arkadaşlar kolay taşınabilir veya kompakt denen sınıfta bir digital fotoğraf makinası almak istiyorum
düşündüğüm makina Somy DSC-W200...bu makina nasıl bir makinadır? tavsiye edermisiniz? veya daha iyi birşey ne olabilir? "Sony DSC-W200" ile birlikte "2GB sandisk memory stick duo pro" hafıza kartı ile en düşük kaça alırsam iyi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGate -- 16 Mayıs 2008; 13:32:25 >
Neden 12mp veya üstü? Cidden bu boyutta baskı için kullancak mısınız yoksa megapiksel = kalite yanılgısına düşenlerden misiniz?
megapiksel = kalite yanılgısına düşenlerden değilim. neden-sonuç ilişkisini bırakın ben kurayım.ayrıca nedeni ile ilgili değil sizden sonucu ile ilgili bir yardım istedim.
Soru: 12 MPixel (veya üstü) kompakt digital fotoğraf makinalarında alınabilecek en iyisi hangisidir?
Bilgisizce alışveriş yapan bir sürü insan arasında gayet de konuyla alakalı bir soru sorarak terbiyesizlik mi yaptım ben şimdi??
kompakt makineye 12mp üstü isteyerek bile bilgi noksanlığı ortaya çıkıyor zaten...
1- sensör boyutuyla megapiksel ilişkisi kalite bazında birebir orandadır. 2- sensör boyutu küçülüp mp arttıkça iso performansı tam ters yönde etkilenir 3- büyük boyut baskı alınmayacaksa (veya cropla işleme yapılmayacaksa -ki 12mp bi kompaktla crop.....) küçük sensöre en düşük mp'li model aranmalıdır 4- yardım etmeye çalışan insanlara teşekkür yerine hönkürmemelidir...
EDIT:
Veya ne kasıyorum ya; "BİLMİYORUM" kardeşim tamam? git al sen 12mp üstü kompakt, bulabilirsen... Yakışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 12 Mayıs 2008; 23:24:31 >
kompak sınıfta 12mplik hiçbir makine iyi değildir..
yukarıda makine alım rehberi diye bir konu var madem buradakiler alay konusu haline getiriyor sorunuzu gidin oradaki sayfalarda araştırma yapınız tamam mı?
Bilgisizce alışveriş yapan bir sürü insan arasında gayet de konuyla alakalı bir soru sorarak terbiyesizlik mi yaptım ben şimdi??
kompakt makineye 12mp üstü isteyerek bile bilgi noksanlığı ortaya çıkıyor zaten...
1- sensör boyutuyla megapiksel ilişkisi kalite bazında birebir orandadır. 2- sensör boyutu küçülüp mp arttıkça iso performansı tam ters yönde etkilenir 3- büyük boyut baskı alınmayacaksa (veya cropla işleme yapılmayacaksa -ki 12mp bi kompaktla crop.....) küçük sensöre en düşük mp'li model aranmalıdır 4- yardım etmeye çalışan insanlara teşekkür yerine hönkürmemelidir...
EDIT:
Veya ne kasıyorum ya; "BİLMİYORUM" kardeşim tamam? git al sen 12mp üstü kompakt, bulabilirsen... Yakışır
neyse.... bu tip atışmaları artık kesip konumuza dönsek bence çok daha iyi olur.
sorum şuydu;
12 MPixel (ya da üstü) kompakt digital fotoğraf makinaları içinde (belki de "kötünün iyisi" diyebileceğimiz) en doğru tercih hangisidir? ya da fiyat/performans olarak en iyisi hangisidir?
(düşündüğüm makina Sony DSC-W200 (veya W300)...bu makina/lar nasıl bir makinadır? tavsiye edermisiniz? veya daha iyi birşey ne olabilir?) ("Sony DSC-W200" ile birlikte "2GB sandisk memory stick duo pro" hafıza kartı ile en düşük kaça alırsam iyi olur? (460YTL fiyat aldım çünkü))
cevap verenlere de vermeyenlere de çok teşekkür ederim.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGate -- 13 Mayıs 2008; 3:51:09 >
Ben olsam Sony almazdım.Carl Zeiss sensörünü hala iyi kullanamıyor (yada bilerek iyi kullanmıyor)
Foto kalitesinde ve detaylarında F50 ve canon İxus 960 sony nin önünde. F50fd yi 4gb kart+yedek batarya+ ekran koruyucu ise 450ytl satan arkadaşımız var forumda (tabii ki sıfır) yada 50 daha fazla verip 3,8X optik zoomlu canon 960 alırdım.
Orjinalden alıntı: Hirotaro Ben olsam Sony almazdım.Carl Zeiss sensörünü hala iyi kullanamıyor (yada bilerek iyi kullanmıyor)
Foto kalitesinde ve detaylarında F50 ve canon İxus 960 sony nin önünde. F50fd yi 4gb kart+yedek batarya+ ekran koruyucu ise 450ytl satan arkadaşımız var forumda (tabii ki sıfır) yada 50 daha fazla verip 3,8X optik zoomlu canon 960 alırdım.
Yine de sen bilirsin,ama SONY ye para verme
f50fd konusunda tek handikap fiyat konusu idi.ama dediğiniz fiyata; sıfır, garantili ve desteğini ilerleyen zamanda rahatlıkla bulabileceğim bir ürün ise oldukça cazip elbette.
12 MPixel ve üstü gibi sınırlama olduğundan alternatifleri araştırıken f50fd ilgimi çekmişti zaten. bu sırada f100fd 'nin duyurulduğu haberini aldım. doğal olarak daha yeni olana ilgi daha fazla oluyor. aslında onun ile karşılaştırmasını yapma şansını pek bulamadım. elbette f30 ve f31fd'den sonra ikiside yavan gelecektir bu işi bilenlere ama dediğim gibi 12 MPixel veya üzeri bir seçim yapmak gerekiyor. yine de uygun koşullarda f50fd veya f100fd daha iyi bir alternatif gibi duruyor. ikisi arasında bir fiyat/performans seçimi yapmak gerekebilir.
birde aklımda olan bir başka makinada canon powershot g9 idi. ancak incelemelerde fiyat/performans olarak çok doğru bir tercih gibi durmuyor. haksızmıyım? (çünkü aynı fiyata sony a100 + kit 17-80 lens alabileceğimi bilmek, g9'un fiyatının yüksek olduğunu düşündürüyor, çünkü ne kadar kaliteli olsa da kompakt bir makinaya d-slr'lara yakın bir parayı vermeyi pek mantıklı bulmuyorum)