Selamlar, Shutter Speed 1/2 ila 1/2000 demiş. Oldukça etkileyici. Sadece aradığımı bulacak mıyım diye soruyorum:
1-varsayım olarak alan derinliğini yok etmek istiyorum. 1/2000 i seçiyorum. Makine ister istemez en açık diyafram açıklığını seçecek. Tele kısmını seçip zom yapıyorum. Konuya yaklaşabildiğim kadar yaklaşıyorum. Alan derinliği büyük ölçüde yok olacak?? mı?? Fotoğraf makinelerinde olduğu gibi. Yoksa sensor büyüklüğü falan, istediğim etkiyi elde edemecek miyim?
2-Uzakdoğu sporlarına meraklı bir tanıdık vardı. Bunun bir de Samurai kılıcı!! Ne yapalım, ne yapalım derken karpuz kesmeye karar verdik:) Karpuzu diklemesine koyduk. Fotoğraf makinemin ayarını (Canon T90) motora getirdim. Saniyede 5.6 kare. Shutter speed'i de 1/4000'e. Kılıcı sağdan sola bütün gücüyle savurdu. Ortaya çıkan fotolar insan gözünün normalde göremeyeceği, algılayamayacağı resimlerdi. Güzel oldu yani. Şimdiii.... HV30! 1/2000 seçtim. Benzer, hızlı bir hareketi kaydettim. Bunu da ağır çekimde oynattım. Aynı etkiyi elde edecek miyim? Aynı şeyi kaydetmiş olacak mıyım yoksa HV30'un 1/2000 i daha başka bir şey mi? Teşekkürler.
1: hv 30 da tele kısmını seçip zoom yaparsan alet çuvallar bence ..ne hv20 de ne hv30 da tele/tele macro işlevini yerine getiren çip/işlemci/multiplex sensor malesef YOK
2:
30p Progressive i seçersen alet spor çekimlerinde ne köyü ne iyi iyiye yakın bir çekim kalitesi verir diye düşünüyorum yani sen 30p ye set edince alet defalt olan 60i ye zıplar orda çekim yapar ..yani aslında ben inanmıyorum hem hv20 de hm 30 aynı sensor 1/2.7'' var ise nasıl biri 24p çekerken diğeri 30p çeksin 6.1-61mm de hareket eden bir lens bana sorarsan hv30 a bulaşma..ama hv20 OK neden OK dersen sonra açıklarım bir ara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 13 Mayıs 2008; 12:50:48 >
80 li yıllar, 90 lı yıllar... İngiltere'de yayınlanan Practical Photography dergisine aboneyim! O dergilerin birinde bir İngiliz fotoğrafçıyla röportaj... Acaip güzel resimler... Ama adam "ben bir fotoğraf makinesinin nasıl çalıştığını bile bilmem" diyor, röportajında bire yerde!
Fazla detayına girmesem de olur! Zaten bu yaştan sonra kafam ne kadar basacaksa:)
Soru şu : diyelim cam kırılıyor, parçalar savruluyor dört bir yana... Ben de bu olayı kaydedicem...HV20 ya da 30 un shutter speed'ini 1/2000'e getirmekle bir ilgisi yok mu bu işin? 30P de çekmek mi önemli olan? 30p saniyede 30 kare mi demek? peşpeşe... eğer böyleyse çok az tabi.... bu 30p... işte ne biliim, 125p, 250p, 500p falan olmuyor mu? Heh, olmuyordur herhalde:)
Yani özetle, bu cam kırılmasını olayını bu consumer sınıfı kameralarla kaydedemicem??? Prosumer'lara terfi etmem gerek???
1: hv 30 da tele kısmını seçip zoom yaparsan alet çuvallar bence ..ne hv20 de ne hv30 da tele/tele macro işlevini yerine getiren çip/işlemci/multiplex sensor malesef YOK
2:
30p Progressive i seçersen alet spor çekimlerinde ne köyü ne iyi iyiye yakın bir çekim kalitesi verir diye düşünüyorum yani sen 30p ye set edince alet defalt olan 60i ye zıplar orda çekim yapar ..yani aslında ben inanmıyorum hem hv20 de hm 30 aynı sensor 1/2.7'' var ise nasıl biri 24p çekerken diğeri 30p çeksin 6.1-61mm de hareket eden bir lens bana sorarsan hv30 a bulaşma..ama hv20 OK neden OK dersen sonra açıklarım bir ara
HV20 ile HV30 arasında karar veremedim, HV30 a bulaşma deyişinizin sebebi nedir acaba? ayrıca HV30 sadece NTSC olarakmı var? HV20 ye OK demişsiniz!
arasında küçük farklar var bayaa bi detaya indik mesela hv30 siyah yani yazın çabuk ısınacak:D aradaki farkları bu kadar basit şeylerde görüyoruz ve sonuç olarak o fiyat farkına değmez diyoruz gibi bieşy dimi pana dimi mind
24p Cinema Mode var ; 30p Progressive Mode var hv30 da 24p Cinema Mode var ; 30p Progressive ModeYOK hv20 da ama şunu hv20 de yaparsan yani 24p de çektiğini de-interlace edersen olur sana 30p progressive.. hv30 da 30p progressivede çekersen aslında 24p cine çekmiş olursun artısı şu de-interlace etmen gerekmez... yani bu 30p olayı millete yeni ürünü cazip kılmak için ayak her ikisindede çip boyutu aynı ..convert işlemci aynı.. ha şu olur hv XX de 1/2.5 '' 24p cine mode olur 30p cine mode ..durum bu bu arada tele macro her ikisinde de YOK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 16 Mayıs 2008; 11:52:18 >
progressive olaylarını görünce daldım konuya. gs500 kamera iyidi hoştuda bir tek interlanced çekim yüzünden çuvallıyordu. kamerayı biraz hızlıca sağa sola çevirsem bariz çizgi izleri görünüyordu. edit olarak deinterlanced olayından da pek bi verim alamadım.
demem o ki görüntü kalitesi ne kadar iyi olursa olsun geçmeli-interlanced çekim görüntünün içine ediyor. olay progressivedir. şimdi kamera alıcak olsam sırf bu yüzden samsung un hd kamerasını alırdım gerçek 720p çekim yapıyor çünkü.
yine samsungun yeni bir kamerası çıkacak 10 sn slow motion yani saniyede 300 tam kare kaydetme imkanı sunuyor. yani consumerda cam kırlmasını çekebilmek mümkün.