, 19:52:04  

quote:

Orjinalden alıntı: derinkoma

Beyler bu prot açma işini hamachiden nasıl yapcaz detaylı anlatırmısınız bu arada ilhan abi ben kerbat

quote:

Orjinalden alıntı: Alésta

port açmanın detaylı anlatımı için aşağıda ki linkten ulaşa bilirsiniz ip adresinizi ve modeminizin modeli+markasını seçerek adım adım anlatım mevcut

http://www.portacma.net/Uygulamalar/CallOfDuty4/CallOfDuty4.shtml?uygulamalar=oyun&C=Uygulamalar%2FCallOfDuty4%2FCallOfDuty4.shtml

şu mesajları bir inceleseniz diyorum

Avrim

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008, 20:04:04  

quote:

şu mesajları bir inceleseniz diyorum

İncelerse nasıl post kassın?

derinkoma

13 Mayıs 2008, 20:17:08  

arkadaşlar hamachiden nasıl yapcağımızı sormuştum :)

Alésta

Sisteme Gözat

13 Mayıs 2008, 20:19:04  

quote:

Orjinalden alıntı: derinkoma

arkadaşlar hamachiden nasıl yapcağımızı sormuştum :)

ondan kolay ne var?

hamachiden 1 tane ağ açıcaksınız, arkadaşınla sen o ağ'da olucaksınız sonra oyuna girip serverı kurucaksınız arkadaşında multiplayerdan lan gameden zaten direk görücek ip falan gerek yok

derinkoma

13 Mayıs 2008, 20:47:55  

lan game die bişey yokki :S yardım arkadaşlar arkadaşla denedik local de çıkmıyor favourites den onun hamachi i.p sini ekledim oda olmuyor :S

007jami

13 Mayıs 2008, 21:19:11  

quote:

Orjinalden alıntı: 007jami

Helal alen keske daha once yapsaydın bende bu kadar konu acmazdım. Eline sağlık. Bu arada dedicated dosyası sadece özel modlar için mi geçerli yoksa normal oyun(modsuz) içinde geçerlimi?

Cevap???

AL[e]N

13 Mayıs 2008, 23:33:04  

hayır mods alakası yok ben sadece ornek olsun diye verdim..

http://rapidshare.com/files/114563220/ServeRS.rar bu dosyayı indirirsen içinde 3 tane bat yaptım normal server olanıda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 13 Mayıs 2008; 23:32:38 >

007jami

14 Mayıs 2008, 17:05:51  

Peki server modunu neye gore seciyor. Biz ayarlayamıyormuyuz rcon tool dısında. Yani dedicated satırına set mapname satırı eklemek gibi.

Birde oyundaki mapi nasil kaldırırız yani sadece 3 kill yapınca acilmasini istiyorum sürekli değil. Birde nasıl hardcore u ayarlayabirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 14 Mayıs 2008; 17:10:22 >

zewzek

15 Mayıs 2008, 10:22:54  

alen cok saol da server kuruluda benden başka kimse giremior ve xfire da da türk bayrağı deil amerikan bayrağı var bide ip local ip gözüküor bir de sen özel exe demişsin herkezi girebilmesi için ben exe yapmadım ondan giremio olabilirlermi?? exe nerden bulcaz onuda bi ayrıntılı bi şekilde aktarırsan çok sevinicem

tşkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zewzek -- 15 Mayıs 2008; 10:32:48 >

İntel Q6600//Asus Maximus II Formula P45//HIS 4850 IceQ4 1GB 256BitDDR3//Ocz 4GB(2x2) reaper 1066Mhz DDR2//Seagate 1Tb 7200rpm 32MB NCQ+Maxtor 500gb 7200rpm 16mb External//BenQ x2200 22inch Full HD//Asus 20x DvdRW//ThermalTake SopranoRS//SİLVERSTONE Strider 500Watt//NOKIA N82+Team 8GB[class6]//PS3 Slim 250 gb[Coming Soon]
AL[e]N

15 Mayıs 2008, 24:48:31  

007jami : hardcore ile ilgili kodu ekledim .

