Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Digiturk'ün yaptığına bak gelde sinir olma...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Dijital Platformlar >> Digiturk'ün yaptığına bak gelde sinir olma... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
spilanemon

12 Mayıs 2008; 23:56:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Lig Tv li Ailecek paketi üyesiyken 15,04,2008 tarihinde Gümüş Koltuğa geçişimi gerçekleştirdim ve kredi kartımdan aylık 18.25 YTL taksitli işlem yapıldı.Ancak bu ayki kredi kartı ekstremde 29,04,2008 tarihinde 45.90 YTL'nin(Ailecek paketinde iken ödediğim tutar) Kocaeli Digital tarafından kesilmeye devam ettiğini gördüm.Bu nasıl ciddiyetsizilik ve nasıl bir ticaret anlayışıdır.Ben paket değiştirip 12 aylık taahhüt vererek gümüş koltuğa geçmeme rağmen Digiturk hangi hakla benim kredi kartımdan 45.90 YTL lik harcama yapabiliyor.Benim kredi kartı bilgilerimden yapılan bu haksız kesintinin suç olduğu bilinmiyormu.Digiturk un Kendi bayileriyle olan bu iletişim kopukluğu nasıl açıklanabilir.Digiturk un biz müşterilerinin sürekli canını sıkmaya ne hakkı var.

P5VD2-VM SE ANAKART
İntel Pentium DualCore E 2180 @ 2 GHZ işlemci
Sapphire HD 3650 256 mb Ekran Kartı
2x1=2 GB DDR 2 Ram
120 Gb Sata Hd
Clarkson
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Mayıs 2008; 0:29:30 

Geçmiş olsun,Hakkınızı arayın sonuna kadar taviz verdikçe tepemize biner bunlar
Shadowboys

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Mayıs 2008; 9:37:20 

buraya yazacağına ilk önce müşteri hizmetlerini arasana bi karışıklık olmuştur neyin ne olduğunu bi öğren dahada olmadı git hakkını ara polis savcı ne gerekiyorsa artık

Satılık 80 Level Full Str Blader Karakter - ROME +7 blade // +5 Set // 18 BR Shield
jujuuu

13 Mayıs 2008; 11:27:38 

bak dostum lutfen su isyanina son ver artik ,insallah bu sorun olabildigince senin lehinde cozulur ancak sana bir kac bilgi vermek istiyorum ,artik bunu da okuduktan sonra hersey yerli yerine oturur sanirim

senin durumunun anlattigin kadariyla 3 tane olasiligi var

bunlardan birincisi ,hakli olma olasiligini iceren bir durum ..bu koltuk kampanyasinda , daha once digiturk e baska kampanyalarla kendini baglamis kisilerin belirli fiyat hesaplamalari vardi , cihaz ucreti vs gibi .. bu durumda isen kovala sonuna kadar..

diger 2 olasilikta ise ugrasmani gerektiren bir durum yok

bunlardan ilki , sadece bu aya ait faturanin 45 lira cikmasi .. cunku 15 inde uye olan bir kisinin de henuz daha ay basinda pesinen faturasi kesilir .. ancak bir sonraki faturanda belirttigim uzere , 15 gunun hesaplamasi 45 milyonluk uyelikten , geri kalan 15 gun ise aldigin koltuk uyeliginden hesaplanir ve aradaki meblag ne cikarsa artik bir sonraki 18 gelmesi gereken faturadan dusulur (soz gelimi 9 milyon 7 milyon fln gelir bir sonraki fatura) .. demek istedigim sen 15 inde koltuga uye oldun diye , ayin 1 i ile 15 i arasinda eski pahali uyelikten izledigin sure bedavalasmaz ..yine odeme yapman gerekir , ancak bu 45 milyon olmaz ,daha dusuk olur , ama fatura pesinen kesildigi icin 45 geldi evine ,sonraki faturadan aradaki hak kaybin dusulur , ve 2 ay sonrasindan itibaren fatura 18 e fixlenir

bir baska olasilik da , bir ara sirket kanali ile (benim de oldugum gibi) uyelik almis olman .. 16 ay hsbc ile uyelik 44,90 vs gibi kampanyalar vardi , lig tv si icinde vs diye ... bunlardan aldi isen , bir indirim alamazsin , sebebi su , o uyeliklerin paketleri bir meblaga digiturkten vestele vs satiliyor , artik o mal vestelin mali ve sen odemelerini vestel bayilerine yapiyorsun , sistem boyle isliyor , yani odedigin para 16 aylik yayini pesinen satin almak ,parasini odemek ve sonra o pesin tutari 16 ya bolmek seklinde ... dolayisi ile bu tip bir sistemle uye oldunsa eskiden , bu parayi kesinlikle geri alamazsin cunku o ucret senin ayri bir sirkete odedigin canak+cihaz+yayin pakedi parasi ... ay be ay odemiyosun onu , evet kredi kartina oyle yansiyor ama taa ilk aldigin gun pesinen odedin zaten onu , sadece odeme seklin 16 aya bolundu ... yani aydan aya hizmet alip da digiturk e yayin parasi odemekten farkli bir durum

