Asus p5k-e wifi anakartımla beraber intel quad q6600 kullanıyorum. Overclock yapıyorum herşey normal. aynı sistemden bir arkadaşımda var. Aramızdaki bir fark kafamı kurcalıyor. Ben 3.7 mhz ye çıkabilmek için 1.625 voltage vermek zorunda kalıyorum orthostan test edebilmek için. Fakat onun verdiği voltajlar benimkine göre çok düşük. O 1.45lerde daha . Bunun sebebi ne olabilir? Bunun hakkında bir fikri olarn varmı? Isınma sorunum yok. Zerotherm nv 120 ile gayet iyi soğutuyorum. Fakat voltajın bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir?
Açıkcası anakartınla ilgili ve işlemcinle ilgili bir deneyimim yok, fakat:
E8400 kullanıyorum, pek çok arkadaş düşük voltajlarda yüksek MHz ile stabilite tuttururken, ben voltaj konusunda verimi yüksek olan bir anakart kullanmama rağmen arkadaşların ulaştıkları MHz'lere daha yüksek voltaj ile ulaşabiliyorum.
İşin özü işlemciden işlemciye fark olabiliyor. Yani aynı değerleri görememek her zaman bir aksiliğin sonucu değil ne yazık ki..
Yokmu bu konuda tam bir bilgisi olan arkadaş acaba? Şuanda 3.7 ile çalıştırıyorum. 1.650 voltage veriyorum biostan. Vcore işlemci boştayken 1.6 orthosta yükteyken 1.55, 1.54 gibi. Nedir bendeki sorun anlayamıyorum.
işlemic vdrop oluyor bendede var aynı sorun mesela 1.570 weriyorum ama 1.500 görüyor.0,70 volt düşüyor hemen.ama senin cok fazla vdrop olmuş dostum.bios update dene bence
sorun anakart msi circu pipe anakartlardada bu sorun vardı yüksek versende o kayıba uğrayıp düşük oluyo daha yüksek değer verebilirsin sende dh videosunda asus anakartı test ederken bu sorundan bahsediyordu mesut abimiz
Anakartla alakası yok arkadaşlar, aynı anakartı ben de kullanıyorum. Bikere load line calibrationı aktif edeceksin böylece vdrop en aza indirgenecek. Benim anakartta 4çekirdek ful yüklenmede en fazla 0.02-0.03V drop oluyor ki bu değer çok iyi yalnız son bios sürümünü yüklemeyi unutma.. Şunu da ekleyeyim işlemcinin takoz olma ihtimali yüksek, ilk önce coretemp programını indirerek işlemcinin Vid değerini buraya yazarsan ilk izlenimi seninle paylaşabilirim. Eğer ki 1.3250V veya üstüyse fazla bişey bekleme o işlemciden, 1.6V 3.6GHz kullanabilirsen öp de başına koy, daha üstünü bekleme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korci -- 19 Mayıs 2008; 22:47:36 >