" Birde oyundaki mapi nasil kaldırırız yani sadece 3 kill yapınca acilmasini istiyorum sürekli değil" = Bunu Biraz açarmısın ?

oyundaki haritalarımı kaldırmak istiyorsun yoksa sadece senin seçtigin haritalarmı gelsin istiyorsun ?

zewzek : PM

diger kisiler girecegi zaman sen gercek ipyi vereceksin..

www.whatismyip.com ok .. ama xfire turk bayragını nasıl algıyor onu bilmiyorum.. ip adresine bakıyorsa zaten direk turk bayragı gelir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 15 Mayıs 2008; 12:51:06 >

007jami

15 Mayıs 2008, 16:56:37  

quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N

007jami : hardcore ile ilgili kodu ekledim .

" Birde oyundaki mapi nasil kaldırırız yani sadece 3 kill yapınca acilmasini istiyorum sürekli değil" = Bunu Biraz açarmısın ?

oyundaki haritalarımı kaldırmak istiyorsun yoksa sadece senin seçtigin haritalarmı gelsin istiyorsun ?

Anlayamdın galiba map derken sol üst köşedki oyun içindeki haritadan bahsediyordum. Yani radar. Onu nasıl kaldırabiliriz. Ben sadece ard arda 3 kill yapınca acilmasini istiyorum.

AL[e]N

15 Mayıs 2008, 19:19:22  

Serverı Hard Mode Yaparsan Zaten Oyle OLur

***YENI*** http://rapidshare.com/files/115042307/Dedicated.rar

// Server Config
set scr_hardcore 0 <- hardcore mode yapacaksaniz bunu 1 yapın
set scr_game_allowkillcam 1 <- killcam olmasını istiyorsanız 1 de kalsın
set scr_game_spectatetype 2
set scr_team_fftype 0
set sv_voice 0 <- Sesli Konusmayi acmak istiyorsanız 1 yapın.
set scr_teambalance 1 <- Takım Eşitleme
set g_allowvote 0 <- Vote Sitemini Açmak İstiyorsanız 1 yapın..

Birde Sabotage , TDM , Sd süre ayarları ve bomba ayarları var onlari istediginiz gibi degistirisiniz..

007jami

15 Mayıs 2008, 19:55:13  

Peki modernrcon u kullanmadan dedicated i satır ekleyerek server mapini nasil ayarlayacağim. Yani crash mi crossfire mı gibisinden. Çünkü hep otomatik crash cikiyorda onu değiştirmek istiyorum.

AL[e]N

15 Mayıs 2008, 20:45:21  

indirmis oldugun oo bat dosylarını sag tıkla duzenlede .

@Echo Off
cwnd /HIDE @
iw3mp.exe +set dedicated 2 +exec dedicated.cfg +map mp_crash

en sonda +map mp_crash yazar buraya istedigin haritanın ismini yaz kaydet ve kapat ok..

HARITA ISIMLERI

mp_backlot , mp_bloc , mp_bog , mp_cargoship mp_citystreets , mp_convoy , mp_countdown , mp_crash , mp_crossfire , mp_farm , mp_overgrown , mp_pipeline , mp_showdown mp_strike , map mp_vacant"

örn:

_________Standart server_____________________

iw3mp.exe +set dedicated 2 +exec dedicated.cfg +map mp_crossfire

___________PAM MODE ESL______________

iw3mp.exe +set dedicated 2 +set sv_punkbuster 1 +exec dedicated.cfg +map_rotate +set fs_game "mods/pam4" +set pam_mode esl +map mp_crossfire

____________Butun Silahlar_______________

iw3mp.exe +set dedicated 2 +exec dedicated.cfg +set fs_game "mods/pam4" +map mp_crossfire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 15 Mayıs 2008; 20:46:04 >

007jami

16 Mayıs 2008, 16:40:17  

Sağolasın...