lutfen durumunu bu pencerede ele al , yukariyi oku ... eger durumun bunlara aitse sozlerimi kaale al ,yok bambaska bir durumsa anlat yardimci olalim ama artik ortaligi yuzde yuz hakliymissin gibi inletme lutfen .. sakin sakin konusalim sorununu halletmeye calisalim

spilanemon

13 Mayıs 2008; 13:35:27 

Arkadaşım ortalığı inlettiğim falan yok.Ben Humax cihazıyla birlikte 16 Aylık taahhütle ligtv li ailcek paketine aylık 45.90 dan üye oldum.Ancak malum kampanya sırsında müşteri hizmetlerini arayarak Gümüş koltuğa geçmek istediğimi söyledim ve durumumu anlattım.Onalrda geçebileceğimi ancak anten yönünü değiştirtmem gerektiğini söyledi.Bende 30 YTL karşılığında teknik servise anten yönümü değiştirttim.2 gün sonra müşteri hizmetleri beni aradı ve geçişimi gerçekleştireceklerini söylediler ve 16 aylık taahhüdümün 8 ayını ödediğimden kalan 8 ay için 96 YTL kutu borcun(Humax) olduğunu söylediler.Bende tamam onu da ödeyeceğimi söyledim.Onlarda kredi kartıma 12 ay taksit yaparak ayda 18,25 YTL den Gümüş Koltuk paketime geçişimi yaptılar.Haa bide şunu belirteyim ben ısrarla bundan sonra 45,90 değilde artık 18,25 ödeyeceğim değilmi diye sordum,onlarda tabiki artık 18.25 ödeyeceksini eski üyelliğiniz artık kapatıldı dediler.Ancak sonradan kredi kartı ekstreme baktığımda 45,90 ın bayi tarafından kesilmeye devam ettiğini gördüm.Bayiyi aradığımda müşteri hizmetleri yanlış yapmış siz geçiş yapamazsınız dediler.Bende müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlatttım.Onlarda kaydımı alıp bana tekrar döneceklerini söylediler.Tekrar döndüklerinde ise finans bölümünden bayan onun kutu ücreti olduğunu ve 16 ay 45,90 ödemem gerektiğini söyledi.Tabi ben itiraz edince tekrar kayıtlarımı inceleyeceğini söyledi ve bugün beni tekrar aradılar.Bi yanlışlık olmuş 45,90 ı ödemeye devam edeceğimi ancak ödediğim tutarların Gümüş koltuğun 12 aylık toplam aidat bedeli olan 219 YTlden mahsup edileceğini açıkladılar..Yani bunların ne yaptığı belli değil.Olanlar bundan ibaret...Hee bide digiturk'un resmi satış sitesi www.digiturkburada.com adresinde kampanya süresince SIKÇA SORULAN SORULAR BAŞLIĞI ALTINDA yayınlanan metni hatırlatmak isterim.Özellikle benim durumumla ilgili 10-11 ve 12 numaralı soruları okuyunuz..ŞİMDİ SORUYORUM BEN HAKLIMIYIM HAKSIZMIYIM....

SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru 1: Yeni DIGITURK dünyasında fiyat artışları ne sıklıkta ve ne ölçüde olacaktır?
Cevap : Paket fiyatları yıllık taahhütlü olacağından yıl içerisinde gerçekleşmesi muhtemel fiyat artışı abonenin o seneki fiyatını kesinlikle etkilemeyecektir. 1 yıl sabit fiyat garantilidir.

Soru 2: Yeni DIGITURK dünyasında üye alt pakete geçebilir mi?
Cevap : Hayır. Paketler yıllık taahhütlü olduğu için alt pakete geçiş olamaz.

Soru 3: Yeni DIGITURK dünyasında üye üst pakete geçebilir mi?
Cevap : Evet. Üst pakete geçiş mümkündür. Daha sonra, girdiği pakete kadar düşebilir.

