Arkadaşlar ben termaltake fx cpu sogutucusu aldım ve Q6600 işlemcime taktım. Fakat tam olarak Cpu sıcaklığını öğrenemiyorum EVEREST Corporate Edition da sıcaktık 35 derce gösteriyor. CpuZtemruturede 42 42 43 44 rakamları nı gösteriyor. Son olarak termaltake fx cpu sogutucum üzerindeki dercede 29 dereceyi gösteriyor. Bu rakamlar pc nin masa üstünde yük altında olmadan sahip oldugu degerler . Benim merak ettiğim bu rakamlardan hangisine güvenmeliyim yani hangisi gercek cpu sıcaklığı. Birde cpu sıcaklı normal mi sizce
fark etmez kaç tane fan olduğu hatta sistem ksanın dışında olsa bile çok zor nedeni oda sıcaklığının zaten şu günlerde ortalama 20-23 derece civarı bu şartlar altında imkansız 29 derece ve Q6600 fazla ısınan bi işlemci muhtemelern 38-40 derece falandır gerçek sıcaklık biosdan bak görürsün
fark etmez kaç tane fan olduğu hatta sistem ksanın dışında olsa bile çok zor nedeni oda sıcaklığının zaten şu günlerde ortalama 20-23 derece civarı bu şartlar altında imkansız 29 derece ve Q6600 fazla ısınan bi işlemci muhtemelern 38-40 derece falandır gerçek sıcaklık biosdan bak görürsün
sevabına biosun nersinden bakıcamı söylersen Cok makbul gecer kardeşim.Şİmdi her yere girip cıkmıyım
29 derece normal benim işlemcim boşta 27 derece zalman9700NT ile
şu sıcaklıklara biosdan baksanıza o değeri yakalayabilmen için odanın 15 derecenin altında falan olması lazım ben de Q6600 kullanıyorum hwmonitör benim işlemciyide boşda 80 derece görüyo hadi bakalım şimdi ne olucak
29 derece normal benim işlemcim boşta 27 derece zalman9700NT ile
şu sıcaklıklara biosdan baksanıza o değeri yakalayabilmen için odanın 15 derecenin altında falan olması lazım ben de Q6600 kullanıyorum hwmonitör benim işlemciyide boşda 80 derece görüyo hadi bakalım şimdi ne olucak
Katılmamak elde değil... 27C işlemci hava soğutma ile biraz zor.Yanlış ölçüyor olabilir.Veya bilgisayarınız soğuk bir yerde duruyor olmalı. Bu havalarda su soğutma ile o değeri zor yakalıyoruz zaten...
Bende biostan batım 38 derece gösteriyo everest in gösterdiği değer ile aynı. Birde everest sistem karrlılık testi yaptım 8 dk boyunca minımum 45 maximum 48 derece avarege 46.5 cıktı.Ama -CPU 1 52 - CPU 2 53 -CPU 3 54 - CPU 4 52- derce oldu . Bu degerler normal mi arkadaşlar .