ATLI_Sipahi

16 Mayıs 2008, 23:44:24  

mükemmel helal olsun da şu x fire sorununu bi halledebilsek

bende açtım arkadaşalr giriyor x fire da amerikan bayrağı var ve serverım taratmalarda ne amerikada ne

türkiyede gözükmüyor.Ah şu x fire sorunu bir hallolsa....

emeğine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi COD4_Server -- 16 Mayıs 2008; 23:43:50 >

Eski kullanıcı adım COD4_SERVER
007jami

17 Mayıs 2008, 24:38:57  

Arkadaşım o amerikan bayrağı saedece sende öyle gözüküyor. Çünkü ip yi senin modem ip in olarak goruyor. Başkaları senin serverını türk bayraklı olarak goruyor. En azından benimki oyle. Seninde oyledir.

ATLI_Sipahi

18 Mayıs 2008, 12:57:11  

taratmalarda çıkıyormu peki?

bende taratmalarda çıkmıyor hem arkadaşlar da aynı şeyi söledi sen amerikadamı oturuyorsun dediler bana:D

007jami

18 Mayıs 2008, 15:36:06  

Sen serverını acik tutmaya devam et bir kac gun sonra baskalarida gelir. Biraz sabret. Ama x fireda gorebilmeleri icin arkadaşlarının senin serverını favorilere eklemesi lazim. Birkaç gün sonra xfire yetkilileri senin serverını listeye ekliyorlar.

ATLI_Sipahi

19 Mayıs 2008, 12:09:04  

sağolasın deneyecem

coombo3

21 Mayıs 2008, 19:21:14  

Ya ben oyuna nasıl giricem /connect diyip ip numara mı yazdıgımda key code autharzion gibi bişi yazıyor sanırım sahte cd key oldugundan diger türlü start new server ile basladıgımda hiç bir ayar yapamıyorum bi yardımcı olursan çok sevinirim ve msn adresini yollarsan özelden minnettar kalmakla beraber beni sevindirmiş olursun :D

coombo3

22 Mayıs 2008, 19:08:33  

up AL[E]N sana zahmet

Ya ben oyuna nasıl giricem /connect diyip ip numara mı yazdıgımda key code autharzion gibi bişi yazıyor sanırım sahte cd key oldugundan diger türlü start new server ile basladıgımda hiç bir ayar yapamıyorum bi yardımcı olursan çok sevinirim ve msn adresini yollarsan özelden minnettar kalmakla beraber beni sevindirmiş olursun :D

1907gfb1995

23 Mayıs 2008, 17:46:15  

özel exe yapmadim ben ama ben local ip den serverima girebildim modern rcon dan istedigim her şeyi yapabildim ama bi sorun var bi arkadaşa bnm normal ip yi verdim dedim console a connect 88.239.32.17:28960 yaz dedim girmeyi denedikten sora server timed out dedi neden. acaba exeden dolayimi

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
coombo3

23 Mayıs 2008, 19:56:05  

quote:

Orjinalden alıntı: 1907gfb1995

özel exe yapmadim ben ama ben local ip den serverima girebildim modern rcon dan istedigim her şeyi yapabildim ama bi sorun var bi arkadaşa bnm normal ip yi verdim dedim console a connect 88.239.32.17:28960 yaz dedim girmeyi denedikten sora server timed out dedi neden. acaba exeden dolayimi

senin cd key orjinalmi eğer degilse sana zahmet özelden msn adresini falan atsan konuşsak olurmu

ferdi35

25 Mayıs 2008, 13:24:45  

şimdi yönetici olarak bağlanabildim orası tamam ama
kendim girmeye çalışırken multiplayerı açıp join game deyip ordan local ip yi yazıp girmeye çalıştıımda invalid password hatası veriyo neden acaba?

birde ben özel exe'yi yapmadım onla alakalı olaabilir mi bir de o özel exe'yi banada pm atabilirmisiniz
şimdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi35 -- 25 Mayıs 2008; 13:28:30 >

1907gfb1995

25 Mayıs 2008, 17:56:04  

alen lütfen ya şu özel exe bi paylaş burayada herkes görsün:D

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ATLI_Sipahi

26 Mayıs 2008, 12:17:52  

önemli olan x fireda gösterebilmek...

daha dostumun dediklerini yapamadım ama...