Soru 4: Yeni DIGITURK dünyasında bir yılın sonunda taahhüt yenileme nasıl gerçekleşir?
Cevap : Aylık ödemeli yıllık taahhüt ise, üye bir bildirim yapmadığı taktirde üyelik aynı paketten yeni fiyatla otomatik olarak yenilenir.Yıllık peşin ödemelerde meblağ yüksek olduğundan yenileme yapmadan önce üye aranır. Faturalandırılarak yada kredi kartı ile tahsilat yapılır.

Soru 5: Yeni DIGITURK dünyasında üye, aboneliğini dondurabilir mi?
Cevap : Yeni sistemde üyelik dondurma yoktur. 1 yıllık taahhütlü dönemde, taahhüt bitiminde ve yeni üyelik taahhütü başlamadan önce üyelik dondurulamaz.

Soru 6: Yeni DIGITURK dünyasında üyeliğini iptal eden üyelerin geri gelmesi ne şekilde olacaktır?
Cevap : Aktif olmayan olan üye kutusunu yeni DIGITURK dünyasından önce ya da sonra almış olsa da sisteme dahil olabilir. Yeni gelen üye farklı bir kişi de olsa önemli değildir. Önemli olan kutunun satılmış olmasıdır.

Soru 7: Yeni DIGITURK dünyasında yan oda üyeliği nasıl olacaktır?
Cevap : Gümüş ve Altın Koltuk'larda yan oda üyelikleri kutu satış modeline dahildir. Yalnızca Platin Koltukta yan oda için 99 YTL'lik Philips kutunun kullanımı üyeye ücretsiz tahsis edilir. Platin Koltukta maksimum 5 adet yan oda üyeliği verilebilir.

Soru 8: Yeni DIGITURK dünyasında Çocuk Paketi olacak mıdır?
Cevap : Çocuk Paketi kutu satışı esasına göre olacaktır. Daha önceden Çocuk Paketi'nde bulunan aboneler üst paketlere geçiş yapabilirler. Veni DIGITURK dünyası aboneleri herhangi bir paketten Çocuk Paketi'ne düşemezler.

Soru 9: Artı Puanlar yeni sistemde kullanılabilir mi?
Cevap : Hayır. Artı Puanlar yeni sisteme geçişte sıfırlanır.

Soru 10: Paket taahhütü olan üyeler yeni DIGITURK dünyasına geçerken taahhütlerini bozmuş olacaklar mıdır?
Cevap : Hayır. Taahhütlerini bozmamış sayılacaklardır ve üyeye herhangi bir fark bedeli yansıtılmayacaktır. ancak kurulum taahhütleri devam edecektir.

Soru 11: Hoş Paket kutusu almış ama borcu bitmemiş bir abonenin kutu bedeli nasıl hesaplanacaktır?
Cevap : Bir örnekle açıklayalım. Üye Hoş Paketin İH. ayında olsun. Daha 10 ay ödeme yapacaktır.
Kalan ay sayısı x 139 YTl / 24
Örnekten hareketle;

10 X 139 YTL/ 24= 57,90 YTL

Alınarak kutu satışı bitirilir. Üye isterse bu bedeli peşin olarak veya kredi kartına vade farkıyla öder.

Soru 12: Kurulum taahhütü olan üyeler yeni DIGITURK dünyasına geçerken tahhütlerini bozmuş olacaklar mıdır?
Cevap : Hayır. Taahhütlerini bozmamış sayılacaklardır ve üyeye herhangi bir fark bedeli yansıtılmayacaktır

NOT:Yukarıdaki metin kampanya süresince resmi satış siteniz olan www.digiturkburada.com adresinde kampanyayla ilgili bilgi ve aydınlatma amaçlı yayınlanmıştır.

P5VD2-VM SE ANAKART
2x1=2 GB DDR 2 Ram
120 Gb Sata Hd
jujuuu

13 Mayıs 2008; 16:03:10 

buralari ben de deyim yerindeyse "hatmettim" , cunku benzer durumdaydim , kucuk bir farkla ..

teklifim suydu digiturk e , kardesim dedim ben gecen mayista 16 aylik vestel lig tvli ve receiverli kampanyadan yararlandim ve 44 milyon carpi 16 aylik bir odemem var , ancak bu HD yayin beni cezbetti , ben hd receiveri alirsam pesin para ile ,yayinlar icin ne yapilabilir ucret acisindan dedim , uzun uzun beklettiler telefonda (cunku paket ve uyelik secenekleri cogaldikca onlarin da dusunemedikleri kombinasyonlar cikabiliyor sanirim)...