1907gfb1995

28 Mayıs 2008, 17:36:23  

alen bi el at ya:D özel exe yi yollarmisin ltüfen:D

ferdi35

29 Mayıs 2008, 16:33:52  

alen birde daha değişik modları nerden bulabilirz bilgin varsa paylaşabilir misin teşekkürler...

1907gfb1995

30 Mayıs 2008, 8:50:34  

quote:

Orjinalden alıntı: ferdi35

şimdi yönetici olarak bağlanabildim orası tamam ama
kendim girmeye çalışırken multiplayerı açıp join game deyip ordan local ip yi yazıp girmeye çalıştıımda invalid password hatası veriyo neden acaba?

birde ben özel exe'yi yapmadım onla alakalı olaabilir mi bir de o özel exe'yi banada pm atabilirmisiniz
şimdiden saolun

console u açip connect local ip yazacaksin o kadar bişey yokki eger aynısını yapıosan invalid password diosa xfire dan dene veya servera şifre koyduysan şifreyi kaldır.

ferdi35

30 Mayıs 2008, 22:35:21  

quote:

console u açip connect local ip yazacaksin o kadar bişey yokki eger aynısını yapıosan invalid password diosa xfire dan dene veya servera şifre koyduysan şifreyi kaldır.

tamam o sorunum çözüldü portu yanlış açmışım hallettim saol

ama birde şu başka mod kurma olayını çözemedim zombiyi indirdim mesela nt komut dosyası deildi öyleleri nasıl kurulcaz ?

1907gfb1995

1 Haziran 2008, 22:51:39  

o mod isini bende anlamadim ama bende sen port acmayi nasil hallettin benm tek sorunum o kaldi

ucankedi

2 Haziran 2008, 16:06:03  

kardeş pam modu indirdik kurduk ama servere kuranı atıyor oyundan pb güncelledik gene de aynı neden olabilir sadece server kuranı atıyor normal modda sorun yok pam modda atıyor

1907gfb1995

2 Haziran 2008, 19:53:03  

abi lütfen biri bana zyxel modem de port açmayi sölesin lütfen

Alésta

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008, 20:41:08  

quote:

abi lütfen biri bana zyxel modem de port açmayi sölesin lütfen

burdan Zyxel modem'i seçiyoruz, sonra modelini seçiyorsun, ve sonra resimlerle sana gösterilen şeyleri yapıyorsun

1907gfb1995

3 Haziran 2008, 15:42:54  

ordan yapiodum zaten ben ama sitede galiba benm modemi yanlis yapmislar annamadimki zyxel de ortada olan ya cok gicik adam orda yapmis 8 kutu bos birakmis yapiyim diom deniorum sildigim gibi kbl etmio 0.0.0.0 yapio kendisi anlamiomki baska türlerde deniom yapmaya calisiom 2 tane farklı hata verio:S

ferdi35

5 Haziran 2008, 1:38:47  

quote:

Orjinalden alıntı: ucankedi

kardeş pam modu indirdik kurduk ama servere kuranı atıyor oyundan pb güncelledik gene de aynı neden olabilir sadece server kuranı atıyor normal modda sorun yok pam modda atıyor

evet özel exe den dolayı kuranı atıor şöle yap cod4 klasörünü kopyala birine özel exe yap dierine yapma yaptıından server aç yapmadıından oyuna gir atmaz

quote:

ordan yapiodum zaten ben ama sitede galiba benm modemi yanlis yapmislar annamadimki zyxel de ortada olan ya cok gicik adam orda yapmis 8 kutu bos birakmis yapiyim diom deniorum sildigim gibi kbl etmio 0.0.0.0 yapio kendisi anlamiomki baska türlerde deniom yapmaya calisiom 2 tane farklı hata verio:S

tam olarak sorununu anlamadım ama modemi seçip bir de ip adresi istiyor ya oraya internal(local) ip yazmak lazım 192 veya 10 ile başlayan ben external ip yazmıştım ondan olmamıştı belki sorunun budur?

bu arada alen çok saol oldu server ama xfireda göstermeyi halen çözemedim bilen olursa yazsın lütfen
birde nasıl mod kurulur bunun hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi35 -- 5 Haziran 2008; 1:56:11 >

1907gfb1995

5 Haziran 2008, 24:24:56  

teşekkür ferdi ama o ip yerini bende yaptrim denedim olmuo ama gecen gün bise yaptim simdi baska bi hata verio dediler server timed out demiomus neyse ben onuda biras denerim olmassa yine aciklarim senin dedigin varya xfireda göstermek benm servera baskasi giremio ama local ip yi xfire a favoritelere eklemeye calisinca orda server gözüküo baskalari bnm normal ip den girebilseler normal ip yi yazincada xfireda gözükür sen server online olsun biras iste daha sonra gözükür xfire a aliolar galiba serveri ben bi keresinde baskalari giremese bile 2 saat falan acik biraktim serverda adami simdi local ip den yazinca orda gözüküo safuck server falan:D yardimci olduysam iyi :D

ferdi35

5 Haziran 2008, 22:31:42  

quote:

teşekkür ferdi ama o ip yerini bende yaptrim denedim olmuo ama gecen gün bise yaptim simdi baska bi hata verio dediler server timed out demiomus neyse ben onuda biras denerim olmassa yine aciklarim senin dedigin varya xfireda göstermek benm servera baskasi giremio ama local ip yi xfire a favoritelere eklemeye calisinca orda server gözüküo baskalari bnm normal ip den girebilseler normal ip yi yazincada xfireda gözükür sen server online olsun biras iste daha sonra gözükür xfire a aliolar galiba serveri ben bi keresinde baskalari giremese bile 2 saat falan acik biraktim serverda adami simdi local ip den yazinca orda gözüküo safuck server falan:D yardimci olduysam iyi :D

bilgilendirme için saol

ben portu yanlış açtığımdada local ip yi xfire'a yazınca gözüküyordu.Eğer external ip yi xfire'a yazınca gözüküyorsa port o zaman düzgün açılmış oluyor ve başkaları ekliyince gözüküyor.port açmasak bile local ipyi xfire'a yazınca gözüküyor ve tabi sadece kendimiz girebiliyoruz.eğer external ipni favorilerine yazınca çıkıyorsa port olmuş oluyor ve başkalarıda girebiliyor bildiğim kadarıyla

time out hatası büyük ihtimal port doğru açılmadığından başkaları tarafından bulunamadığı için diyordur

bir diğer hatada key code in use diyordu arkadaşlarım girmeye çalıştığında.xfirelarında gözüküyordu ama girmeye çalıştıklarında key code in use diyordu bunun içinde serveri ilaçlayınca geçiyordu ama serveri ilaçlayıncada ben girdikten 1-2 dakika sonra pb beni kickliyordu.Bunun içinde dediğim gibi iki ayrı cod4 klasörü yapıp birini ilaçsız yapıp bundan oyuna girmek diğerini ilaçlayıp bundan server açmak gerekiyordu.

inşAllah işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi35 -- 5 Haziran 2008; 22:30:38 >

KaraMuro

26 Haziran 2008, 1:18:14  

su anda kimse sanırsam private server dan giremiyorum çünkü punkbuster yeni güncelleme çıkardı o crack kullananları atıyor.pb nin adminler için olanı nasıl kullanılıyor ve admin girişi nasıl oluyor....

yardımlarının için tşk

arada bir...
DayWalker7

26 Haziran 2008, 21:20:33  

Sağol da bunu CoD 2 içinde uygulayabilirmiyiz?