neticesinde bana soylenen , ekim 2008 e kadar lig tv hakkim oldugu , ancak Hd yayina gecip pesinen receiveri alsam bile , eski uyeligin sadece o kartta da calismaya devam edecegi , hd yayin icin yeniden paket ucreti odemem gerektigiydi .. yani ben ekime kadar 44 leri odemeye dvm ederken , diger yandan da hd yayina ait eutelsat tan aldigim yayina da guncel fiyatlari odemeye devam edecektim , yarim saate kadar her yontemi zorladim , onlar da ugrastilar , cikis bulamadik , ve sonunda telefondaki kisi hic yapilmayacak seyi yapip bana hd ye gecmemin mantiksiz olacagini , bundan daha cok kazanacaklarini ancak benim acimdan magduriyet yasanacagini , yapilabilecek bir seyin olmadigini soylediler..

herseyi halletseler bile , mevcut karti , baska abonelik acmadan hd receivere takmak da teknik olarak mumkun degil

dolayisiyla ben de benzer bir sebepten hd yayindan mahrum kaldim ..

ben cok eski uye oldugum icin receiver 600 e geliyordu , gumus pakette de 18 arti 10 hd ucreti , 30 milyona yakin bir aylik odemeyi kabullenmistim , ancak zaten ekime kadar hakkim olan bir kanallar dizilimi icin yeniden ucret odemenin mantiksizligini dusunerek ,ekim gelsin o zaman bakariz moduna girdim , zaten o esnada da koltuk muhabbeti bitti....

telefonu kapatirken , "hepsini gectim neden ozel bir seyler yapamiyorsunuz" diye sordugumda ise benim de mesajlarimda yazdigim seyi soylediler, mantikli geldi bana da ..

bu bizim kampanyalar , vestel in araciligi ile yapiilan bir kampanya demeye getirdiler ve adeta "biz onlara yayini satiyoruz 16 aylik ,onlar da size receiver arti yayini satiyorlar ,olay bizden cikiyor" dediler .. bana da bu mantikli geldi ..

yani vestel kazanacagi bir paradan , biz paket degistirip baska bir sirketin (digiturkun) kampanyasindan faydalaniyoruz diye neden vazgecsin ki ? zaten o bizden kazanacagi paranin bir bolumunu 16 aylik lig tv parasi olarak digiturk e odemis vestelciler .. bu acidan bakiniz..

spilanemon

13 Mayıs 2008; 21:17:36 

Yalnız benim durumum farklı benim vestel değil direkt digiturkten satın aldım üyeliği ve cihazıda yanında hediye verdiler.Benim cihazımın markasıda humax.Senin olayından farklı yani.Benim vestelci yada humaxcılarla işim yok.Haa bide ben zaten bana verilen taahhüdün tutulmadığından şikayetçiyim.Eğer bana Gümüş Koltuğa geçerken bu durumu söylemiş olsalardı bende geçmezdim.Ama bana geçebileceğimi ve diğer üyeliğimin kapandığını söyediler ve bundan sonra 45,90 yerine 18,25 ödeyeceğim söylendi.Yoksa ben neden geçeyim aptalmıyım lig tv için hem 45,90 hemde 18,25 ödeyeyim.Zaten bugün finans bölümünden ardılar beni ve ödediğim 45,90 ların Gümüş Koltuk için hesaplanan ücretten mahsup edileceğini söylediler.Bakalım bekleyip görecez.Gerçi digiturke hiç güvenim kalmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spilanemon -- 13 Mayıs 2008; 21:17:32 >

P5VD2-VM SE ANAKART
2x1=2 GB DDR 2 Ram
120 Gb Sata Hd
spilanemon

20 Mayıs 2008; 19:00:28 

P5VD2-VM SE ANAKART
2x1=2 GB DDR 2 Ram
120 Gb Sata Hd
Haksin

21 Mayıs 2008; 0:56:54 

Şükür kurtuldum digiturk'ten.

bodrumlu2

23 Mayıs 2008; 8:56:58 

quote:

Orjinalden alıntı: Haksin

Şükür kurtuldum digiturk'ten.

Sizinki de zor oldu galiba..

Nothing lasts forever
Even cold november rain
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Dijital Platformlar >> Digiturk'ün yaptığına bak gelde sinir olma... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Tümleşik Ses Kartları Video
6 Farklı anakart üzerinde yer alan ses kartı ve 1 adet PCI ses kartının performans karşılaştırması bu videoda
DFI LANParty UT ICFX3200-T2R/G
DFI in uzun suredir beklenen crossfire destekli ve hiz asirtma uzmani anakarti