Ayrıca 12 kişilik bir server kurmak için kaç mb internet gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DayWalker7 -- 26 Haziran 2008; 21:22:58 >

THE SIMPSONS FAN CLUB
ferdi35

27 Haziran 2008, 4:18:15  

quote:

Orjinalden alıntı: KaraMuro

su anda kimse sanırsam private server dan giremiyorum çünkü punkbuster yeni güncelleme çıkardı o crack kullananları atıyor.pb nin adminler için olanı nasıl kullanılıyor ve admin girişi nasıl oluyor....

yardımlarının için tşk

üst mesajlarda yazdığım gibi yaparsanız oynayabilirsiniz.activision klasörünü kopyalayın.birine özel exe yapın diğeri normal kalsın.normal kalandan oyuna girin özel exe yaptığınızdan server kurun denedim böyle oluyor

birde baska mod kurulumu bilen ve modların yerini bilen varsa anlatailir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi35 -- 27 Haziran 2008; 4:20:42 >

Alésta

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008, 4:24:45  

quote:

Orjinalden alıntı: DayWalker7

cod2 için'i bilmemde, 2 mbit gerekli 12 kişi için o da arada bir lag olur

Avrim

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008, 14:28:50  

quote:

Orjinalden alıntı: DayWalker7

1 mbit ile 6 kişilik server kurarsın 4. oyuncu girdiğinde lagdan oyun oynanmaz.4 mbit ile rahat bir 12 kişilik kurarsın ama 8. oyuncu girdiği anda o da lagdan oynanmaz olur.

3rN_Heartagram

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008, 23:45:28  

gercekten saol saglam paylasım

kerry`
devilsunti2

24 Temmuz 2008, 13:11:20  

Error during initialization:
Couldn't load fileSysCheck.cfg. Make sure Call of Duty is run from the correct folder.

yukarıdaki hatayı alıyorum server a kurdugumda. bunun caresi nedir bilen warmı.

44Serkan44

24 Temmuz 2008, 13:34:28  

ALEN HARIKASIN SUPER BIR PAYLASIM OLMUS ARSIVE ALDIM

dediklerini harfiyen yaptimm .. sorunsuz olusuyor... arkadaslarla oynuyoruz

ATLI_Sipahi

28 Temmuz 2008, 17:08:18  

ya benim server favorilere ekleyince local ip de gözüküyor

başkasına kendi ip mi verince ekleyince onlardada gözüküyor local değil normal tabii

sonra arkadaşlarla girip oynuyoruz ama sorun şu ya bu zıkkım x fire da taratmalarda çıkmıyor beceren lütfen detaylı yazsın şuraya

Shinigami_L

29 Temmuz 2008, 23:10:39  

PS3 için de yazarsan çok makbule geçer hocam

Yine de emeğine sağlık harika bi topic üst konu olsun hatta

AL[e]N

18 Ağustos 2008, 12:31:58  

ATLI_Sipahi

xfire ipde sürekli gozukebilmesi için sabit olması gerekiyor sizde oylemi bilmiyorum .birde cok fazla kiside ekli olması gerekiyor.. ozaman otomatik olarak listede gozukecektir..

Shinigami_L

Rica Ederim Onemli. PS3 içinde ps olamadıgı için hic bilmiyorum ama konsol bolumunde bilen arkadaslar vardır. turnuva yapıyorlar orda..

sarperbaser

22 Ağustos 2008, 17:00:59  

şu özel exe yi ban pm atın netin altından girip üstünden çıktım bulamadım

Q9450
P5Q3 DELUX WIFI @N
CORSAIR 1333mhz ddr3
Sapphire HD4870
samsung 750 gb
samsung 2232BW
logitech G5
44Serkan44

23 Ağustos 2008, 22:58:13  

pm

Sayfa:   [1] 2   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Çok kişili FPS Oyunları >> Call of Duty Serisi >> COD 4 Server Olusturma A ' DAN Z 'Ye HERSEY Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
TÜBİTAK UEKAE ile Röportaj
Türk Mühendisler tarafından geliştirilen kriptolu cep telefonları, radarlar ve fazlası hepsi bu röportajda
Leadtek'den tek PCB'de GTX295
Nvidia'nın tek PCB GTX295 çözümü mercek altında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız